Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Pohádka

Recenze (6)

plakát

Saljut-7 (2017) 

Vizuálně hodně povedený film. Celkově se mi líbil, po většinu času jsem se bavila. Dost mě ale překvapil závěr, který bych čekala spíš od hollywoodské scénáristické školy. Od ruské produkce jsem čekala střízlivější konec.

plakát

Osm a půl (1963) 

Když nevíte kudy kam, máte pocit, že na vás všechno kolem padá. Střih, rychlé scény, hodně postav, neutuchávající dialogy a chvílemi až dráždivá hudba - to všechno vám dává jasně najevo, jak se cítí hlavní postava filmu. Jedině v přítomnosti manželky Louisy a herečky Claudie se film i "hlavní hrdina" trochu uklidní. Říkám si, jak moc je to asi Felliniho biografie...? Možná by filmu slušela kratší stopáž. Jinak povedeně ztvárněná krize osobnosti.

plakát

Fanny a Alexandr (1982) 

Po zhlédnutí tříhodinové verze říkám, že bych zvládla i pětihodinový director´s cut. Něco na filmu vás nutí se dívat pořád dál, abyste věděli, co se s postavami stane. Velmi zajímavý je pohled na svět očima Alexandra, ženy z jeho okolí ho hodně ovlivňují, přesto se nemůže zbavit stínů mužů. Film nenásilně rozebírá různé typy postav (od těch navenek klidných, ale uvnitř nevyrovnaných, až po rozšafné pijany, které ale musí žena milovat). Jediné, co bych vytkla, že Bergman mohl věnovat více prostoru vztahu Alexandra se sestrou Fanny. Možná by jejich společný svět dal vzniknout ještě dalším úhlům pohledu na prožívané situace.

plakát

Mechanický pomeranč (1971) 

Film dokonale připomíná, že násilí má mnoho podob. Jak děj postupuje, stupňují se i jeho formy od prvoplánové brutality až po to organizované vládní. Vizuálně zajímavé scény jsou (jako prakticky vždy u Kubricka) dokresleny geniálně zvolenou hudbou.

plakát

Chaplin (1992) 

Dobře vykreslený příběh talentovaného člověka, který měl co říct. Líbí se mi, že se film zaměřuje na obrazovou stránku vyprávění, chvílemi i pomocí grotesky, čímž vzdává hold králi komiků :-) To, že Moira Kelly hraje dvě ženy vůbec nevadí, naopak každý divák beze slov pochopil. že Chaplinovi jedna druhou připomíná. Robert Downey jr. si s rolí Chaplina poradil na výbornou. Vše podtrhuje podmanivá hudba Johna Barryho.

plakát

Příchozí (2016) 

Příchozí mě prakticky od začátku vtáhli do děje a drželi až do konce. Na to, že jde o lyrické vyprávění a dějově se toho tolik nestane, má film po celou dobu zvláštní atmosféru, která baví. Chválím hudbu. Líbí se mi i čisté a moderní pojetí vesmírných lodí a pro mě i vcelku nevšední filmová představa, jak může vypadat první kontakt mimozemských civilizací.