Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární

Oblíbení režiséři (7)

David Fincher

Neskutečně chytrý pán, jinak si to nedokážu představit, jak někdo může natočit tak dokonale mysteriozní filmy jako sedm a nebo klub rváčů to mi hlava nebere. Dokonalé nápady, skvělý  výběr herců, napínavé a akční scény s tak neočekávatelným rozuzlením, že o nich přemýšlím ještě několik dalších dnů potom. Neskutečné, ale nejsou to jenom mysteriozni filmy, například Social Network, to je také paráda. Ze závěrečného shrnutí může vyjít pouze jedna věc a to , že tento režisér se v mém pomyslném žebřížku posunul až na samý vrchol.

Steven Spielberg

Dokonalý umělec, jeho filmy jsou dnes už legendární a není se čemu divit, přelomové nápady ( Jurský park), okouzlující filmařské umění ( Schindlerův seznam) a nebo uvolňující, srandovní a přesto dokonalé akční filmy ( Jurský park) to vše k němu patří a takto rozšířeným a kritiky chváleným arzenálem filmů se může chlubit málokterý režisér.

Quentin Tarantino

Řekl bych, že Tarantion boří mýty, objevuje dosud nepoznané a dělá si co chce. A právě to se mi na jeho filmech líbí. Ta nesvázanost nějakou morální povinností natočit obyčejný film. Jeho filmy jsou totiž vždycky neobyčejné, začalo to s příchodem Pulp Fiction, kde se odehrává zezačátku celkem obyčejná gangsterská nuda, ale to nejlepší teprve přichází propojením všech tří příběhů v jeden. Kdy mladé manželce gangstera(Uma Thurman) dělá garde vyložený slušnák John Travolta. A takhle to pokračuje film graduje a s tím koncem(samozřejmě mám na mysli sběr mozku v autě)  mě vyloženě dostal. A takhle je to s každým jeho filmem ať se jedná o Kill Billa a nebo třeba Sin City. Shrnul bych to tak , že Tarantino je blázen, který dobře ví co dělá a právě proto vznikají tak neobyčejné a přitom dokonalé filmy.

Francis Ford Coppola

Když se řekne Coppola, můj mozek si automaticky vybaví Kmotra. Toto bezesporu nejlepší Coppolovo dílo, je něco neuvěřitelného. Sám režisér měl nejspíš štastnou ruku při výběru herců, protože právě herci jsou to , proč je tento film tak ceněný (aspon podle mě). Životní výkon zahrál Marlon Brando spolu s Al Pacinem, Robert Duvall si zahrál nejspíše jednu ze svých nejvýznamějších rolí , neznámá Talia Shire se vyhoupla mezi uznávané herečky a takto bych mohl pokračovat ...

Pokud k tomu připočtu vynikající předlohu Puzova románu od kterého se Coppola neodchýlil a ztvárnil vše tak jak bylo v knize ( někdy i lépe ) tak je verdikt jasný --- filmový skvost.

Todd Phillips

U jeho komedií se vždycky skvěle nasměju , začalo to Road Tripem , do kterého obsadil vynikajícího Williama Scotta známějšího spíše z Prciček, Poté následoval Starsky a Hutch , kde je jeden špatný a druhý naopak horlivý, neúnavný policajt . A pomalu jsme se dostali k jeho pařbám. Pařba ve Vegas byla pro mě průlomová, tento film jsem dlouho očekával a už dopředu jsem věděl o co půjde , ale že bude tak dobrý to jsem si vůbec nedovedl představit. Vynikající herci , nejvíce bych samozřejmě vyzvedl vousatého Alana (Zach Galifianakis), který mě rozesmál pokaždé když jenom promluvil, skvélé nápady a vyústění. Mike Tyson na konci tomu pouze dodal symbolickou třešničku na dortu.

Tim Burton

Člověk s neskutečnou fantazií a chutí něčeho dosáhnout. Díky němu se světová kinematografie posunula o kousek dál a jeho kousky se nesmazatelně zapsaly do dějin. Jeho spolupráce s Deppem je vynikající stejně tak jeho nápady a filmové motivy. Za nejlepší jeho dílo považuji asi Střihorukého Edwarda, ale i ostatní kousky jsou na vysoké úrovni a těším se na Burtonovo další tvorbu.