Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Poslední recenze (3 227)

plakát

Děti na zakázku (1938) 

Krásná ukázka postoje autorů k ženské emancipaci. Šlégl se vysmívá prvním feministkám a přestože zjednodušuje a je tendenční, činí tak odlehčeně a vtipně. Je to útok natolik rafinovaný, že ho spousta diváků nevnímá a jen se baví. Kdyby dnešní hardcore feministky mohly, tak by tento film rozcupovaly, zcenzurovaly, pixel po pixelu vygumovaly. "Žila byla princezna. Princové se pro ni trápili a chřadli, protože ona byla tak krásná, až se z toho člověku dělalo špatně...???...neskákej mi do řeči. Když teda chceš, tak teda až se z toho člověku dělalo mdlo. Otec, všemocný král si s ní nevěděl rady, protože se princezna nechtěla vdávat...byla takovej, jak říkáme...neřádíček. .... Princ ale poznal, že se nachází ve společnosti ošklivých dvorních dam, které kazí její mládí. ... Kdyby tvoje dvorní dámy vyhlížely jen z polovice jako ty, věz, že by přestaly být nepřítelkami mužů a první by se vrhly do jejich náručí. Nezáviděly by mužům jejich práci, nechaly by se samy obdivovat... ." Z toho je vám asi jasné, jak naše milá feministka dopadne. Já se přesto/proto dobře bavil. Duo Plachta, Pešek obstaralo dostatek vtipných momentů a ten obsah...to je pro mou generaci taky k zasmání. Další střípek do mozaiky... takhle jsme tu kdysi žili. Skoro čtyři *.

plakát

The Plague of the Zombies (1966) 

Kdokoliv si pustí nějaký hammeroid musí počítat s tím, že půjde o film s jednoduchým příběhem, který dnešního otrlého diváka nevyděsí, ale občas umí překvapit kvalitním zpracováním a atmosférou. V tomto případě jsou dvě třetiny klasická drákulovská šablona. Jen si místo upírů dosaďte zombíky a hraběte Drákulu nahraďte vykořisťovatelem Zombulou. Závěr je ovšem trochu jiný....tvůrci vcelku soudně usoudili, že na pokračování to není, takže to celé pohřbili bez zadních vrátek. Nejen pro fanoušky hororu, jsou Hammer horrors filmy pro pamětníky, takže není důvod je poplivávat...dnes se točí horší srajdy. Navíc u tohoto se sluší zmínit, že byl velmi dobře natočený, hudba byla parádní a herecké obsazení nadstandardní. Od super charismatické postavy profesora, po hajzlovitého záporáka a jeho kumpány. Takže na doporučení to sice není, ale stejně tak nemám potřebu vyplachovat si oči heřmánkem.

plakát

Tři vejce do skla (1937) 

Jeden z našich nejúspěšnějších předválečných režisérů, scénář hitmakera Wassermana a nejlepší československý komik, který si navíc střihnul dvojroli. Co by se mohlo pokazit? Že to bylo překombinované tak, až to bylo nudné? Jak to? Vždyť Burian dokázal i ze sebepitomějšího příběhu, vykřesat když ne zábavné, tak aspoň úsměvné momenty. Jenže tyhle hrátky se záměnou identit jsou ošidná věc. A když navíc výjde najevo, že žádná postava není tím, za koho se vydává...je to už trochu moc přitažené za vlasy. Někdy se holt i mistr tesař...dva mistři, prostě utnou. Nebýt té Burian show, tak klidně klepnu jen dvě vejce do skla. PS: I s tím fixou namalovaným obočím, byla Míla Reymonová supr čupr ženská.

Poslední hodnocení (5 921)

Děti na zakázku (1938)

21.05.2024

The Plague of the Zombies (1966)

20.05.2024

Tři vejce do skla (1937)

20.05.2024

Divergence (2014)

20.05.2024

Holka nebo kluk? (1938)

19.05.2024

Svátek věřitelů (1939)

19.05.2024

Velbloud uchem jehly (1936)

18.05.2024

Její lékař (1933)

15.05.2024

Madla z cihelny (1933)

14.05.2024

Reklama

Poslední deníček (23)

Čau lidi

Pokud jste se proklikali až sem, nejspíš jsem vás něčím zaujal...tak kdyby jste chtěli poznat ještě mou další stránku... : Martrixovo kreativničení