Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavný, extravagantní, virtuózní klavírista a bavič Liberace v sedmdesátých letech minulého století zaujal americké publikum svými působivými i provokativními výstupy tak jako málokdo. Byl hvězdou na pódiu i na televizní obrazovce, v soukromí si nejednou dopřával nákladné výstřednosti. Měl velký úspěch především u ženského publika. Jednoho dne se Liberace zamiluje do svého mladého řidiče, ten je zase okouzlen světem, v němž se pohybuje. V době, kdy nebylo možné veřejně přiznat homosexuální orientaci, společně tajně prožijí pět let... Životopisné drama, vyprávějící o komplikovaném, dramatickém vztahu dvou rozdílných mužů, natočil známý režisér Steven Soderbergh, jenž film postavil na kombinaci hereckých hvězd. Hlavní dvojici pod jeho vedením ztvárnili Matt Damon a Michael Douglas. (Česká televize)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (322)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,DÍKY TOBĚ SE CÍTÍM TAK MLADÝ…“ /// A TENHLE znáte? Ano, vzhledem k tomu, že nejsem ten typ, co by s potěšením sledoval, jak se dva chlápci mečujou, musí na tý režii (a kurva příběhu samozřejmě) něco bejt. A to moc nemusím ani životopisy. Ani vztahy (ty vole, můžeš ty se koukat vůbec na něco?...). Zásluhu na tom nemá ani tak blonďatej ,,Adonis“ Damon, jako parádní bukvice Douglas, kterej je fakt (jak jen to do prdele říct – hele zklidni se, to není sexistická narážka…) k sežrání. No a samozřejmě příběh. A i když vím, že to už po druhý nedám, můžu tuhle teplou romanci doporučit všem milovníkům nevšedních vztahovejch dramat. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Paměti Scotta Thorsona, vydané v roce 1988 pod názvem ,,Behind the Candelabra: My Life with Liberace“ jsem nečetl. 2.) Rád si nechám šahat na kandelábr. 3.) Thx za titule ,,petroniuss“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Čistý soderberghovský libec, který jsem si užíval v každé sekundě. Pokud je tohle Soderberghův poslední film, tak lépe se Mistr rozloučit se svými diváky nemohl. A odteď věřím fámám, že manželství Michaela Douglase a Catherine Zeta-Jones je pouze fingované. :D _________P. S.: Matt Damon bez kalhot je jednoduše mňam. ()

Reklama

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

V hlavní roli naprosto famózní, geniální a odzbrojující Michael Douglas coby slavný, extravagantní a homosexuální pianista, který si začne s o mnoho let mladším milencem (vynikající Matt Damon). Bravurně natočené, super vizuál, vynikající make-up, skvělý gay humor. Ke konci trochu slabší, nicméně Soderbergh by měl pro HBO rozhodně natáčet dál, protože tohle je kvalitka. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Liberace nie je ani tak film o homosexuálnom vzťahu v glitter smotánke 70. rokov, ako skôr normálna vzťahová dráma mileneckého páru. Samozrejme že aj tým je, ale pri sledovaní vývinu tohoto vzťahu a chovania postáv som mal pocit, že tie naše, alibisticky nazývané normálne vzťahy sú presne o tom istom. Nevera, žiarlivosť, výmena partnera časom za mladšieho, súdne ťahanice, atď. Liberace bol svojský živel, v podstate samotár, ktorý rád svojich milencov využíval, lenže on jednoducho taký bol a ak by si hypoteticky mohol pozrieť tento film, tak by z neho žiadnu polemiku o jeho charaktere a sebectve nevyčítal. Považoval by ho asi za pravdivý a možno oslavný pomník svojej osobnosti. Ono je totiž všetko relatívne, ale to my vieme aj z tých našich "dokonale normálnych" heterosexuálnych vzťahov. Soderbergov film je aj kritikou súdobej americkej spoločnosti, zatvárajúcej oči pred realitou a tak ničiacou duševnú pohodu "iného" človeka a samozrejme oberajúcu ho o peniaze: "Míňame milióny, aby sme verejnosti tvrdili, že nenašiel ešte tú pravú". Film končí v intímnej rovine zmierlivo, v tej spoločenskej však ukazuje nastávajúce zmeny, spôsobené nástupom HIV. Ako premyslene môže vyzerať TV film v podaní HBO produkcie snáď netreba vyzdvihovať. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Gekko píchá Bournea, Bourne píchá Gekka. Ani jedno mi nedělá dobře. Tyhle sondy do nablýskaného světa prominentních teploušů prostě nejsou pro mě. Něco zajímavého se dělo až v posledních dvaceti minutách, kdy došlo na právníky a Damon ze sebe shodil tu hošanskou slupku. Ale jinak se na to nedalo koukat. 10% ()

Galerie (50)

Zajímavosti (16)

  • Film je venovaný hudobnému skladateľovi Marvinovi Hamlischovi, ktorý k nemu zložil hudbu a ktorý zomrel v auguste 2012. (moviefilm)
  • Liberaceho (Michael Douglas) vilu v Las Vegas představuje dům, který v Los Angeles vlastní Zsa Zsa Gabor. (kenny.h)
  • "V jedné scéně musím vylézt z bazénu, jít k Michaelu Douglasovi, obkročmo si na něj sednout na lehátku a začít ho líbat. A v tom scénáři nejde o žádnou pusu, museli jsme se líbat pěkně vášnivě. Michael ale líbal úžasně," doplnil k natáčení Matt Damon. (Saur.us)

Související novinky

Breaking Bad, Fincher a Soderbergh ovládli Emmy

Breaking Bad, Fincher a Soderbergh ovládli Emmy

24.09.2013

65. ročník udělování cen Emmy, o nichž rozhodují členové The Academy of Television Arts and Sciences, nepřineslo žádné velké překvapení. Cenu za nejlepší dramatický seriál si konečně (a zaslouženě)… (více)

Příliš teplý Soderbergh?

Příliš teplý Soderbergh?

07.01.2013

Steven Soderbergh se už před několika lety pokoušel natočit biografii slavného televizního baviče a zpěváka Liberaceho, který byl v padesátých až sedmdesátých letech minulého století nejlépe placeným… (více)

Reklama

Reklama