Komedie / Romantický

USA, 1990, 119 min (Director's cut: 125 min)

Klasika ! A ať si říká kdo chce co chce tomuhle filmu se v daném žánru jen tak něco nevyrovná. Je to sladký a nezdravě optimistický pokrm, ale copak se dají konzumovat jenom zdravá jídla? Nemáme všichni občas chuť i na rakvičku se šlehačkou ? :-)(4.1.2003)

Romantický etalon o pár hláškách, který má štěstí, že byl zabetonován do historie jako klasika. Popelku ze síně nejslavnějších pohádek taky už nikdo nevyžene.(9.10.2002)

Oscar 1 nominace: Herečka HR - Julia Roberts(4.3.2004)

Zajímavosti: Opera, na kterou vezme Richard Gere Julii Roberts je "La Traviata", ve které se zamiluje prostitutka do bohatého muže. [--] Pro plakát byla počítačově namontována hlava herečky Roberts na postavu Shelley Michelle. Známé hoolywoodské dublerky. Vlasy Richarda Gere jsou zase na plakátu výrazně hnědější, než pak ve filmu. [--] Gere ve filmu skutečně sám hraje na klavír a je i autorem melodie, kterou hraje. [--] V původním scénáři byla Vivian závislá na kokainu a součástí dohody bylo, aby se ho po celý týden nedotkla. Peníze chtěla na cestu do Disneylandu. Dohodu nedodržela, Edward ji vyhodil z auta a ujel. Na konci filmu pak měl být záběr, jak Vivian se svou kolegyní z branže míří směr Disneyland autobusem. [--] Poslední film Ralpha Bellamyho, rok po jeho uvedení zemřel. [--] Červený kabát, který má na sobě Vivian v úvodu filmu byl pořízen za 30 dolarů v bazaru těsně před natáčením. [--] Auto, ve kterém Edward vyzvedne Vivian patřilo ve skutečnosti producentce filmu Nancy Gross. [--] Pracovní název filmu byl "3.000 dolarů". [--] Pro roli Edwarda se počítalo například i s Christopherem Reeve nebo Al Pacinem. [--] Disney studio si nepřálo Julii Roberts v hlavní roli, byla prosazována Meg Ryan. [--] Náhrdelník, který má na sobě Vivian při návštěvě opery stál skutečně 250.000 dolarů. Při natáčení scény byl přítomný ozbrojený člen ochranky klenotnictví, které ho zapůjčilo. [--] Ve scéně, kdy leží Vivian na zemi a sleduje starý film, dosáhli tvůrci, až hysterického, smíchu Julie Roberts tím, že ji režisér lechtal na chodidlech, které byly mimo záběr.(1.1.2007)

Již snad kultovní romantická komedie, která je sice naivní, ale pobaví a na nic si nehraje.(22.3.2004)

Že by poselství o tom, kterak na okraji společnosti žijící nespoutaný a přitom něžný živel ukáže tu správnou cestu mamonem zaslepenému workoholikovi žijícímu prázdný život? Ale houby, jen dobře natočená, ale o to naivnější cosijakoromantika se sympatickou ústřední dvojicí, z níž ovšem jednoznačně při tanci mezi kamerami vede energií sršící Julia Roberts. Drobné plus za názor na operu a výsledkem je solidních 70%, za předpokladu ne příliš častého reprízování:P(1.1.2007)

• Tosim

Trapný a snad nekonečněkrát ohraný stupidní kýč kýčem zkrátka být nepřestane, i kdyby se stavěl třeba na hlavu... Fuj! Navíc je to opravdu špatný kýč. No a když jsem viděl hodnocení Cinemy, málem jsem omdlel :-((7.8.2002)

Julia Roberts je místy docela roztomilá "buranka", celkově je to ale jen lehce nadprůměrná romance, taková moderní variace Pygmalionu. Myslím, že spousta lidí z tohoto filmu dělá "něco", čím on v žádném případě není.(5.4.2003)

Ve své žánru je to asi špička,já na to ale nejsem(9.3.2003)

Jeden z mála filmů, který se dá vidět pořád a pořád dokola. Nestárnoucí "romantická pohádka"...(26.8.2002)

Ta nejsladsi hollywoodska limonada jakou znam - vsichni jsou proste dokonali.(3.8.2002)

Ať žena krásná nebo žena ošklivá, jedna vedle druhé milují tento příběh o popelce, která se cestou prostitutky dostane k princi na bílém koni, který jí dostane ze špatného světa a otevře jí dveře do svého bílého paláce. Která žena tento snímek nemilovala? Bohužel já jako muž tento film nepovažuji za nic víc než pohádku s pro mě hluboce nesympatickou Julii Roberts.(19.6.2006)

Scénář: J.F. Lawton(22.3.2004)

Láska nebeská je z mojej strany láska nebeská... ale toto je klasika všetkých romantických klasík. Julia Roberts tu bola ešte nevýslovne očarujúca. 10/10(7.1.2011)

Rozpočet $14miliónovTržby USA $178,406,268Tržby Celosvetovo $463,406,268/70%/(19.5.2005)

Výborná televizní klasika .. :)(23.5.2008)

• Radek99

Čiroskvoucí esence kýče... Co jiného k tomuhle filmu taky dodat. Bílobílá pohádka pro dospělé, tedy spíše pro dospívající, kde pseudoromantika nahrazuje všechny ostatní složky filmu...respektive romance pro divačky telenovel... Hvězdička za estetický dojem z herců. (Možná lze jen pro zajímavost připomenout, že téhož roku mimo tohoto paskvilu prožil žánr romantické komedie i jeden ze svých nejsvětlejších momentů - australský režisér Peter Weir natočil totiž svou odzbrojující Zelenou kartu...) PS: Při reflexi nasazování tohoto filmu do programových schémat českých televizí lze dojíti k zajímavým závěrům - místní dramaturgové mají patrně za to, že je to vánoční film, proto ho pravidelně nasazují v období vánočních svátků...no nevím, snad na počest Máří Magdaleny...:-)(3.1.2007)

rozpočet : $14 million tržby celosvetovo : $463,406,268(10.12.2006)

Jak to bylo,pohádko? Zabloudilo kuřátko. Na bulváru, kde se stojí, pípá,pípá,nožky bolí, ve vysokém obilí, prince najde za chvíli...Pohádka o postmoderní Popelce smíšená s Pygmalionem. Kýč. Klasika.(25.4.2007)

V daném žánru sice klasika, ale pro mě je to nadprůměrná romantická komedie. Julia Roberts a Richard Gere vytvořili fantastické duo, na které se hezky kouká. Snímek, který udělal ze všech zainteresovaných přes noc megahvězdy a dopomohl jim k velmi rychlému rozjezdu kariéry. Výsledné hodnocení také sráží fakt, že Pretty Woman je často opakováná v televizi.....(16.9.2007)

<< předchozí 1 2 3 4 9 17 25 33