Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (11)

plakát

Útok na Bílý dům (2013) 

Nechápu jaktože tenhle film má 69%. Film nadupanej klišé, postavy se chovali naprosto nelogicky, 11 letá pipina místo aby si nadělala do kalhot a volala mámu tak natáčí na telefon. Ochranka celé budovy čeká strnule na dávku kulometu, po které se každý zaklepe a tím končí jeho úloha. Jediný důvod proč jsem film dokoukal je, abych ho mohl zhodnotit. Samozřejmě nějaká filmařina tam je, ale když už tupou akci tak třebas Komando, Rambo, 2012 od Emmericha...vlastně cokoli. A prezidenta tradičně vykreslili amíci jako poloboha...

plakát

Prometheus (2012) 

Neobjasnění všeho, ale konečně nějaké slušnější sci-fi...

plakát

Kung-fu mela (2004) 

Kung-fu mela? O půl noci na Prima Cool? To zas bude další volovina a ještě ke všemu čínská..... PLESK! probírám se a z otevřenou hubou asi hodinu zírám, než bohužel vytuhnu nefalšovanou únavou, ale pár dní poté film sháním a od začátku vychutnávám jeho brilantnost. Originální hůmor, který balancuje na ostří nože. Hůmor podle Chowa vypadá tak, že vezmete debilitu a obalíte jí genialitou. Spousta lidí možná neuvidí tu genialitu. Pro ně zůstane film nejspíš debilní a nepochopený. Výběr herců též úsměvný a jeden xicht(v dobrém slovasmyslu) střídá druhý. Souboje excelentní, originální a zábavné. Tenhle film právě hodil drtivou většinu komedií do záchodu, po té se na ně ještě stihl ze vzduchu z otočky vykálet a ze salta to vše spláchnul do propadliště zapoméní. Ať žije král!

plakát

Černobílý svět (2011) 

Parádní. Ze začátku jsem se obával, že Afroameričané budou neustále v útlaku a bude to další film, kdy nenávidíte ty špatné (rozuměj býlý Američan) po celou dobu filmu. Ale mýlil jsem se a je to dobře. Hodně jsem se nasmál, i slzička ukápla a hlavně zanadával na ty špatný. Před shlédnutím jsem nekoukal na stopáž a uteklo to jako voda. Nejvíc mne pobavila Octavia Spencer, ale všichni hráli opravdu věrně a já nemůžu jinak než plnou palbu *****.

plakát

Ocelová pěst (2011) 

Ehm. To jako vážně? Liga bojujících robotů? Ale proč ne. Stačí příjít z nečím naprosto originálním jako je příběh o špatném pánovy, který se změní. Tak to v životě běžně býva ne? Možná robot který je ovládaný tabletem a absolutně nereaguje na to jak s ním jeho Coach hýbe? Takže od budoucnosti mám očekávat absolutně nepřesné ovládání? Když Číňan hejbe zběsile dvěma joystickama dopředu a dozadu, tak robot z asi tak 20x menší kadencí mlátí pravou rukou? OPRAVDU? To ovládání vymyslel někdo z Nintenda v roce 1988? Nebo holka co pájí po nocích roboty, aby její bratr všechno během pár sekund nechal zničit, protože se jí ani nezeptal co s tim dělat? Nebo když vám takhle běžně přijde obří robot poštou tak s nim jdete na "Fight" aniž by jste věděl co jak ovládat? Hugh Jackman nám představuje v podstatě dementního jedince, což by bylo v pořádku, kdyby to byl záměr režiséra, ale očividně nebyl. Dokážete si představit jak nějakej vyfetovanej pankáč, kterej od 14 let zevluje na Ladronce vlastní robota? Kluka, kterej málem zahyne při skoropádu z útesu a pak 1 metr od propasti stráví noc aby vyhrabal kus plechu? Když aktivujete režim kdy stroj opakuje pohyby po vás, tak jakto, že opakuje jen to co se "hodí" panu režisérovi?...... A mohl bych pokračovat, dál a dál. Mě nevadí Mainstream, chápu zjednodušování, chápu, že se ledacos neřeší, ale nejsem úplný DEMENT. Film je podle mě na ** hvězdy, přeci jen musím být objektivní, nějaká filmařina tam byla, vidět.

