Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Králova řeč

Králova řeč (2010)

jednoznačně nejlepší film za poslední rok, Colin dozrál ve velezdatného herce, mám ho čím dál raději, jeho koktání nemělo chybu, výprava skvělá, pár nádherných obrazů ( chůze po bulváru - lahůdka) a perlička Geoffrey Rush je prostě k sežrání, je to koncert, zůstává mi v hlavě ještě týden po shlédnutí, tak si dám repete.. po třetím repete vdávám znovu hold - po všech Valmontech, Darcych, Ernestech-Filipech a singlemanech král kokta na trůnu a to se všema famfárama, skvělý film

Adamova jablka

Adamova jablka (2005)

Skvělé! Takhle odlehčeně natočený film o těžkých věcech pozemských už jsem dlouho neviděla. Brutální scénky jsou někdy neskutečně směšné ( smetání vlasu ze skinheadových ramen je prostě nepřekonatelné), konec s mrazením v zádech a úžasný pocit. Zkrátka nehorázně dobrý film.

Co žere Gilberta Grapea

Co žere Gilberta Grapea (1993)

kdybych DiCapria neznala, tak bych si se hádala, že ten postiženej kluk to zahrál výborně. Úžasnej film, jeden z mých favoritů.

Billy Elliot

Billy Elliot (2000)

Včera jsem tenhle úžasný film viděla asi po šestý a znovu se utvrdila v tom, že je jeden z nejlepších, který jsem vůbec viděla. Jamie Bell a jeho skvělý stepařský kousek, několik emočně velmi vypjatých scén s otcem stávkokazem, film má všechno, co v pořádném filmu nesmí chybět - emoce, humor, muzika, atmosféra, dávám plných 5.

Před soumrakem

Před soumrakem (2004)

Nevstoupíš 2x do téže řeky. To tady platí, protože film se mi líbil víc než jednička. Dialogy tak přirozené, tak uvěřitelné. Oba zestárlí protagonisté si drží odstup, ale pak napětí mezi nimi graduje a finále s kytarou a zpěvem Niny Simone je famózní. Jen jsem po posledním záběru nevěřícně zírala na obrazovku, co bude za rohem a ono zase nic.. .. vše ponecháno na fantazii a založení diváka - jako v jedničce..

Pýcha a předsudek

Pýcha a předsudek (2005)

nemám slov, tenhle film jsem viděla asi 10x, a to historická romantická dramata nejsou zrovna můj šálek, do prkenného pana Darcyho jsem se zamilovala asi po 15 minutách filmu, obzvláště do jeho hlasu, doporučuju vřele jen a jen v originále, nádherná výprava a skladatel Dario Marianelli - klobouk dolů, to je fantazie!

Walk the Line

Walk the Line (2005)

další film, který je nutno vidět v originále, a smekám před pěveckými výkony Phoenixe a Witherspoon, kterou jsem do té doby měla za Blondýnku..., Johnny Cash si prý herce vybral sám, škoda jen, že se nedožil premiéry, Phoenixovo ztvárnění je úchvatné, od postojů, trhání hlavou, úchopu kytaru, krásnej hudební film

Ray

Ray (2004)

Jamie Foxx je v roli Raye naprosto přesvědčivý, výborný film se skvělou atmosférou. Spolu s Walk The Line patří k mým nej..