Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Komedie
  • Dokumentární

Oblíbené seriály (10)

Bratrstvo neohrožených

Bratrstvo neohrožených (2001)

Asi můj nejoblíbenejší serial/film o druhé světové válce. Velice realistické zpracování 10 dílů, ve kterých je zachyceno putování "Éčka" napříč Evropou. Díly jako Bastogne nebo Why we fight jsou takřka geniálně natočeny + předposlední díl, kde Perconte a spol. objeví koncentrační tábor, u mě vyvolal opravdu velké emoce. Pro mě jasných ***** za toto mistrovské dílo.

Domek z karet

Domek z karet (2013)

Úvodní díl od Davida Finchera byl prostě parádní a vtáhnul mě hned do děje a to tak, že jsem první sérii musel zkouknout během dvou dnů. Samotný námět i spracování jednotlivých dílů je na vysoké úrovni a minimálně dosahuje kvality asi dvou nejlepších seriálů poslední doby GoT a Homelandu. A i samotné obsazení je parádní. Kevin Spacey se v tomto prostředí cítí jako ryba ve vodě, jak již několikrát potvrdil například v Margin Call nebo Recount, ale nejvíce mě potěšilo obsazení Kate Mary, která konečně také dokazala, že není jenom lolitka ale i zatraceně dobrá herečka. Doufám, že druhá série vznikne co nejdříve a udrží si takle vysoko nastavenou laťku. Výborná žánrovka 90%.

Ve jménu vlasti

Ve jménu vlasti (2011)

Asi nejlepší seriál v daném žánru poslední doby. Nechybí akce, překvapivé zvraty ani velmi dobré herecké výkony především starého dobrého Dicka Winterse alias Damiana Lewise. Po shlédnutí první série na mě zanechal tento seriál jen ten nejlepší dojem, i přes pomalejší rozejd si mě ihned získal. Jenom škoda posledního dílu, který směřoval k jasnému cíly až do telefonátu Brodyho s dcerou, to mi přišlo tak nějak jako zbytečný zvrat a nechání si otevřených vrátek pro další série. Škoda, že seriál nekončí na jedné sérii, takto mám obavy, že se bude jednat o další seriál s x sériema a každá dalsí bude jenom horší. Originální izraelskou verzi jsem neviděl tak nemůžu porovnávat, takže po první sérii je to pro mě spolu s Game of thrones jasně nejlepší seriál poslední doby. Edit: 2. série je možná ještě lepší než první a drží neskutečně vysoko nasazenou laťku. Jsem zvědavej na 3. sérii))

Hra o trůny

Hra o trůny (2011)

Celkově velmi vydařený seriál, který tak trochu pro neznalce literární předlohy kombinuje Eragona a středověký válečný film. První série se hodně vyvedla, nabídla hodně dějových linií ne vždy uplně dobře ukončených a vysvětlených. Druhá série se velmi pomalu rozjížděla, ale s přibývajícími díly, samotný příběh i akce kulminovala a hlavně závěrečné tři díly jsou parádní záležitost. Dle mého, zaostává za první sérii jen o píď. Mou nejoblíbenější postavou je největší mazák - halfman - Tyrion!

The Wire - Špína Baltimoru

The Wire - Špína Baltimoru (2002)

Další výborná perla mezi seriály v produkci HBO. Ve srovnání s mým dalším oblíbeným Policejním odznakem, mi tento seriál přijde hodně syrovej a ryzí pouliční špínou. Charakterově geniálně vybrané postavy, úžasně zahraný jsou ozdobou všech 5ti sérií. Jimmy McNulty - Cocksucker, Drunk, Whore-hopper první třídy, Daniels velitel alá Mirek Dušín, z kterýho se vyvine taky solidní ranař a prcíř, Carver pan naivka, lehce přitroublej Herc, lesbická detektivka Kima, která mě štvala od první série čím dál víc, největší mazák Omar, Mr. Business - Stringer a konec konců moje oblíbená squadra 3B. Bunk - pan styl, opilec s věčně zapálenym doutníkem Bubbs - lehce vyjetej feťák, kterej by vám prodal i svojí bábu, kdyby moh a konec konců Bunny - kterej ví jak zatočit s drogama. Zlegalizovat je v určitejch ulicích. První série 100%. Druhá - 90%, třetí 90%, čtvrtá 100%, pátá 100%. - "You follow drugs, you get drug addicts and drug dealers. But you start to follow the money... and you don't know where the fuck is going to take you." True!