Reklama

Reklama

Vše je ztraceno

  • USA All Is Lost (více)
Trailer 2

Z chování osamělého mořského vlka vycítíte, že v životě zažil už mnoho krizí. Ani ta, při které se jeho jachta střetla s plovoucím kontejnerem plným čínských bot, ho zpočátku nevykolejí. Jednoduše zalepí mohutnou díru v boku lodi, která po nárazu vznikla, a pluje vstříc nejbližší pevnině a bezpečí. Jenže tahle srážka je jen ochutnávkou před sérií katastrof, které musí zkušený mořeplavec čelit. Smrtící koktejl složený ze silných bouřek, houfujících se žraloků a nefungující techniky vystaví jeho schopnosti zkouškám, které není v lidských silách zvládnout. A to pořád ještě není všechno... (CinemArt)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (621)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Na začátku to vypadalo na zajímavej film, ale postupem času mě Robert Redford v souboji s oceánem přestal bavit. Pořád jsem čekal, že se o hlavní (respektive jediný) postavě něco dozvim, ale nedozvěděl jsem se vůbec nic. Zůstalo mi utajeno, kdo to je, kam na tý lodi pluje, proč tam pluje, atd... Navíc Redford zarytě mlčí a za celej film řekne asi tak 10 slov. Ta postava na mě nepůsobila vůbec nijak a bylo mi tim pádem lhostejný, jestli umře, nebo se zachrání. Ke konci jsem se už nudil. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jedná se jednoznačně o silný, skoro až němý, příběh starce na moři s tváří Roberta Redforda, do kterého se máte vcítit a prožívat jeho strasti s ním. Nechci být za barbara a tvrdit, že mě film nudil, i když to se také dostavilo, ovšem tomu srdceryvnému příběhu přeci jenom něco sházelo. Při titulcích jsem si říkal, sakra, vždyť je to tak prázdné, žádný pořádný zvrat, nic...jen volná plavba na moři. Někomu to stačí, člověku zhýčkanému Hollywoodem asi bohužel nikoliv. Nejedná se tedy o film, na který bych se hnal do kina, ale s čistým svědomím můžu tvrdit, že jako jednohubka u televize film poslouží...60% ()

Reklama

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem si říkal, jak je možné, že člověk v takové situaci ani jednou nezakleje, a čekal na ono vytoužené “Fuck!” nebo alespoň “no to bych se posral!”. A teď mi vlastně došlo, že “F-word” může v americkém PG-13 filmu zaznít pouze jednou, jinak by film dostal eRkový rating. Tak proto Redford ve filmu nevede žádné monology a to magické slovíčko “Fuck!” zazní pouze jednou a o to víc procítěně. No jinak komorní, emocionálně chladné (o našem člověkovi se divák nic nedozví, takže si k němu těžko vytvoří nějaký vztah) a ne moc zajímavé. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Pominu tu opovážlivost některých místních uživatelů, že si dovolí srovnávat tento film s tou Gravitací, k níž mi zde moc chybí zvracející smajlík. Redford nikdy nepatřil k mým sexidolům, takže mne ani nikterak nermoutí, jak vypadá. Ale hraje setsakra dobře. Zbaštila jsem mu všechno od začátku až do konce a hodně často jsem se o něj bála. Snažím se vytěsnit závěrečných asi deset sekund filmu, které mi hodně zkazily dojem, neb z oka vypadly těm nejblbějším hollywoodským hloupostem. Pro osobní potřebu si tedy udělám jeden malý dodatečný střih a budu zcela okouzlená. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Zapomeňte na popcorn, pivo, kafe, buráky a podobně. Já si myslela, že když se tam moc nemluví, že u toho zvládnu ještě nějakou vedlejší aktivitu. Velký omyl! Chce to tmu, ticho, zapojit pokud možno všechny smysly, ale nejvíc asi přece jen oči a teprve potom ucítíte tu mořskou vodu, která vám neustále stéká po obličeji, potažmo po celém těle, ten vichr, který s vámi bude cloumat a vy se budete držet čehokoliv co je po ruce. Budete ztrácet dech, když se ocitnete pod vodou, budete šílet ze slejváku, který vám bude brát poslední zbytky psychických sil a pak tu zoufalou beznaděj zařvete přesně stejným způsobem a jediným slovem do éteru jako Robert. A na konci pocítíte ten zvláštní klid a smíření........., který je patrný i z klidné mořské hladiny. Roberte Redforde jsi skutečně velkou hvězdou filmového plátna. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (23)

  • Před odvázáním kotvy z kontejneru je přední plachta lodě gena plně vytažená. V následujícím záběru, kdy hlavní hrdina (Robert Redford) skáče dolu na loď, gena částečně srolování a po jeho vyšplhání zpět na loď je plachta opět plně vytažena. (mellloun)
  • Na festivale v Cannes v roku 2013 si film po jeho premiére zaslúžil od divákov 9-minútové standing-ovation. (Astonko)

Související novinky

Robert Redford si vyšlápne do hor

Robert Redford si vyšlápne do hor

06.05.2014

Legendární Robert Redford se v nedávné době objevil v dramatu Vše je ztraceno a comicsovce Captain America: Návrat prvního Avengera. Návrat na stříbrné plátno se mu očividně zalíbil, dnes totiž… (více)

Oscarové nominace 2014

Oscarové nominace 2014

16.01.2014

Dnes odpoledne vyhlásila Akademie filmového umění a věd (AMPAS) ústy své prezidentky Cheryl Boone Isaacs a herce Chrise Hemswortha nominace na Oscary pro letošní rok. O prvenství v počtu nominací … (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Robert Redford šéfuje Capovi a S.H.I.E.L.D.-u

Robert Redford šéfuje Capovi a S.H.I.E.L.D.-u

30.03.2013

Filmový svět čeká na Blackova Iron Mana 3 – čerstvé zprávy tvrdí, že film bude v Číně, kde se částečně i natáčel, uveden v mírně odlišné verzi, a nebude cenzurovaná, ale naopak, obohacena o další… (více)

Reklama

Reklama