Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi
  • Akční

Recenze (42)

plakát

Krotitelé duchů: Odkaz (2021) 

Pozor může obsahovat spoilery. Myslím , že se jedná  o vcelku mile  zpracované navázání na první film. A je třeba dodat ,na první film. S existencí GB2 nepočítá a nikterak se o ní nezmiňuje ani se na něj neodkazuje. A´t už jde o datum pouze 1984 nebo ECTO1 v původním provedení a ne 1A. Jde opravdu o rodinný film plný nostalgie  a replik z GB1. A myslím , že velkým posláním bylo vzdát hold Haroldu Ramisovi , než vytvořit absolutně originální, nový a dech beroucí velkofilm. Příliš originality se zde nedočkáme a  množství nových duchů je  minimální. Slimmera nahradil Žvýkal a  např. mrtvolu řidiče taxíku v 1 mrtvola ,zřejmě, horníka z dolu na selen. Opravdu , čekáte-li  film plný originality skvělých efektů a  velmi nápadité zápletky, tak to úplně nesplní vaše očekávání.  Ale myslím, že o to se ani nechtěl pokoušet. Mnoho scén a momentů je doslova zkopírováno z prvních GB. Kapánek mi vadí jak se z dospělých dělají přitroublí hlupáčci a  absolutně duchapřítomné děti mají vše pod kontrolou, ale zase, není to nějak přehnané a dá se to snést. Velmi se mi líbila McKeena Grace jako vnučka Egona. Absolutně skvěle zahrané a řekl bych , že ostatní převýšila. Ale je to jen osobní názor. Další velkou roli,  zde dostalo ECTO 1(takovou nemělo ani v jednom z originálních GB) a bylo to i právě ono , které v průběhu takřka celého filmu dodávalo tu správnou nostalgii a atmosféru. I když  ruku na srdce některé kousky by nepřežilo ani jako úplně nové natož víc jak 60 let staré, ale to snad nikdo neřeší. V souhrnu to  hodnotím jako zdařilé navázání , za které se  autoři nemusí rozhodně stydět a člověk se na něj zas někdy rád podívá. Herecké výkony jsou řekl bych spíše nadprůměrné, zábava tady taky nechybí, ale nutno dodat humor a hlášky nejen Venkmana zde chybí. Konec je dojemnější a jsem rád , že Harolda můžeme ještě naposled zahlédnout. Za mě je to určitě 70% .

plakát

Pustina (2016) (seriál) 

Další pokus dokázat , že nejsme v seriálech úplné nuly. Atmosféra skvělá, ale popravdě po 4 dílech furt stejná a lehce začíná nudit, herecké výkony perfektní , Dušek bomba. Myšlenka seriálu super, ovšem jinak celkem průměr, 4 díly a v podstatě se nic neděje, zbytečně natahované scény v rádoby uměleckém stylu. Postavy jsou - divné.Poprvé co jsem si u seriálu nevybudoval vztah ani k jené postavě, všechny dojedné jsou mi absolutně ukradené, a co se stalo s Míšou? je mi úplně fuk. Možná byla chyba , že na začátku s ní nebyla ani chvilka,ani scénka, člověk si k ní nevybuduje žádný vztah ani názor, prostě zmizela. Hmm. No uvidíe co bude dál. Času venovaného seriálu nelituju , ale podruhé si ho nepustím. Po 4 dílech suma sumárum 65%.

plakát

Lída Baarová (2016) 

Vy s tím odpadem. Hodnotíte film? Nebo jen vyjadřujete svůj názor na Renče? Hlavně ti tupouni co to ani neviděli a už dají odpad, inteligence mýdla. Hlavně pak nezapomeňte dát Babovřeskám alespoň 2 hvězdy, trotli.

plakát

REVENANT Zmrtvýchvstání (2015) 

Nádherná příroda, skvělá hudba a skvělé herecké výkony. Leonardo zaperlil, téměř bezeslov. Některé záběry mohou být drsnější, ale ta doba taková byla. Film je malinko zdlouhavější, klidně bych ho o půl hodiny zkrátil. Ale jinak výborný. Za mě 85%.

plakát

Mechanický pomeranč (1971) 

Úžasné dílko. Pro mnohé bude dost ulítlé, kontroverzní možná nechutné. Rozhodně však podané s určitou grácií Kubrickovi vlastní. Ale opravdu to nebude pro každého, tak dávka kontoverze tam je. Skvělá výprava, kostýmy a hudba. Herecký výkon M.M Dowella je perfektní. Myšlenka jasná. Za mě 90%.

plakát

Ghoul (2015) 

Nejen , že tento snímek nepřináší nic nového, drží se až upjatě vzoru jiných. Paralela s Blair Witch Project mi přijde až moc velká. Zase. Dokument, Dva kluci a holka. Rozhovory s místními, v BWP se motali furt dokola po lese, tady nejsou schopni opustit chatrč, zvuky z lesa jsou až příliš podobné jako v BWP , běhání v noci po lese jen s kamerou jež jim svítí na cestu a nahrazení rozpadlého domu , kde najdou smrt studentíci z BWP, tunely v zemi je už moc. Jeden je vražděn a druhý stojí zády opodál a vše vnímá? nekončí takto BWP ?? Potenciál byl veliký, skvělé ingredience pro natočení něčeho zajímavého. Nemusí být nutně něco převratného a nového, ostatně v tomto žánru už asi moc nového očekávat nelze, ale přeci jen to mohla být zajimavůstka, zvlášť když to dělal čech, který má přeci jen k této lokalizaci a dějinám této země blíž než nějaký amík za oceánem. Který si ostatně o těchto končinách myslí jen to , že "zde žijí draci". Škoda. Zprvu jsem od toho moc nečekal, pak po přečtení pár recenzí jsem byl zvědav. Třeba... A po shlédnutí přišlo zklamání. Pravda nebylo tak velké, jako u filmu Tunel smrti, nebo Záhada Hory mrtvých , ale podruhé již Ghoula vidět rozhodně nemusím. Herecké výkony byly slabé a nepřesvědčivé, pár laciných lekaček, jedny špinavé gumáky, jedna vykuchaná kočka a nic víc. Nezachránilo to ani implantování ducha Čikatila. Chyběla mi nějaká atmosféra. Za mě 35%.

plakát

Kingsman: Tajná služba (2014) 

Skvělý film, úžasná zábava, perfektní herecké obsazení v čele s Colinem. Prostě jeden z filmů, na který se hned tak nezapomíná.Několik scén si ponesu v hlavě napořád. :D Za mě 90%.

plakát

Vykoupení z věznice Shawshank (1994) 

Bylo by zbytečné, abych tady ještě něco psal. Není už snad ani co dodat. Zasloužené 1. a 2. místo. (nebo 1. a 1.) Úžasný film. Za mě 95%.

plakát

Osmy (2014) (TV film) 

Skvělé, decentní, humorné s určitou nadsázkou. Prostě příjemně strávený čas. Vřele doporučuji. A Trojan?? ..jako vždy, naprosto bomba. Obecně si myslím, že spojení Strach ...Trojan, Dvořák,... je vydařené a nezapomenutelné. Za mě 88%