Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Pohádka
  • Akční

Obsahy (6)

Nonstop trable s mým dvojníkem

Nonstop trable s mým dvojníkem (1984)

Hans Immer a Bruno Koob. Nejsou příbuzní, ale mají něco společného - jsou si totiž k nerozeznání podobní. První je nesmlouvavý, arogantní, ale úspěšný majitel impéria Immer Internacional. Druhý je dobrák od kosti, poněkud ušlápnutý šéf malého bistra. Podničku, který má být proti jeho vůli zbourán. Immer a Koob se neznají do chvíle, kdy je svede dohromady náhoda. Immerovi hrozí nebezpečí únosu a musí se na čas ztratit. Aby však v jeho megapodniku neměli o ničem tušení a všechno dál precizně fungovalo, angažuje mocný Immer nešiku Kooba, aby ho zastupoval. Neobjasnil mu však řadu důležitých skutečností a Koob se projeví být prozíravějším, než by kdo čekal.

Utonutí zakázáno

Utonutí zakázáno (1987)

V ospalém přímořském letovisku voda vyplaví mrtvolu muže. Případ přijel vyšetřit vrchní policejní inspektor Molinat (P. Noiret). Ironií osudu do míst, kde před deseti lety prožil velkou lásku, jenže také zbabral jeden případ. Kolem pláže se to hemží místními podivíny s ještě podivnějšími vztahy, letní sezóna klepe na dveře. A vražd přibývá, moře každý další den vydá jednoho zabitého muže. Molinatovi přijíždí pomoci samolibý, ambiciózní inspektor Leroyer (G. Marchand). Ti dva se nesnášejí, jejich spolupráce vázne, výsledky šetření jsou mizivé. Až do chvíle, kdy se ve vrahově síti nečekaně objeví opravdu velká ryba.

Sedm kilo pro Králíčka

Sedm kilo pro Králíčka (1979) (TV film)

Paní Králíčková (J. Bohdalová) má utkvělou představu o vlastní obezitě a nutnosti držet dietu. Po trapasu na podnikovém večírku, kde vzaly za své její těsné šaty, se rozhodne odjet do lázní s plánem shodit sedm kilo. Pro jejího věčně hladového muže (L. Lipský) se tak otvírá příležitost trávit dny a večery s kolegyní z kanceláře, jinak znamenitou kuchařkou. S jídlem roste chuť a labužník Králíček propásne okamžik, kdy se po třech nedělích odříkání vrací domů o pár kil lehčí manželka. Televizní komedie je z autorské dílny Romana Ráže.

Lakovka

Lakovka (1980) (TV film)

Vesnická tancovačka má končit po půlnoci akcí hasičů. Stará kůlna však začne hořet dřív, než naplánovali. Na místě požáru je nalezena dámská černá lakovka. Jenže zjistit, komu obuv patří a zda s případem souvisí, je úkol nadmíru složitý. Podezření padne na dvě dámy (S. Zázvorková, J. Bohdalová) v tanečním sále. Tím spíše, že se v průběhu zábavy na nějaký čas ztratily svým žárlivým manželům (J. Sovák, J. Somr) z dohledu. Malou televizní komedii napsal Viktor Dusil.

Panenka

Panenka (1980) (TV film)

Inscenace byla natočena podle románu Eda McBaina. Pětiletá Anne Sachsová si v pokoji hrála s panenkou Treperendou, když z vedlejší místnosti zaslechla křik. Někdo ublížil její mamince. Aniž to dívenka tušila, stala se svědkyní vraždy. Detektiv Steve Carella (J. Abrhám) je pachateli na stopě, ale v klíčovém okamžiku spadne do pasti. Vyšetřování přebírají Mayer (M. Kopecký) a jeho vzdorovitý pomocník Bert Kling (S. Skopal). Oba musejí objasnit zmizení Carelly a zjistit, kdo a proč zabil Karin Sachsovou. Její bývalý manžel Denis, otec malé Anne (E. Cupák), přitom úzkostlivě tají problematickou minulost páru.

Lékaři

Lékaři (1988) (TV film)

Televizní inscenace na motivy stejnojmenného románu Henryho Denkera. Americký lékař John Grant (Jiří Bartoška) je žalován pro neodborný postup při léčbě novorozence, jenž několik měsíců po vyléčení žloutenky jeví známky trvalého poškození mozku. Jde o vnuka a jediného dědice mocného a bohatého Richarda Stewarda Reynoldse (Rudolf Hrušínský st.). Ten je zdrcen, najme si nejschopnějšího advokáta v USA Harryho Franklina (Miloš Kopecký) a v soudním procesu se chystá lékaře kvůli jeho nedbalosti zničit. Od Granta se všichni odvracejí, odvahu najde pouze mladá advokátka Laura (Marta Vančurová), která se nabídne ve velkém procesu žalovanou stranu zastupovat a snaží se odhalit, proč k neštěstí došlo.

Reklama