Reklama

Reklama

Sin City - město hříchu

  • USA Sin City (více)
Trailer

VOD (1)

Noirový thriller plný násilí, v němž se prolíná několik dějových linií z oblíbených komiksů Franka Millera, vykresluje obraz nejděsivějšího města bez slitování pohledem těch nejdrsnějších postav. Bruce Willis exceluje v roli policajta s nemocným srdcem, který přislíbil ochranu sexy striptérce (Jessica Alba); Mickey Rourke hraje mrzoutského psance s posláním pomstít smrt své jediné životní lásky (Jaime Kingová) a Clive Owen ztvárňuje Shellieinu (Brittany Murphyová) tajnou lásku Dwighta, který po nocích brání Gail (Rosario Dawsonová) a její lehké děvy z Old Townu (Devon Aokiová a Alexis Bledelová) před drsňákem (Benicio Del Toro) se zálibou v násilí. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 582)

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Jeden ze 100 nejlepších akčních filmů - 100 Greatest Action Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Celosvětově divácky úspěšný film. Černobílý "barevný" filmový noir komiks s krásnou kontrastní strukturou, občas i inverzní a často řízlý nějakou vhodnou zdůrazňující barvičkou (blýsknutí zelenýma očima, červená i bílá krev, žlutohlavý vrah). Přes to, že jde vlastně o povídky, film drží dohromady atmosféra zločinu a jen dva "kladní" hrdinové (zachránce dívky a policista Willis neprávem odsouzený za pedofilní vraždy a opravdu drsný bouchač Mickey Rourke mstící svou zabitou milou Goldie). Zábavná jízda od pánů Rodrigueze, Millera a Tarantina. Trailer: http://www.csfd.cz/film/178904-sin-city-mesto-hrichu-sin-city/videa/ ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Jsem laik, co si před zhlédnutím pletl Franka Millera a Henryho Millera, avšak ani to mi nezabránilo, abych si užil takhle stylovou podívanou. Tím nejpřitažlivějším na filmu je však svět, ve kterém se naší neohrožení hrdinové pohybují (tedy více méně zabíjejí). Město plné zvrhlosti, bezpráví a nemilosrdného práva silnějšího skrývá ještě několik čestných hrdinů, kteří mají ještě kousek toho citu pro spravedlnost. Tenhle rozpor mezi jedincem a zhroucenou společností mě lusknutím prsty přenesl na černobílé plátno. Vše zdobí vyšperkované dialogy a stylová výtvarná stránka. Sice už nemám žádnou potřebu si přečíst předlohu, ale to mi ani v nejmenším nevadí. Když obrázky, tak jedině v pohybu. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

