Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (8)

plakát

Medvídek (2007) 

Mňam. Tak na tomhle filmu jsem si fakt pochutnal. Navrch sladká poleva, uvnitř hořká náplň ale chuť celkově vyvážená, taková kterou ještě dlouho cítíte v ústech.

plakát

Mary a Max (2009) 

Netradiční animák se spoustou zvláštních minipříběhů, o které se dva hlavní hrdinové dělí ve svých dopisech. Co mi tu trochu chybí, je nějaké velké finále, ale o to se autoři asi ani nesnažili, takže je to prostě příběh o životě jaký je.

plakát

Mexická jízda (2001) 

Roadmovie je hlavně o vykreslení atmosféry. Tyhle filmy jsou o volnosti, nespoutanosti a bezstarostnosti. To se v Mexické jízdě povedlo. Jestli si někdo myslí, že závěr to kazí, tak já teda ne. Závěr filmu nás vrací jenom zpátky do reality běžného života.

plakát

127 hodin (2010) 

Asi většina, troufnu si říct skoro všichni diváci tohoto filmu dopředu věděli, že si tu ruku prostě uřízne. Nikdy by mě nenapadlo, že o takové události někdo natočí film. Nádherná příroda, skvělá kamera. Myslím, že s takovým příběhem se toho nedá víc udělat než to co předvedl Danny Boyle. Popularita tohoto snímku se však podle mě veze s předchozím úspěchem Milionáře z chatrče i když já jsem spíš fanda třeba takové Pláže. P.S. nemohl jsem si nevšimnout scény se skákáním do vody ne nepodobné scéně právě z Pláže.

plakát

Hanebný pancharti (2009) 

Tak trochu jiný pohled na druhou světovou válku. Myslím, že Quentin v jednom rozhovoru zmínil, že kdyby postavy, které vytvořil pro tento film skutečně žily, skončila by válka asi tak jak končí jeho film. Opět vtipný nadmíru akční film. A zase jsem si uvědomil, že každá Tarantinova postava ve filmu je tak skvěle vymyšlená, že bych si pro ni dokázal představit samostatný film.

plakát

I Love Luci (2010) 

Tento kraťas oceněný diváckou cenou na Festivalu krátkých filmů Praha nám ukazuje trochu lásky trochu humoru a náhled do prostření drogově závislých.

plakát

500 dní se Summer (2009) 

Žánr romantických komedií je pro mě nejméně oblíbeným žánrem. Přesto mě film 500 dní se Summer totálně dostal. Joseph Gordon-Levitt jako sympatický Tom a Zooey Deschanel jako jeho okouzlující osudová láska Summer. Myslím, že nejen já jsem našel v postavě Toma jistou paralelu se svým osobním životem a možná také proto mě film tolik oslovil, pro to ztotožnění se s postavou.