Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Komedie
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Přichází Satan!

Přichází Satan! (1976)

Superhororová klasika , k tomu oslnivý Gragory Peck a skvělá děsivá hudba. Bravurní film právem odměněný Oscarem .

Tenkrát na Západě

Tenkrát na Západě (1968)

Už ten úvod pusté železniční zastávky s čekajícími muži zasluhuje zvláštní cenu . A celé se to rozvine do geniálního westernu , tak odlišného od ostatních . A ta mistrovská muzika Morriconeho ! Úžasný zážitek.

Skála

Skála (1996)

Oslnivý akční film , který nemá hluchá místa . Conery , Cage , Ed Harris ........celé je to žánrová špička , která uchvátí i opakovaným shlédnutím .

Tanec s vlky

Tanec s vlky (1990)

Nemám moc rád indiánský folklor , takže s opatrnou nedůvěrou jsem čekal 15 minut co bude a najednou hledím ,že uplynuly tři a půl hodiny . Neskutečný zážitek a podívaná . Jen mě mrzí,že jsem to viděl na obrazovce a ne v kině . Další chvály rozhodně netřeba , ten zástup Oscarů mluví za vše .

Lepší už to nebude

Lepší už to nebude (1997)

Skvělý Nicholson, skvělá Helen Hantová ! Je to mimořádně vtipná a inteligentní komedie . Také patřičně oceněná - 2 Oscary , plus 5 nominací . Herecký koncert , který snad lepší už nebude.

Králova řeč

Králova řeč (2010)

Oslnivý film, který pro mě hodně znamená, protože i já jsem trpěl v dětství touto poruchou řeči . Je to zpočátku konverzační komedie, která ale mistrovsky přejde do historického dramatu . Je oscarově ověnčená právem.

Pretty Woman

Pretty Woman (1990)

Romantické filmy zásadně opomíjím . Ovšem tady pozor ! I když je to kýč, je skvostně zahraný a natočený . Tato nesmírně vtipná pohádka pro dospělé se dá shlédnout i opakovaně. Mimořádný Richard Gere , stejně výtečná Julia Roberts a dokonalý Ralh Bellamy vytvářejí herecký koncert .

Předčítač

Předčítač (2008)

Předčítač je velmi silný film. Začíná jako běžná milostná romance pubertálního panice a graduje do překvapivého dramatu , odehrávajícího se o řadu let později . Sám jsem byl nečekanou zápletkou zaskočený . Právem mu náleží Oscarová ohodnocení a následně i zdejší vysoké procento úspěšnosti . Je to velký zážitek.

Ďábel nosí Pradu

Ďábel nosí Pradu (2006)

Skvělý film ze skvělého prostředí , podle skvělého románu . Jen ignorantský vrahoun by takový námět a předlohu zprasil . Meryl Streep dominuje , Anne Hathaway nic nepokazila . Oslnivé prostředí módy zaujme netoliko ženy .

Halloween

Halloween (2007)

Tento Halloween plně ukojil můj hlad po kvalitním hororu . Popisované krvavé a děsivé události jsou o to hrůznější , že mohly být reálné . A to je deviza těch nejlepších hororů - že se totiž mohou skutečně odehrát .