Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Fantasy

Oblíbené filmy (10)

Sin City - město hříchu

Sin City - město hříchu (2005)

Originální a poutavé grafické zpracování zaujme jako první. Množství různorodých padouchů hraných dobře vybranými herci jako druhé. A všechno to gangsterské dovádění, silné řeči a hříchy podsvětí dokonale podbarvuje vyprávění hlavních postav. Takto by podle mně měl vypadat komiksový film! 5*

Strážci - Watchmen

Strážci - Watchmen (2009)

Famózní už od úvodních titulků! Objasnění alternativní minulosti snad nemohlo být poutavější. Hudba mě dobře nastartovala a já jsem se mohl plně oddat komiksovému opojení, které tak miluju. Hrdinové nejsou svatouškovští Mirci Dušínové, ale pěkně hříšní sadisti. Vyprávění Dr. Manhattana je tak poetické a vtáhlo mě do sebe tak silně, že se ve mě rozlil dokonalý klid, jako bych s ním levitoval na Marsu. Soundtrack je velmi neotřelý a perfektně padne. Ale nejvíce se mi líbil doprovod řezavého hlasu mé nejoblíbenější postavy - Rorschacha.

Avatar

Avatar (2009)

Vizuální extáze! A pokud jde o 3D.... bezkonkurenční zpracování! Film více než splnil má očekávání. Člověka po zhlédnutí opravdu zužuje nemožnost odletět na utopickou planetu. Barevnost noční krajiny, první let na Ikranovi, hromadné modlení rasy Na'vi - to vše doprovázeno dokonale padnoucí hudbou. Nejen při těchto okamžicích mi běhal mráz po zádech. Jediné malilinké mínus dávám za jednoduchý děj. Ale jinak paráda!

300: Bitva u Thermopyl

300: Bitva u Thermopyl (2006)

Výborné zpracování epických bitev očima řeckých bojovníků, doprovázených heroickým a neméně epickým řevem Leonidase, při kterých jsem ani na vteřinu nemohl zpustit oči z plátna. Dobrá hudba, výborné grafické zpracování, které si mě podmanilo. Dokonalá podobnost s komiksovou předlohou. Tím vším a i dalšími plusy si mě tento film získal a patří tak mezi mé nejoblíbenější.

Avengers

Avengers (2012)

Absolutní bomba! Pro mě obrovské překvapení letošního roku. Film předčil má očekávání ve všech ohledech. Nevzpomínám si, kdy jsem se naposled smál, až mi slzy tekly. Ale při sledování Avengers to bylo určitě více než jednou. Nedokázal jsem pochopit, jak může být "závěrečná" bitva tak dlouhá a při tom každou vteřinou neskutečně nadupaná podívaná. A to, jak se tvůrcům povedlo zajistit, aby si všichni ti fešáci dali přes hubu i navzájem aniž by to nebylo divné vzhledem k ději, jelikož jsou na jedné "lodi", to je mi záhadou. A tak dále a tak dále samé hýření superlativy, jelikož vytknout nemůžu opravdu nic. Přemýšlím, že na to zajdu znovu.

Počátek

Počátek (2010)

Originální, dechberoucí, snové... Postupně jsem se propadal do snu, Zimmerova tvorba mi tvořila mrazivé mikroklima těsně nad povrchem těla, stav beztíže mě okouzlil, neustálá změna mezi úrovněmi v závěru mi nedovolila byť jen mrknout, přesné načasování mě napínalo jako strunu... pak následoval uvolňující výdech, emotivní chvění a do reality mě nakoply závěrečné titulky spolu s osvětlením sálu. Zvedl jsem si bradu z podlahy a dokonale uspokojený odkráčel domů.

Sedm

Sedm (1995)

Není co dodat! Výborná režie, výborní herci, výborný scénář. Film, který mi navždy hluboce zakotvil v paměti nejen proto, že jsem druhý den po zhlédnutí maturoval a při otázce z literatury jsem několik minut převypravoval Pittovi monology:) Řekl bych král krimi žánru nejspíš.

Zelená míle

Zelená míle (1999)

Excelentní herecké výkony veškerého herecké osazení. Tento film si mě neskutečným způsobem získal a musím přiznat, že asi žádný snímek ze mě nedostal tolik slz, jako Zelená míle. A vím, že je tomu tak nejspíš i u ostatních. Smekám...

Pianista

Pianista (2002)

Dojemné doprovázení nadaného žida skrze postupně narůstajícímu útlaku druhé světové války mě dojalo, jako málokterý film. Závěrečné skrývání se v domě, hladovění a pomoc německého důstojníka mě až téměř doháněli k slzám. Do postavy Szpilmana mě film vtáhl velice silně. Navíc natočeno podle skutečné události, což dělá tento příběh o to dojemnějším.

Pelíšky

Pelíšky (1999)

Nekonečná studnice legendárních hlášek. A při každém dalším zkouknutí vždycky najdu novou. Výborná komedie s hořkým koncem obsazená excelentními herci, nad nimiž pro mě osobně neohrozitelně kraluje Miroslav Donutil.