Reklama

Reklama

Terminátor je dnes již považován za naprostou legendu sci-fi žánru. Vypráví příběh o zabijáckém stroji podobném člověku, který je vyslán z roku 2029 do Los Angeles roku 1984. Jeho úkolem je zabít Sarah Connorovou dřív, než přivede na svět syna, který se má později stát vůdcem lidí ve válce proti strojům. Avšak lidé žijící v budoucnosti do současnosti také vyslali svého muže, který se bude snažit Sarah zachránit. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 334)

Molly 

všechny recenze uživatele

I když jsem vždycky upřednostňovala dvojku (spratek John v podání Edwarda Furlonga byl mým hrdinou:-)), čím jsem starší, tím víc se mi líbí jednička. Tahle kultovní sci-fina mě nepřestává ohromovat, obzvlášť zbožňuju milostnou scénu mezi Sarah a Kylem - považuju ji za nejněžnější vůbec. A navíc je tu fešný Michael Biehn opravdu k sežrání, nemyslíte, dámy?;-) ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů, který ani po 20 letech neztratil nic ze své působivosti a bez problémů dokáže strhnout i současného diváka. James Cameron se tu poprvé ukazuje jako precizní vizionář s neskutečnou dávkou kreativity a paletou nápadů. Vše ještě podtrhuje to, že on sám celý příběh vymyslel a byl hlavním tvůrcem výtečného scénáře. Obsadit Arnolda byla věc vpravdě riskantní, ale čas ukázal, že geniální. Jeho prkenné herectví je přesně to, co je zde potřeba. Akce je skvělá a čistka policejní stanice je stále stejně dechberoucí zážitek. Temnost a depresivnost, která je zde na každém kroku a to ať už kvůli temnému příběhu, či sugestivně temným kulisám L.A. dodává tomuto nesmírně působivému a drsnému snímku ten správný říz. Jeden z milníků scifi. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Brad Fiedel: 1. The Terminator Theme [4:25] ,2. Terminator Arrival [2:35] ,3. Tunnel Chase [2:49] ,4. Love Scene [1:16] ,5. Future Remembered [2:29] ,6. Factory Chase [3:53] ,7. You Can't Do That - Tahnee Cain/Tryanglz [3:26] ,8. Burnin' in the Third Degree - Tahnee Cain/Tryanglz [3:33] ,9. Pictures of You - Jay Ferguson/16mm [3:58] ,10. Photoplay - Tahnee Cain/Tryanglz [3:33] ,11. Intimacy - Linn Van Hek [3:36], ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Come with me if you want to live.“ Úderným "theme" Brad Fiedela orámovaný trénink Camerona na Den zúčtování a taky začátek kultovní série, ve které je Schwarzenegger poprvé a naposledy ve své kariéře pro své neherectví paradoxně přínosem pro film. Atmosférické, temné, syrové - kdyby to v té době natočil Michael Mann, asi bych si cvrnkl do kalhot. Při hodnocení triků mějte prosím na paměti rok výroby tohoto snímku. Při hodnocení tohoto snímku mějte na paměti, že je vaše jméno v telefonním seznamu a T-800 má hodně citlivý prst na spoušti.. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Geniální sci-fi Jamese Camerona je dnes již klasikou žánru. Bitva budoucnosti, který je vybojována dnes a Arnold Schwarzenegger ve své nejlepší roli. Skvělá atmosféra prosakuje každým filmovým políčkem a napětí by se dalo krájet. Ikonických momentů je tady požehnaně a Cameronův smysl pro detail je také neuvěřitelný (drobný fórek s cigaretami nebo detailní záběr na rozjetý náklaďáček). Scénář je bezchybný a uvěřitelný v tom smyslu, že neobsahuje nic zase tak nereálného. Triky byly ve své době vynikající a herci v čele již zmíněným Arnoldem hrají bezvadně. Ještě k tomu nejlepší hudební motiv všech dob a máme tu jedinečný filmový zážitek. ()

Galerie (431)

Zajímavosti (266)

  • Na začátku filmu ukradne Kyle Reese (Michael Biehn) v obchodě tenisky. Jednalo se o Nike Vandal High v černo-stříbrné barevné kombinaci. Stejná reedice se poté objevila i v Terminator Genisys (2015). (Eldrick)
  • Když Terminátor (Arnold Schwarzenegger) pronásleduje Sarah (Linda Hamilton) a Kylea (Michael Biehn) v policejním autě, má z okýnka u auta vyndanou celou ruku a v ní má brokovnici, následuje několikavteřinový prostřih, kdy ji venku nemá a poté po dalším střihu ji má opět venku i s celou rukou. (Dejvid17)

Související novinky

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

James Cameron začal psát nového Terminátora

James Cameron začal psát nového Terminátora

25.05.2023

Je to pár dní, co legendární herec Arnold Schwarzenegger v rozhovoru o své kariéře prohlásil, že už definitivně seknul s rolí terminátora v sáze slavného režiséra Jamese Camerona (Titanic). Možná si… (více)

Terminátor se dočká anime

Terminátor se dočká anime

02.03.2021

Netflix, Skydance a tvůrci anime Duch ve stroji: SAC_2045 uzavřeli novou spolupráci, za účelem převést příběh Terminátora do anime podoby. Scénář k seriálu pak chystá Mattson Tomlin, jenž pomáhal… (více)

Ztratí studia práva na slavné značky?

Ztratí studia práva na slavné značky?

04.10.2019

Jak je vidno z nedávného obnovení smlouvy na Spider-Mana mezi studii Sony a Disney, duševní vlastnictví je v Hollywoodu jedna z nejdůležitějších věcí vůbec. V podstatě stačí vlastnit práva na… (více)

Reklama

Reklama