Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Vetřelci

Vetřelci (1986)

Režie James Cameron, zbytek není co dodat. Snad jen pro rejpavé jedince a intoše, kteří namítnou „…ale při jedničce jsem se víc bál“, že druhé pokračování shodilo z ramen strašáka „dvojky sou vždycky kraviny“ a přineslo zcela nový žánr hororu. Z lekavé jedničky se tak vyklubala akční napínavá řež dvojky. A o to napětí jsme taky nepřišli, jen má trochu jiný nádech. Pro mne tedy tento nejlepší díl vetřelčí ságy rozhodně 5.

Armageddon

Armageddon (1998)

Trochu nerozumím příspěvkům typu „kravina, tohle by nešlo, nebo nelogický…“. Armageddon NENÍ filmem podle skutečné události, ale směsí scifi, akce a romantiky (a pro mě velmi dobrou směsí). Prostě blockbuster ve kterém si téměř každý najde alespoň jednu zábavnou chvilku. Ano, spousta věcí je nelogických a především přemrštěných, ale ve kterém akčním filmu ne! A o to vlastně jde, účelem podobných filmů je pobavit. Když si chci odpočinout a pustím si něco co už jsem viděl, nebude to film který má nějaký odkaz nebo duši, protože pointu znám, čímž se zážitek úměrně krátí. Vyberu si potom právě třeba Armageddon před Vykoupením z věznice Shawshank, Kultem hákového kříže nebo Mementem. Až budu mít přemýšlivou, tak vezmu do ruky Přelet nad kukaččím hnízdem… A vo vo vo votom to je, když mám chuť na pomeranč, nevezmu si banán. 5.

Terminátor 2: Den zúčtování

Terminátor 2: Den zúčtování (1991)

Jeste famoznejsi dil nez predchozi prvni. Spousta nezapomenutelnych momentu. Skvele promysleny pribeh, naprosto originalni. Na svou dobu revolucni efekty. Vyborny Arnold. To se neda ani jinak hodnotit nez za 5.

Statečné srdce

Statečné srdce (1995)

Jedno oko nezustane suche, napeti od zacatku do konce. Bravurne stvarnena hlavni role, to zapaleni pro svobodu jsem mu opravdu veril. Naprosto jedinecny konec. Na svou dobu velmi slusne bojove sceny, vsechno komparz. Proti pocitacovym desetitisicum z LOTRu to uz zpetne neni tak monstrozni, ale porad velmi dobre.

Terminátor

Terminátor (1984)

Saga zacina. Naprosto bravurni pribeh, originalni a jedinecny. Vyborne efekty. Perfektni scenar. Nezapomenutelny Schwarzenegger a Michael Biehn. Prvni obrovsky uspech Camerona. Je az k neuvereni ze stejny clovek predtim natocil vicemene pouze Piranha 2, coz bylo mizerne pokracovani dilu prvniho. V hlavni roly letajici utocne rybky... Co se terminatora tyce, jedine zklamani je v tom, ze Cameron netocil treti a ctvrty dil.

Predátor

Predátor (1987)

Jedinecny Arnold, klasicke poctive akcni scifi 80. let. Velmi pusobive prostredi. Pribeh nijak extra zazracny, ale zato vic nez poutavy a na svou dobu i originalni. Kolebka predatoriho kultu.

Avatar

Avatar (2009)

Tak tenhle film si nic jineho nez 5 hvezdicek nezaslouzi. Avatar drtive prebiji veskere filmy poslednich let. Ano pribeh je citelny, ale komu to vadi, Terminatori, Aliens nebo Titanik byly taky ciry jak studanka. Celym filmem se ale line takova zvlastni atmosfera, ze vam to ani neprijde. Sam Worthington a Zoe Saldana naprosto vyborni. Film vas naprosto pohlti. Ikdyz ma klasickou dejovou linii, ma mnoho jedinecneho. Videl jsem 3D v cestine i original 2D. Trojrozmerne samozrejme super, 2D hezci barvy a bez ceskeho dabingu. Hudba je celkem povedena, chvilemi pripomina Nepritel pred branami a Gladiatora. Pribeh by mohl byt trosku propracovanejsi, ale tady jde spis o vylet na jinou planetu a na tu vas jedinecny Cameron rozhodne vezme.

Čelisti

Čelisti (1975)

Diky tomuhle filmu se spustila zraloci manie. Ve sve dobe velmi dobre triky, vse samozrejme "zive" modely. Zbyle tri dily nestoji za rec. Jeste tak dvojka staci diky dobremu vykonu Roy Scheidera pokulhavat a z dalky sledovat stopu dilu prvniho. Treti a ctvrty dil je uz jen tyrani divaka. Puvodni cesky dabing jednicky neni vubec spatny.

Pán prstenů: Návrat krále

Pán prstenů: Návrat krále (2003)

Celá trilogie je samozřejmě výborná. Nejslabší je pro mne určitě první díl, kde je málo akce a hodně keců. Zbylé dva jsou extremně dlouhé a extremně záživné. Především monstrózní bitvy jsou nezapomenutelné a je naprostou chybou film vidět až v televizi. Na tohle je třeba kino, obrovský plátno a pořádnej zvuk. Pak je těch 5 bez výhrad.

Pátý element

Pátý element (1997)

Výborný Willis, Oldman a Tucker. Naprosto originální příběh i prostředí. Kostýmy Jean-Paul Gaultier, a stojí za to. Bezpočet skvělých hlášek. Režie Luc Besson, jeden z jeho nejlepších filmů vůbec.