SIN CITY je první věrnou konverzí komiksu jakožto popartového žánru na stříbrné plátno. Narozdíl od drtivé věštiny zepizovaných filmových narativů, které si půjčily příběh a určité typické znaky komiksu, podřizuje Rodriguez "jazyk" (stylizaci narace) původní platformě, pro kterou byly příběhy vytvářeny. Zřejmě lví podíl na sugestivitě a přesvědčivosti filmu má autor předlohy Frank Miller, díky němuž SIN CITY skutečně působí jako rozpohybované stripy jeho noir rapsódie. K tomu si přičtěme nezvyklý podíl popisných monologů a skutečně labužnickou práci s barvou a máme na pitevním stole formálně nejdokonalejší remake, jaký jsme kdy mohli vidět. A obsahově? Funguje to, světe zboř se! Bezútěšný svět kriminálníků, pasáků a zjizvených lidí má patřičný magnetismus a ač jsou příběhy zpravidla hodně čitelné a poznamenané nelogičnostmi, které komiks netrápí, udržuje si SIN CITY neskutečně intenzivní atmosféru, mísící v sobě noir drsnost a naturalismus, hraničící se sadismem. Psychologie stav funguje a všichni tři hlavní představitelé odevzdávají maximum, každý pod svém, každý bezchybně. Trochu mě mrzí určitá samoúčelnost, kterou je stižen Marvův příběh... chybí tam prostě silný poetický moment typu pomsty Valkýr či Hartiganova řešení patové situace. Ale popravdě, chyby vyorávám pracně. Skutečně jsem se občas ptal, k čemu to všechno je, k čemu to směřuje... ale to je irelevatní otázka. Jen a jen k filmu samotnému. Ke zralé a drsné poetice, která nemá konkurenci... Svým zvrhlým způsobem je SIN CITY karikaturou dnešního světa a úsměv při jeho černém humoru má tendence mrznout na rtech. Požitek z postmoderní dekadence, to je Město hříchu! ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Černobílé omalovánky v akci. Dosud sice nejvěrnější, ale bohužel nikoli nejlepší adaptace komiksové předlohy. Narozdíl od papírové verze tomu chybí atmosféra. Silná nevyrovnanost na všech postech snímku také moc nepřidává - obvzláště kolísavá úroveň jednotlivých povídek a hereckých výkonů zamrzí. Co v předloze funguje tady vypadá spíše pouze "zajímavě" či to rovnou aktivně štve (například monology - všeho s mírou aneb proč opakovat to, co pohřbilo původní verzi Blade Runnera, že?). Do konce "Drsného sbohem" není moc co vytknout, pak se karta kvality obrátí a je to spíše naopak. Za vidění rozhodně stojí, tvůrci si to udělali po svém a pokud se z chyb poučí do pokračování, tak by to konečně mohlo být to velké "ono". ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Zdánlivě to vůbec není film pro mě a vlastně jsem ho chtěl vidět jen proto, abych zjistil, co tolik pohoršilo českou reinkarnaci Stalina, kterou máme na Hradě a poštovních známkách. Na karlovarském festivalu se Herr Klaus z pozice vládce všehomíra o Sin City vyjadřoval dost nelichotivě, což je z mého pohledu ta nejlepší reklama. :-) Tihle konzervativci jsou vždycky celí nesví, když se zrodí dílo, které se vymyká, které nemůžou vecpat do žádné ze svých tabulek, kolonek a stranických stanov. A přesně tato očekávání Sin City naplňuje - není podobné ničemu, co jsem dosud viděl a dokonce si myslím, že je to první případ, hodný označení comicsový film. U všech dosavadních pokusů se comicsový způsob vyprávění transponoval do filmového, takže nakonec zbyl jen nějaký ten chlápek v legrační pláštěnce, kdežto tady film přesně obkresluje comics, včetně všech těch vertigo efektů, škrábancového deště, typického stínování atd. Jen je škoda, že hrdinové všech tří příběhů jsou víceméně stejní, schémata rovněž. Asi to není až tak podstatné, forma je v tomto případě dominantní. A je to krásný film. Krásný jak džber krve, převržený ve smutečním domě, jak by možná napsal Vítězslav Nezval. 80% ()

Galerie (85)

Zajímavosti (78)

  • Jessica Alba (Nancy) prohlásila, že byla vždy pevně rozhodnutá se na plátně nesvlékat, a nebyla příliš nadšená, když zjistila, že bude hrát striptérku. Roli tak odehrála bez svlékání, což zklamalo její fanoušky, kteří si mysleli, že ji konečně uvidí na plátně nahou. (don corleone)
  • Když Jackie Boy (Benicio Del Toro) a jeho "vojáci" vstoupí do bytu Shellie (Brittany Murphy), jeden z nich má na sobě tričko se znakem míru s hvězdou a vlajkou. Tento symbol se objevuje také na jedněch z náušnic Becky (Alexis Bledel). Jedná se o symbol "P.A.X.", polovojenské mírové jednotky z komiksové série Franka Millera „Martha Washington“. (newpage)

Související novinky

Sin City míří do televize

Sin City míří do televize

01.06.2017

Drsná comicsovka Sin City - město hříchu vydláždila v roce 2005 cestu ke Třístovce a k Watchmenům. Fanoušci ihned volali po dvojce, Robert Rodriguez s ní ale otálel dlouhých 9 let a nakonec vydělala… (více)

Noir Film Festival 2014 startuje již 21. 8.!

Noir Film Festival 2014 startuje již 21. 8.!

16.08.2014

4 dny, 4 místa, 40 projekcí... Unikátní přehlídka noirových filmů, kterou letos hostí královský hrad Křivoklát, se nezadržitelně blíží! Druhý ročník festivalu, který se zaměřuje na inspirativní… (více)

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

04.09.2012

Jeho nejvýraznější rolí byl bezesporu dobrácký obr Coffey ze Zelené míle, za jehož ztvárnění získal nominaci na Oscara. Jeho mohutná přítomnost (výška 196 cm) však byla nepřehlédnutelná v jakémkoli… (více)

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

28.04.2012

O tomto projektu už jsme před nějakým časem psali. Chvíli to vypadalo, že upadl v zapomnění, ale Robert Rodriguez se ho nevzdal. A teď tvrdí, že hned po Machete Kills a Sin City 2 konečně natočí… (více)

Reklama

Reklama