Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Čistá duše

Čistá duše (2001)

Pro mě určitě nezapomenutelný zážitek od prvního okamžiku. Zde si jasně můžete položit otázku, kam až může sahat genialita s uzavřeností? Snad k dočasnému úspěchu s dočasným a průměrným životem? Nebo dokud si vážně neuvědomíte, že něco není v pořádku?Kolik síly musí člověk mít, aby dokázal to, co R. Crowe ve filmu "čistá duše". Silná vůle a láska k někomu, koho nechcete ztratit. A zároveň láska k člověku, který vám nejednou podkopává nohy. Silný cit, a boj se sebou samým je jednozanačně těžký boj.. Skvostná to věc se povedla panu R. Howardovi s neskonalým a dokonalým výběrem hlavních rolí.

Gran Torino

Gran Torino (2008)

Co byste mohli čekat od filmu Gran torino?? emoce, přátelství, nenávist, život..Bojový veterán Clint Eastwood je zatrpklou osobou s naprosto ojedinělými hláškami. Nemá nikoho rád, ani sebe, ani svou majetnickou rodinku, jen své fáro, gran torino. Vztahy, jež se v tomto filu dostávají na povrch jsou tak lidské, bezprostřední. Nejprve někoho nenávidíte a potom nastane zvrat a je to váš nejlepší přítel, pro kterého byste i umřeli. Parádní a jednoznačně nejlepší filmek tohoto typu za poslení dobu. Na mě udělal velký dojem. Najdete si své v každém úseku. Zabrečíte si, zasmějete se. Prostě nenechte si ho ujít.

Wrestler

Wrestler (2008)

Příběh zašlého sportovce, má jistě vliv na každého, kdo má rád takové žánry. Poctivý chlap, který se chová nepoctivě ke své dceři i k sobě samému. Svůj život prodal tam,kde byl uctíván a brán takovým, jakým chtěl být. Je zde vidět naprostá snaha překonat něco, co vás neustále táhne ke dnu, je to snaha překonat něco, co ve vás žilo celý život. Vyrovnanost a něco dokázat, jak sobě tak svým blízkým. Nelehký život a touha po něčem správným vás zamrazí pod kůži. Výborně zpracovaný filmek s ještě lepším obsazením. Mickey Rourke, zahrál tuto roli tak přesvědčivě, jako kdyby hrál svou vlastní autobiografii=)

Co žere Gilberta Grapea

Co žere Gilberta Grapea (1993)

Gilbert obyčejný kluk, s neobyčejným životem a s neobyčejnou rodinou. Johnny Depp určitě svou roli odvedl báječně, odvedl ji přesvědčivě. Ovšem začínající herec Leonardo DiCaprio byl naprosto famózní. Nevěřila jsem, že už v tak mladých letech dokázal předvést neskutečně těžkou a přesvědčivou roli. Ten tomuto filmu dodal šmrc a šťávu. Ono totiž vzájemné propojení těchto dvou umělců udělalo z filmů naprostou barvitou pestrost.

Truman Show

Truman Show (1998)

Co je život víme to vůbec??Stačí se poohlédnout a zjistíme, že vlastně ani nežijeme.Jsme v reflektorech kamer, osob, společnosti??Velmi napaditý film zrežírovaný panem P. Weirem. Človek ani neví, zda nežije ve lži. Možná ani neví, jak vypadá za platnem či ateliérem skutečný život. Uvězněný J. Carrey v nevlastním světě vám dává pochybnosti zda i my nejsme nějakým pokusem virtuální společnosti, jež nám určuje pouze takové hranice, které ji vyhovují. Elegantně zpracované.Velmi se mě to líbilooo.

Statečné srdce

Statečné srdce (1995)

Opravdová čest, statečnost, hrdinství a láska, taková má být historie. Upoutavá, lákavá, smutná, a nespravedlivá. Výborný film.

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Nevím, co říct, myslím, že mé hodnocení mluví za vše..nemám slov.poklona největší!!!!!!

Prokletý ostrov

Prokletý ostrov (2010)

Po dlouhé době se konečně dostavil snímek, který předčil všechny strůjce 3D filmů. Tak málo toho postrádá a tolik vám toho dá. Zajímá vás každý okamžik, který je od sekundy k sekundě nevyzpytatelný. Stále hledáte, stále skládáte, a když už si myslíte, že jste u konce, zjistíte, že poslední kousek, který je už dávno složený patří úplně jinam a opět znovu začínáte. Silné psychologické drama, které vás vtáhne do příběhu, v němž je hlavní hrdina ne hrdinou v tom pravém slova smyslu. L. DiCaprio se výborně zhostil této role. Jeho ztracený pohled očí vás dostane až na úplné dno. Ne nadarmo ho ve svých filmech M. Scorses dosazuje. Jména těchto dvou mistrů se prostě musí propojovat.

Philadelphia

Philadelphia (1993)

Neubráním se pocitu dokonale formovaného filmu. Život je nevyzpytatelný a stát se může cokoli. Nemoc je jednou z hlavních příčin spádu v dnešním světě. Námět je velmi výstižný se skutečnosti, a role T. Hankse naprosto úžasná. Věřila bych mu každý pohled do očí a útěk na záchod. Holý životní zvrat, který je natočen s velmi strhujícím tempem.

Chvění

Chvění (1990)

Netradiční hororová akce. Ano tento film nemá žádné kvality, co se týče efektů, hudby a provedení. Příšery jsou jak z kreslené pohádky=) Ale to není to, co by mělo vždy jen zapůsobit. Kvalita z devadesátých let nebyla nijak zvlášť převratná. Ovšek herecké výkony Kevina Bacona a Freda Warda byly prvořadými v celého filmů. Hlašky typu jako "a co jako udělali, utábořili se pod ním a čekali až umře" nebo "mam bezva super plán, a máš oheň? ne.." a spousta dalších, po dobu celého filmů, vás srazí na kolena. A ja prostě nemůžu hodnotit špatně. Ten film mě bavil od začátku do konce. Horor ne horor, pro mě zábavná komedie na motiv žravých podzemních příšer.