Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (6)

plakát

Hannibal (2013) (seriál) 

První polovina úvodní epizody byla mírným zklamáním a Laurence Fishburne jako Jack Crawford, to je velké šlápnutí vedle, ale s příchodem Madse Mikkelsena na scénu nastalo velmi výrazné zvýšení kvality. Temná atmosféra, tempo děje, gradace a silná emotivní scéna s nožem v kuchyni na konci… Seriál má rozhodně potenciál vyrůst vysoko. Edit po 3. epizodě: Minimálně 4 hvězdy si seriál určitě zaslouží, pro fanoušky Dextera doporučuji, pro čtenáře knih Thomase Harrise povinnost.

plakát

Dva a půl chlapa (2003) (seriál) 

Odpočinkový sitcom na odpoledne o kterém jsem neměl dlouhou dobu ani tušení. Zápletky jsou podobné, ale Ch. Sheen a J. Cryer sypou spousty hlášek, které jsou i po mnoha dílech velmi dobré. Oko pohladí pokaždé jiná kráska a zpestřením jsou i hostující slavní herci, co se seriálem míhají. Povedený dabing. Celkově seriál hodnotím jako min. lepší průměr.

plakát

Dr. House (2004) (seriál) 

Seriál, který dal životní roli H. Lauriemu a ukázal všem jeho charisma a komediální talent. Lékařské případy jsou zde často jako záhady pro Sherlocka Holmese, kde roli Dr. Watsona plní Housův tým. Vše je okořeněno zvláštním, často černým humorem. Zejména první tři řady vynikající.

plakát

Zázračná planeta - Série 1 (2006) (série) 

Nejlepší přírodopisné dokumenty, které jsem kdy viděl. Krásné záběry ( v HD skutečně překrásné ), které až vyrazí dech. Podtrženo tu monumentální, tu tklivovou hubou. Příjemný hlasový doprovod sira Davida Attenborougha. Tímto BBC umocnila své postavení jedničky v dokumentární tvorbě. Kéž bych se na taková krásná místa někdy podíval, než je lidé zničí.

plakát

Batman (1989) 

Možná nejlepší zpracování Batmana. Tímto filmem kdysi Tim Burton vzkřísil ( z TV ) pro plátna kin netopýřího hrdinu a udělal velký krok k popularizaci komiksu jako celku. Vyzdvihl bych ztvárnění Gotham City - průmyslové město s prvky gotické architektury, opravdu temné a pochmurné. Příjemný M. Keaton, K. Basinger a mistrovský Jack Nicholson, který si svou roli démonického Jokera patřičně vychutnal. Dobrý dabing. Hudba Dannyho Elfmana ještě zážitek umocňuje a doporučuji soundtrack i k samostatnému poslechu.

plakát

Ostrov pokladů (1990) (TV film) 

Nejlepší zpracování románu R.L. Stevensona, které ve mě vyvolalo v dětství zájem o piráty, lodě a moře (na Vánoce jsem se pak vždy těšil na Lego-piráty :) Za zmínku stojí charismatický výkon Ch. Hestona a mladého talentovaného Ch. Balea. Hudební doprovod od The Chieftains, který pak věrně dokresluje dobovou atmosféru moře a dobrodružství. Prostě nejlepší film s pirátskou tématikou, kde nechybí rum, malárie, tropický ostrov a samozřejmě mapa a zlatý poklad! Kam se na tohle hrabou Piráti z Karibiku! Jen škoda, že původní dabing ČST byl předabován TV Nova a i kvalita zvukové stopy celkově poklesla.