Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

I po desítce se blížících shlédnutích mě Temný rytíř nepřestal bavit. Táhne od chvíle kdy parta klaunů rozbije okno mrakodrapu, kdesi v Gotham city, až po Závěrečné titulky a Batmana ujíždějícího před muži zákona. Temný rytíř přesně vystihuje Batmana komixových předloh. Muže, který může to co žádný policista-porušit zákon a vyrovnat misky vah vychýlené takovými jako Joker, nebo Říman. Nolan předvedl nepřekonatelný koncert podpořený bezchybnými, až geniálními výkony sólistů.

Yojimbo

Yojimbo (1961)

Výborný Toshiro Mifune a úžasný scénář, který dokázal zaujmout i v: Pro hrst dolarů. Pro mě zatím nejlepší Kurosawa. Musím nesouhlasit, s údajnými lehkými replikami (viz Marius), ona by hliníková replika nebyla o moc lehčí, než originální japonský meč. Pokud jde něco vidět, tak je to neobratnost s jakou zacházejí herci s meči. Je třeba si ovšem uvědomit, že vlastnictví meče s člověka nedělá šermíře a i proto měl jeden muž-opravdový šermíř takovou váhu pro obě strany.

Hrdina

Hrdina (2002)

Nádherné obazy a myšlenka, že má cenu umřít pro širé podnebesí.

Černá labuť

Černá labuť (2010)

Nikdy jsem neholdoval filmům snažícím se vyprávět v paralelách a metaforách, zvětšeninu moc nemusím, ale tohle je prostě dokonalé. Můžete to brát jako cestu do nitra baleríny, jak říká obsah, nebo můžete sledovat adaptacik labutího jezera zasazenou do inscenace labutího jezera, jak píše Cervenak. Dokonalé.

Černý jestřáb sestřelen

Černý jestřáb sestřelen (2001)

Dle mého názoru nejlepší válečný akční film všech dob. Takhle nějak může dneska vypadat válka a je zatraceně divoká. Ridley Scott navíc nepracuje jen s akčními scénami, aleukazuje syrovost války třeba v záběrech, kdy se řidič pokouší vytřít louže krve z hummeru. Jo tyhle momenty zamrazí.