Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbení kameramani (10)

Douglas Slocombe

Tenhle pán sem prostě patří už jen díky kameře na Indianu Jonesovi.Úchvatná a geniální práce.

Janusz Kamiński

Dvorní kameraman Stevena Spielberga ,který sem patří nejen za "Schindlerův seznam" a "Zachraňte vojína Ryana",ale taky třeba za"Miniority report"a "Válka světů".Všem filmům vtiskl svůj neopakovatelný pohled a filmařský um.

Andrew Lesnie

Za nasnímání"Pána prstenů"a"Hobita"budiž mu věčná čest a sláva.

Adrian Biddle

Jeho první film"Vetřelci"hovoří sám za sebe a i jeho zásluhou je tak geniální.Ale patří sem třeba taky za nasnímání"Thelma a Luisa" nebo "Mumie".

Jaromír Šofr

Tak tenhle český klasik sem rozhodně patří hlavně za kameru"S čerty nejsou žerty","Skřivánci na niti","Na samotě u lesa","Vesničko má středisková" a spoustu dalšího.Do všech filmů vtiskl kus svého kameramanského srdce a zůstane tu tak navždy.

Dean Cundey

Tenhle chlapík tu má zajištěné místo za jeho skvělou kameru v "Návratu do budoucnostu"a to hned třikrát ,ale taky třeba v "Jurský park","Prázdniny" či "Falešná hra s králíkem Rogerem.Všechno velkolepé podívané na které se nezapomíná.

Wally Pfister

Tak tohle kameramanské eso sem patří za geniální"Počátek" a taky třeba za "Temný rytíř"a"Temný rytíř povstal"!.Ve všech filmech je vidět jeho vize,cit a velký filmařský talent.

Eduardo Serra

Tak tenhle pán je tu proto ,že naprosto skvěle nasnímal poslední dva díly "Harryho Pottera" a také díky němu jsme si to velmi užili.A takky třeba za geniální kameru ve filmu "Dívka s perlou" nebo "Jak přicházejí sny".

Gilbert Taylor

No tady je to jasná volba a to za to ,že se s Georgem Lucasem pustil do naprosto neuvěřitelného počinu s názvem "Star Wars IV-Nová naděje".Vůbec netušil ,co ho čeká a také díky němu je to nesmrtelná podívaná.

Rudolf Stahl ml.

Tak tenhle kameramanský pán jsem patří jasně za "Chalupáře" a "F.L.Věka" a třeba taky za "Dobrého vojáka Švejka" či "Na kometě".