Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

U pokladny stál...

U pokladny stál... (1939)

Řekl bych, že nejlepší komedie s Burianem. Co se musí ocenit v první řadě je, jak je to excelentně napsané. Opravdu vtipné scénky a dialogy, které by dnes snad již nikdo nedokázal napsat. Ve filmu je to vypilované do posledního dialogu a divák se směje každou chvilku. Přitom to není jen pár za sebou poskládaných vtipných scének, ale film si drží slušně rozjetý děj. Jelikož bych nerad zapoměl na nějakého herce co se týče hereckých výkonů, napíšu, že je to herecký koncert všech zůčastněných a nebudu lhát. Herci jsou zde vybraní tak dobře, že doslova zapadli do svých rolí a dnes bychom si tento film bez žádného zde hrajícího snad nedokázali ani představit. Shrnutě: opravdu nezapomenutelně vtipná a dobře napsaná komedie s exelentními pány herci jednoznačně za pět hvězdiček.

Velký flám

Velký flám (1966)

I když je asi více znám jako četník, řekl bych že Velký flám je nejlepší film ve kterém Louis de Funès hrál. V první řadě je to již dobře napsané a každá scéna je snad nezapomenutelná. Ať v opeře, v sauně, nocleh v hotelu, jízda s házením melounů, sudy s vínem, šikmooký střelec.. zkrátka na každou scénu byl dobrý a originální nápad. Pak již stačí jen vidět Funese a člověk se už směje. Jako celek to působí jako oddychová, zábavná i chytrá komedie, navíc u nás umocněná dobrým dabingem. Kdo má rád staré francouzské komedie a Louis de Funèse, jasná volba. Zasloužených pět hvězdiček.

Kam orli nelétají

Kam orli nelétají (1968)

Ale dám pět hvězdiček. Ten konec je sice alá James Bond, ale i tak je to můj nejoblíbenější válečný film. Asi právě tím, že mam rád i špionážní filmy. Perfektně vykreslená mrazivá zimní atmosféra, nápady na dobré scény, hrad za druhé světové.. no špička.