Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (30)

plakát

Útěk do divočiny (2007) 

Nezapomenutelný film založený na neuvěřitelném životním příběhu volnomyšlenkáře, dobrodruha, ale v první řadě hlavně normálního kluka po vysoké škole. Nejen, že se filmařům povedlo skvěle vystihnout atmosféru, která se měnila každým dnem, někdy i každou hodinou, Navíc ji nádherně a naprosto precizně doplňuje hudba. I obsazení hlavní role nemohlo být lepší Emile Hirsch se role zhostil bez nejmenších problémů a ve filmu má charismatu na rozdávání. Silný film o silném příběhu. (5/5)

plakát

Hlavně nezávazně (2011) 

"Oddechovka" se vším všudy. Pokud sháníte film, na který po náročném dni jen "tupě civíte", potom je Hlavně nezávazně tou správnou volbou:-). Film ve stylu: "Zanechte mozek v šatně a užijte si pokoukání." Ashton Kutcher ve "svém" žánru a ve své obvyklé roli "ozdoba filmu", Oscarem čerstvě ověnčená Natalie Portman v romatické komedii se vším, co se od romantické komedie očekává. Do filmových dějin se tenhle film rozhodně nezapíše, ale i takové jsou někdy potřeba. Možná je moje hodnocení trochu nadsazené, ale je to možná také tím, že jsem od filmu prostě nic neočekávala. (4/5)

plakát

Králova řeč (2010) 

Film o neuvěřitelném příběhu, ve kterém se povedlo prostě všechno. Atmosféra je bez nadsázky strhující a já osobně jsem z kina vyšla jako omráčená. Doslova "speechless":-), což nebylo způsobeno "jen" závěrečným proslovem krále, při kterém běhá mráz po zádech, ale také se na tom podílel pocit, že něco takového se jen tak nevidí... Obsazení filmu nemohlo dopadnout lépe. Přestože mohl mít Colin Firth při přípravě na roli problémy s koktáním (učitele koktání prostě nenajdete, ať hledáte, kde chcete), zhostil se své úlohy znamenitě. Nic dlužen mu nezůstal ani Geoffrey Rush v roli excentrického Lionela Loguea. Této ústřední pánské dvojici zdatně sekunduje Helena Bonham Carter v roli Alžběty. Navzdory tomu, že je film situován v relativně vážném období a do rozhodně neveselé doby, je proložen odlehčujícím humorem, který ho řadí do úplně jiné kategorie než jenom "historický velkofim". (5/5)

plakát

I Love You Phillip Morris (2009) 

Jim Carrey a Ewan McGregor jsou herci, kteří obvykle jsou známkou filmové kvality a dokonalé podívané. Když jsem si ale přečetla děj filmu, přiznávám se, že jsem se docela bála. Velmi záhy jsem ale zjistila, že mé obavy byly zcela "mimo mísu" a pak už jsem si jen užívala hodinu a půl jejich hereckého koncertu. Ewan McGregor si svoji roli přecitlivělého, modrookého blonďáka se zlatou náušničkou dokonale užívá (až mě překvapilo, jaký dokáže být cukroušek:-D). Nejinak je na tom Jim Carrey v roli podvodníka, který není o moc jiný než Frank z Chyť mě, když to dokážeš (Leonardo di Caprio). Přestože oba režiséři usedli na režisérskou stoličku poprvé, svého úkolu se zhostili, podobně jako jejich herecké hvězdy, znamenitě. Pokud se vám tedy do cesty nepostaví problém v podobě osobního přesvědčení, pak vám na konci filmu nezbyde nic jiného, než jen uznale smeknout klobouk. (5/5)

plakát

Red (2010) 

