Reklama

Reklama

Letadlo plné britských letců se omylem dostane až nad okupovanou Paříž a je sestřeleno. Každý z nich pak požádá o pomoc jednoho civilistu. Malíř pokojů, dirigent opery, krásná blondýnka a odvážná jeptiška se tak setkávají na cestě napříč sladkou Francií, když prchají před německými vojáky. Autem, letadlem, vlakem, pařížskými kanály, dokonce i v sudu. Tohle bude VELKÝ FLÁM! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (387)

sud 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem přesvědčen o tom, že je to nejlepší komedie s Louisem de Funèsem. Krom nepřeberného množství legrace (za všechny v hotelu na posteli s tlustým skopčáckým důstojníkem) tu Louis občas brnkne na vážnější notu a Bourvil není zas až takovým prosťáčkem, jak by se ponejprv zdálo. V téhle komedii se zkrátka povedlo úplně všechno. 100%. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"Odpusť mi to Bože!" Od Velkého flámu jsem si vzhledem ke zdejšímu hodnocení sliboval celkem hodně, a i když snímek úplně nanaplnil má očekávání, rozhodně se jedná o povedený kousek, u něhož by vedle komedie a válečného filmu mohl být v kolonce i dobrodružný film. Sice jsem se neřezal smíchy jako u jiných de Funèsových komedií, i tak ale snímek nabízí nejednu nezapomenutelnou humornou scénu - od oslavy narozenin, přes výměnu pokojů, až k neustálému pošťuchování mezi de Funèsem a Bourvilem. ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Abych se přiznal, tohle je mé první setkání s Bourvilem. A hned na začátku musím říci, že Funés je prostě lepší komik (ano, velice mu pomáhá František Filipovský) a proto v přímém souboji s Bourvilem (Lubomír Lipský) vyhrává na celé čáře. Do Velkého flámu se ale hodí oba a posunují jej svým herectvím a komediálním nadáním na úplně jinou úroveň. Zasazení děje do okupované Francie je to, co se mi na filmu líbí nejvíce - krásná krajina, čtyřicátá léta, nacisti a do toho všeho sestřelený letoun britské armády. Film je klasickou honičkou kočky s myší, prohnanou francouzskou komediální kuchyní, okořeněnou vyhlášeným českým dabingem a servírovanou s vydatnou porcí smíchu. Must see ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Děkuju za úžasné francouzské komedie se skvělým humorem, který mám tak ráda. Velký flám je určitě jeden z nejlepších filmů nepřekonatelného Louise a jedna z nejlepších komedií vůbec. Funés jako nafoukaný dirigent Stanislav a Bourvil coby malíř - natěrač se ve snaze pomoct anglickým pilotům vydávají na neuvěřitelnou cestu válečnou Francií. Nechybí spousta skvělých hlášek a památných scén jako například záměna pokojů (chrápání), výslech Louise a Bourvila na německé stanici nebo francouzská angličtina v lázních...Are you? You are? Happy? Thank you. :) http://www.youtube.com/watch?v=9syMRZ_HsPI&feature=relmfu ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč mě tenhle film celá léta míjel. Viděl jsem ho až teď a příjemně jsem se bavil. Není to ona typická řachanda, ale po celou dobu jsem se příjemně bavil. Akorát u Bourvila mi neseděl dabing Lubomíra Lipského, tam jsem zvyklý na Jiřího Brudera, který ho daboval báječně. Ale jinak hodně zábavná podívaná. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (36)

  • Nápad s poznávacím znamením v podobě anglické skladby "Tea for Two" vznikl při návštěvě restaurace v Nice, kam se štáb vydal na večeři. Při vcházení do restaurace ho zahrál tamní pianista na barové piano. (Jizni Tlapa)
  • Snímek byl v polovině 80. let znovu zakoupen do československé distribuce, stejně jako další Funésovy komedie. Tehdejší Ústřední půjčovna filmů k němu tehdy vyrobila a rozeslala nové plakáty, ale své obnovené premiéry v kinech se tento film z neznámých důvodů nedočkal. (charles3)
  • Transportéry objevující se ve filmu nejsou německé, ale ve skutečnosti předělané americké M3, kterých bylo po válce dostatek. Stejný typ se objevil i v komedii Kam se poděla sedmá rota? (1973). (Reiner)

Reklama

Reklama