Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Faunův labyrint

Faunův labyrint (2006)

Faunův Labyrint je jeden z klasicky “del torovsky” působivých filmů. Strhující, chvílemi až do kýče zabíhající podívaná útočí na divákovy smysly vizuálně téměř dokonalým pohádkovým světem, přesně vyváženým smutně realistickým dějem z období doznívající občanské války ve španělsku. Jediná výtka by snad patřila digitálním efektům, které nepůsobily příliš přesvědčivě, ale je vidět, že to dost možná nebylo ani účelem a filmu to určitě neubírá na kráse. Ani děj nezůstal za zpracováním pozadu. Je smutný, bez šťastného konce, ale přitom nenucený.

Transformers

Transformers (2007)

Skvělý zástupce oddechových filmů. Nenudí, digitální zpracování je velkolepé, herci hrají přesně jak v takovémhle žánru hrát mají. Čekala jsem přihlouplý americký megafilm, ale nakonec jsem se bavila a Transformers se stali mým nejoblíbenějším odpočinkovým filmem. Dalo by se říct, že je to důkaz, že ani tenhle žánr nemusí být založený na nízké inteligenci diváka.

Howlův kráčející hrad

Howlův kráčející hrad (2004)

Půvabná naivita a nevinnost všech Miyazakiho filmů je nekonečná. Dokonalost grafiky způsobuje, že vše vypadá mnohem reálněji než u jakéhokoli 3D filmu, protože dokáže bůh ví jak vyjádřit i emoce a pocity. Krása.