Reklama

Reklama

Reálná výzbroj a taktika US Navy SEALs ve filmu inspirovaném skutečnými událostmi. Když CIA odhalí teroristické spiknutí proti USA, jsou nasazeni do akce ti nejlepší z nejlepších – Navy SEALs, speciální jednotka zvláštních sil Námořnictva Spojených států amerických. Ale pokaždé, když zneškodní jednu hrozbu, objeví se další. Zasahuji po celém světě, od Čečenska a Filipín až po Ukrajinu nebo Somálsko. Členové SEALs sledují teroristy až na mexicko-americké hranice, kde má dojít k finálnímu střetu... (Bohemia MP)

(více)

Videa (29)

Trailer 1

Recenze (327)

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Moc dobře nechápu krok tvůrců, obsadit do hlavních rolí skutečné vojáky. Takhle to totiž v některých scénách vypadá na amatérský film doplněn pár dokumentárními záběry. Přes tuhle hromádku sajrajtu se jedná o příjemnou vojenskou podívanou, která je podtrhnuta povedenými akčnímí scénami. Na větší hodnocení tomu schází hlubší podtext! Jako díky všem těm vojákům to ale slouží více než dobře! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem filmu Act of Valor dal čtyři hvězdy, ale pak jsem si uvědomil, že já vlastně po dvou dnech už nevím, jaký smysl mělo mít v takovém filmu příběh. Akční scény byly dobré, natočené jinak, než na co je člověk zvyklý a ocení to především hráči počítačových her, protože často kamera byla z pohledu vojáka a nutno dodat, že film se kupodivu příliš neklepal. Úmyslně určitě ne. A to jsem musel ocenit. Nicméně přes originální a zajímavou akci a fakt, že takové akce se v americké armádě skutečně udály, vlastně film nic jiného nabídnout nemůže. Dobře natočená práce pořád není dobrá práce a toto je zdárný příklad. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Call of Duty: Modern Warfare - The Movie. Prakticky doslova, tak jako hra má Act of Valor stejně minimalistickou naraci příběhu s množstvím informací zhuštěných do pár krátkých minut mezi akčními "misemi" , které se odehrávají po celém světě, stejně tak je primitivní zábavou se zaměnitelnými vojáky bez osobnosti v hlavních rolích, a také se vyžívá v utápění se v patosu tak hustém, že by se z toho jeden posral (scény ve kterých se řeší že to nějaký Americký Hrdina koupil zaberou ve filmu víc času než samotný příběh)... a stejně tak ve filmu chybí jakékoli odlehčení, všechno se tu bere vážněji než v dokumentech o nacistických koncentračních táborech. To všechno se nicméně dalo čekat a jediný důvod proč by se na to kdokoli chtěl dívat je že mezi tím balastem se efektně válčí s americkými speciálními jednotkami. Což je velmi potěšitelné pro jakéhokoli akčního fanouška a military-tech fetišistu obzvlášť, a občas to i stojí za to, protože jestli tu někdo věděl co dělá, tak to byl kameraman. I s omezenými prostředky (ale zato masivní podporou americké armády) tu servíruje slušné množství hodně cool záběrů, v nichž kombinuje jak klasické snímání akce, tak i pár střípků velkofilmově epickéch scén, a hlavně velké množství first person záběrů (což opět přibližuje film videohernímu zážitku). O střihu a celkově režii akce se ovšem to samé už říct nedá, po první takřka bezchybné scéně s osvobozováním zajaté agentky už přehlednost hodně trpí, a z celé akce se stává zmatený chaos. Vizuálně zajímavé záběry pak začínají jednak trpět jistou repetivností, a hlavně zůstávají "jen" jednotlivými záběry, nedaří se je spojit do dynamického a přehledného celku. Když se k tomu přidá že té cool akce zas tak moc není, film by mohl být klidně i o půl hodinu kratší, příběh tu je zajímavý asi jako v průměrném pornu a většinu postav "hrají" neherci (což je dost znát), tak vychází že Act of Valor zas taková pecka jak tvrdily trailery není. Respektive selhává jako film zhruba stejně, jako jeho předloha Call of Duty selhává jako počítačová hra - tam, kde hra dojíždí na svou "filmovou neinteraktivnost", film zklámává v příliš "videoherním vyprávění" a nefilmově sestříhané akci. 5/10 ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Co si budem říkat, tohle je těžkej náborovej canc, v němž hlavní roli nehrají patetický hlášky ještě patetičtějších hrdinů (kteří zkrátka neumějí hrát). Hlavní roli tu totiž přejímá ten patos samotnej, to hrdinství, ta udatnost mužů, kteří se zavázali sloužit vlasti a vůbec nad tím vším nepřemýšlejí. Jsou vymytí, jsou jednodušší, ale jsou kurevsky odvážní a dohromady jsou prostě hrdinsky odvážní, za což jim Američan musí poděkovat. Po řemeslný stránce určitě musej vyniknout akční scény, který jsou nejen nápaditý, ale hlavně přehledný, ačkoliv často jsou z pohledu první osoby. (První a půl. Kamera je trochu šejdrem, než by měla bejt.) Co je ale zaslouženíhodný, je fakt, že ani měsíc po projekci jsem nezapomněl nic z vyznění toho filmu. Nezapomněl jsem, že jsem ten film viděl, a nezapomněl jsem, jaký emoce ve mně vzbudila hrdinská eskapáda družstva, za který by se nemuseli stydět ani v Call of Duty. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Navy seals 21. století už není ta banda drilem vygumovaných, nabušených vepřových hlav, co bez seržanta není schopna vyslovit nic jiného než obligátní "Ua", aniž by se zakoktala! Je to bojůvka intelektuálních, hloubavých, zpapučovatělých fotrů, co v přestávkách mezi zachraňováním světa, ať už po tom touží nebo ne, hluboce filosofují a žijí svůj americký sen s domkem na předměstí, pěstěnou manželkou a kýčovitými blonďatými holčičkami, které v jednom kuse objímají víc, než celosvětový vítěz soutěže "Otec roku". Naštěstí tato "humanizace" zabere ve filmu tak deset minut a zbytek je nabušená, výborně natočená slaboduchá akce, až má jeden nutkání podlehnout Volání dutých, poslat do Pentagonu sívíčko a stát se řemeslným vrahem. Jsem jen docela zvědav, co se stane, až ti tenoristi přestanou být úplní kokoti, zjistí, že ty špionážní satelity nejsou jen orwellovská propaganda a skončí s tím jachtařením v mezinárodních vodách. To asi budou muset nastoupit ty staré, dobré, vymaštěné ovarové krky se všemi těmi syndromy a pěkně postaru začít střílet civilisty a týrat zajatce. Ač se jedná o sprosté náborové video, mentál mého formátu se docela bavil. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (14)

  • Při natáčení akčních scén se často volila možnost střelby ostrou municí. (Cocacolix)
  • 4 měsíce trvalo tvůrcům přesvědčit 8 členů Navy Seals, aby se ve filmu objevili. Pro zajištění ochrany byla jejich jména ze závěrečných titulků vynechána. (oje)
  • Film je věnován všem bojovníkům speciálních jednotek, kteří se obětovali za svou zemi od 11. září. (Lucasion)

Související novinky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Speed a Colossus míří z monitorů na plátna

Speed a Colossus míří z monitorů na plátna

26.05.2012

Konkrétně Need for Speed a Shadows of the Colossus, dvě mimořádně úspěšné počítačové hry. Přestože jde o různé žánry a jejich adaptace vznikají u různých studií, oba filmy mají něco společného.… (více)

Reklama

Reklama