plakát

Živí mrtví (2010) (seriál) 

První dva díly mohu hodnotit jen a pouze známkou 5, zbytek první série se pohybuje někde okolo 4, přičemž poslední díl si opět zaslouží 5. No jo, ale co další série? Koho zajímá nejaká přiteplená farma, kam se dostanou a shnijou naši hrdinové? Podle mne nikoho. Možná za to může vyhození Darabonta, těžko říct. Jestli mohu nadávat na VKV, ordinaci a podobné nesmysly, tak toto už začíná nabírat podobné obrátky. Zombíků ubívá, drahé krásné apokaliptické scenérie střídá laciný les a jeden barák + pár zombií, aby se neřeklo. Bojím se co pro nás připraví v únoru. Nejedná se o špatný seriál, jen se zařadil z kolonky vyjímečný do kolonky průměr a mě jako skalního fandu Zombie horrorů to mrzí, když to ze začátku tak perfektně fungovalo. Byl to účel natahat spoustu takových jako jsem já a pak stejnak vědět, že na to budu koukat? :) ***

plakát

Ve stínu Měsíce (2006) 

Tak tenhle dokument mě absolutně dostal. Čisté svědectví o největším úspěchu lidstva. U tohohle dokumentu si člověk uvědomí, proč všechno to pachtění se od nikam do nikam má smysl... I kdyby lidstvo jednou za 1000 let udělalo něco tak významného jako bylo přistání na měsíci, má to smysl. Jsem hrdý na to, že lidstvo dokázalo to co dokázalo. A jestli je to Taikonaut, Astronaut nebo Rudonaut (Rusonaut) není vůbec podstatné. My jsme to dokázali!!!

plakát

Fighter (2010) 

Sportovní dramata nejsou mým tradičním žánrem, přesto se mi tenhle snímek líbil. Bohužel mi tam chyběla nějaká ta gradace děje, kdy fandíte víc a víc, jste víc a víc napjatí... Tady to prostě vpodstatě prvním koukatelným zápasem skončilo a bylo. Místo toho se zde řešili rodinné problémy rozmazlených spratků, kteří by zasloužili dostat všichni přes hubu :) Spíš to beru tedy jako rodinný film ze života spodních vrstev americké společnosti, pak nemohu jinak než 70%...

plakát

Donnie Darko (2001) 

Tak tenhle film mě opravdu dostal. Jde napříč žánry, chvilku se dotýká Spielberga, chvilku Hawkinga, jindy zase Aronofskeho. Mám pocit, že když vezmete ten největší chaos a nastolíte v něm alespoň zdánlivý řád tak vám vyjde scénář Donnieho Darka a pokud se toho ujme ještě někdo komu asi neříkají nic slovíčka "kliché", "tuctový" a "masový" pak je o zábavu postaráno. Já se občas pousmál, občas vztekal a občas měl chuť si pobrečet (bohužel nemohu jsem chlap :). Nic nebylo nucené, všechno plynulo tak nějak samo, uteklo to jako voda. Všechny role padly jako ulité, nevím jakými superlativy bych měl ještě plýtvat abych vyzdvihl tento snímek do výšin. U mě ode dneška zamíchal z Top 10!!!

plakát

Bílý Elephant (2011) 

Tak nevím co si o tom mám myslet. Evidentně pokus, který dal hned ze začátku tušit, že půjde o něco s hlubší myšlenkou, ale vzápětí se film totálně zabil. Měl jsem problém to vůbec dokoukat jak se to táhlo, akční scény absolutně o ničem, postavy se vyprofilovali do ničeho. Zítra ráno až se probudím tak si vzpomenu na všechny videa z Youtube co jsem si dneska pustil, ale na tento snímek nikoli. Příjde mi, že 95% rozpočtu spolknuli herci Hounsou a Bacon a zbylých 5 procent slátal tuhle neuvěřitelnou hovadinu. Jestli jsem u Inka pochyboval, zda-li se jedná o genialitu či amatérismus, zde mám absolutně jasno!