Tahle akční týmovka mě velmi potěšila. Možná proto, že jsem od filmu moc neočekávala, ale přece jen... Nestárnoucí Bruce Willis nám opět dokazuje, že není žádná vykopávka a akční scény mu věříte úplně stejně jako ve Smrtonosné pasti (Die Hard), kde se vzhledem lišil pouze v tom, že měl ještě nějaké vlasy a sexy tílko:-D Stejně zdatně se mu vyrovnal John Malkovich, který když nasadí akci PRASE, tak je prostě k sežrání. I samotná Helen Mirren mě překvapila, jaká to je akční babča. Celou skvadru "důchodců" dobře doplňuje Morgan Freeman, který má ze všech zúčastněných nejvíce dědečkovský vzhled (hlavně ten jeho úsměv). Všem zkušeným, ale ještě zdaleka ne vyčpělým hercům zdatně stačí i Mary-Louise Parker, která to sice má v téhle hvězdné plejádě hodně těžké, ale zahanbit se rozhodně nedá.:-) Kam se na tuhle RED (Retired Extremely Dangerous) partičku hrabe takový Tom Cruise a jeho Knight and Day...

plakát

Příběh rytíře (2001) 

Ovykle nemám historické filmy s jakýmikoli moderními prvky ráda, ale tenhle je prostě jinde. Už od začátku totiž dává jasně najevo, že to vlastně nemyslí vážně (např. počáteční Queeni). Jde v podstatě o moderní romantický snímek s pozadím ve Středověku. Obsazení hlavních rolí vyšlo ve všech směrech: Heath Ledger (kapitola sama pro sebe a tady je prostě neuvěřitelný). Paul Bettany (jeho "přednášky" jsou jak skvěle zahrané, tak i chytlavé a navíc jim dodává správnou excentričnost, bez které se přece Středověk neobešel:-)), Rufus Sewell v roli hlavního záporáka je příkladným protipólem Heathe Ledgeraa svého úkolu se také zhostil velmi zdatně. Pokud jste ochotni film brát s nadhledem a bez nejmenšího přemýšlení typu: tohle tam přece nemůže být atd., pak se dočkáte skvělého oddechového zážitku:-).

plakát

Muž ve stínu (2010) 

Výborný film s precizně vystiženou až paranoidní atmosférou, která vše jen umocní a na níž se značně podílí i výstižná hudba. Herecké výkony všech hlavních představitelů v čele s Ewanem McGregorem jsou velmi přesvědčivé. Film se věrně drží děje své knižní předlohy Roberta Harrise Duch (The Ghost). Všechno šlape jak čerstvě promazané hodiny a je jen podtrženo koncem (putující lístek a následné McGregorovo pozdvižení sklenky na znamení přípitku), který je bez nadsázky prostě geniální.

plakát

Saltová (2010) 

Vcelku svižný film, v němž si Angelina Jolie hraje na Jasona Bourna (včetně některých viditelně "okopírovaných" scén). Přestože by se děj dal zkrátit na polovinu, film nenudí. Akční scény jsou napínavé a celkem věrohodně ztvárněné ( i když za počáteční skákání z jedoucího nákláďáku na jiný by se nemusel stydět ani spiderman:-)). Zápletka filmu je dohromady průhledná jako vyčištěný křišťál a jak to musí dopadnout je jasné hned od začátku, nicméně přestože na konci máte pocit, že to byla/je blbost na n-tou, ke svému vlastnímu překvapení zjistíte, že ta blbost byla/je docela zábavná.

plakát

Ztraceni (2004) (seriál) 

Pokud by byly ve hře jenom první dvě série, pak bych na 5* neváhala, ale další série se mi zdály až neuvěřitelně překombinované. Dokud se objevovaly pouze flashbacky postav, které byly příjemným osvěžením, bylo vše OK. Potom se začaly přidávat flashforwardy a pohyby v čase a bylo toho trochu moc...

plakát

Černý úsvit (2005) 

Ze Stevena Seagala je už jen korpulentní válec, který s kamenným výrazem, tupě odříkává svoje repliky, občas vystřelí z pistole, čímž trochu podrazí přesvědčení, že jí ani neumí ovládat. Možná kdyby tak tunu shodil a absolvoval rychlokurz herectví, tak by se na něj dalo i chvíli koukat, ale takhle ne, rozhodně tudy cesta nevede....