Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Bezstarostná jízda

Bezstarostná jízda (1969)

Skvělé, výborné, nádherná, úchvatné. Tento film je již od začátku naprosto senzační. Chápu, že nemusí být tak skvělý pro všechny, ale pro mě byl naprostou špičkou. Ten týden co jsem ho dostal do rukou jsem ho viděl hodněkrát a dnes jsem se na něj díval znovu. Hodit vše zahlavu, jet, být svobodný... A né jako kapitán Amerika ale jako Billy... CHtěl bych taky jednou zbourat všechny mosty, nasednou na motorku a všechno nechat za sebou... A možná, teď když o tom tak přemýšlím, chtěl bych i tak jako oni skončit. Film je natočen naprosto skvěle a ty záběry kdy hraje muzika a oni se vezou na svých strojích po dlouhých silnicích... A nesmím opomenout pochválit skvělý výkon Jacka Nicholsona, ale nevím zda je herecký výkon, když se shulíte na plecha a pak se smějete do kamery... :)

Vlasy

Vlasy (1979)

FILM, PÍSNIČKY, dá se říci i poselství... Mám několik roků a dá se říci už víc jak 4 roky nestříhané vlasy a ono se to těžko vysvětluje, ale není to snad o penězích, že bych se snažil šetřit za kadeřníka, jsem prostě hairyguy, dlouhých vlasů se prostě lidi bojej!!! :-) Po schlédnutí tohoto filmu došlo k jednoznačnému přehodnocení mého žebříčku nejoblíbenějších filmů... Proč? Snad proto, že jsem ho viděl v prvních dnech co jsem ho dostal snad 20 krát...

Muž na Měsíci

Muž na Měsíci (1999)

Stále jsem si říkal, Jim Carry a drama od Formana? To asi nebude fungovat, ale ona to role je pro něj jako dělaná... Neubránil jsem se srovnávání s filmem Ed Wood, který je dle mého názoru velice podobný... Sice jednoduší, ale podobný... A stále jsem si říkal Ed Wood byl lepší, byl lepší, ale on by spíš jiný, lehčí. Oba tyto filmy jsou skvělé a já je mohu vřele doporučit... Myslím, že jde o nejhodnotnější film Jima Carryho z těch co jsem viděl vůbec... Sice Maska je také bezkonkurenční, ale jde o film zcela jiného kalibru...

Suspiria

Suspiria (1977)

Herecké výkony - slabé, efekty - slabé, dialogy - slabé... Film - úžasný, dech beroucí, hrůznastrašný, atmosférický, barvitý, ... Mohl bych dozajista pokračovat - existuje dost věcí, které by se dali tomuto filmu vytknout, ale film sám o sobě je tak skvělý, že já osobně nemám potřebu mu je vytýkat... Tento film měl přesně to co si od dokonalého hororu představuji. Hudba se ze začátku zdála být příšernou až nehudební, ale po pár minutách mě strhla do filmu jako tsunami trhá pobřežní dřevěné chaloupky. Hudba v tomto filmu dělá něco zvláštního i ze scén, které by jinak byli naprosto nudné a o ničem (např. v bázeně). A postupně zjišťujete, že hudba nedává předzvěst tomu co ve filmu příjde - neodlehčuje atmosféru - spíš jí dělá hustší a hustší.. Dialogů je málo, ale proč jich dělat víc - jsou tam prostě jen ty potřebné... Škola baletu působí dojmem, že je ze zcela jiného světa - kulisy jsou sytě barevné a působí silným retro dojmem, ale scéna s psychology ukazuje, že Dario stál při tvorbě tohoto hororu nohama pevně na zemi a nešlo pouze o nějaký kýčovitý výstřelek. Mnohdy ve filmu zaujme velmi originální kamera a myslím, že hodně novodobých režisérů hororů by se od Daria Argenta a z tohoto filmu měla učit. Konec je trošku rychlejší jak to už u těchto strých filmů bývá, ale mě to tedy nevadilo. Byl jsem strašně rád, že ta hrůza, která se mi vpila pod kůži a vzpřimovala mi chloupky na zátylku skončila... Tento film pro mne byl opravdu silným zážitkem, který mohu doporučit všem milovníkům hororvého žánru...

Requiem za sen

Requiem za sen (2000)

Co k tomu dodat, snad jen, že knížka byla sice o trochu lepší, ale film je kvalitní. Žádná extra herecká hvězda a přesto je výsledek nadprůměrný. Konec film nezměnil a ponechal ho přesně podle knížky což je fajn, protože jsem očekával jisté zlehčení... Pět hvězd a není co řešit.

Velká ryba

Velká ryba (2003)

Velmi krásný film pohybující se na hranici pohádky a reality, který nám ukazuje jak snadné je si život zpříjemnit... Vzpomínky máme všichni a mnohdy i nepříjemné, ale jde pouze o to jak si je chceme uchovat a jaké vzpomínky si uchováme... Pravda - v dnešní době mámo mnoho pravd... Takže proč si neudělat pravdu takovou jakou jí chceme a ne takovou jaká byla doopravdy nebo jakou nám vnucují druzí? Edward Bloom jako postava z tomto filmu je naprosto úžasná a obdivuhodná osobnost!!!

Samotáři

Samotáři (2000)

Naprosto perfektní film,plný naprosto ukázkových typů charakterů lidí, jejich chování, reakcí. Proplétání osudů více rozdílných lidí, které je provedeno vtipnou cestou, která ovšem není jen o vtipu, ale i o životě. Již název Samotáři o něčem svědčí, žijeme všichni pohromadě, tisíce lidi ve městech, stovky lidí na vesnicích, velké rodiny, rodinné klany a přesto jsme ve výsledku sami, jsme malými samotáři v obrovském světě. Tento film jsem viděl již mnohokrát a určitě nebudu váhat se na něj ještě párkrát podívat. Nedá se říct, že bych v něm někdy našel něco nového, protože tento film je velmi dobře stravitelný a né moc těžce pochopitelný, ale i ta jednoduchost z něj dělá něco výjmečného. Za 5!

Svět podle Prota

Svět podle Prota (2001)

Krásné filosofické pojednání o lidské rase okořeněné o trochu scifimysteriozních prvků! V mnohem si připadám, že mě asi koukali tvůrci do hlavy, když psali tento film. I já o lidech uvažoval mnohdy podobným způsobem. A myslím si, že hodnocení filmu a ohlasy na něj svědčí o tom, že nejsem zdaleka sám.

Americké psycho

Americké psycho (2000)

Nevím, snad v tom filmu hledám něco co v něm není. Ale jak je již známo, kdo hledá, najde... Já jsem tento film viděl asi dvacetkrát a stále se mi zdá, že mi něco uniká. S každým shlédnutím filmu si však myslím, že ho chápu trochu víc. Většina lidí tu zde píše, že film se snaží být šokujícím. Proč ho za to soudit a srážet hodnocení? Je to opravdu řádné psycho a nemusíte na něj čekat do půl filmu, mě si film zjískal během prvních minut a rozhodně nikdy neváhám si ho pustit znovu.