Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (7)

plakát

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015) 

SPOILER!! film o tom jak amazonka, důchodkyně a hrstka supermodelek ubrání cisternu před armádou kaskadérů aby mohly vyplýtvat poslední zásoby vody na Zemi (nejspíš)...jo a pak je tam ještě Bane s novou maskou a nekonečnou zásobou krve

plakát

Bathory (2008) odpad!

madlo s bolkem nakonec nesestrojili ponorku ani atomový reaktor...jsem zklamán

plakát

Godzilla (2014) 

Po zdlouhavém úvodu plném emocí jak z pošty pro tebe, se z velkýho blikajícícho chrchelu vyklube přerostlý robo-chrlič. Chodí, ničí, pořvává. Najednou jsou dva a stávají se hlavními hrdiny celýho filmu. Vědci něco povídaj o radiaci, vojaci něco povídaj o bombě, hlavní hrdina neví, vědec Tomio čumí jak jetel a sází ve fightu na Gožiru, robo-chrliči prožívaj románek a budují si bejvák s dětským pokojíčkem. Joo vlastně a pak je tu Gožira, vyžraná a dokonale ochočená gumová akční figurka. Furt někam plave a pak ji na závěr dokonce i chvílemi vidíme. A konec? „V pohodě lidi, jen se tu trochu prospím na suti plný zasypaných lidí a táhnu zas do piče.“ Proboha proč?

plakát

13/13/13 (2013) odpad!

Komplexní surreálný film, který nutno vidět vícekrát. Až po sedmém shlédnutí jsem si všiml nepatrných náznaků na číslo 13. 13 žvýkaček na chodníku před nemocnicí, která má asi 13 třetích pater. 13 pohledů na mrtvolku pod prostěradlem s rúzným stupněm zoomu. 13 lidí útočících na dům hrdinů "trefim telku ze 2 metrů" a "tuk je skoro kevlar". Skalní fandové mluví i o třináctkách kdesi po zdech, ale ty jsem ještě neobjevil. Ve své životní roli září Tiff Rodriguezová, která opět všechny přesvědčuje o tom, že nikdo nezahraje malou holku líp než ona. Zápletka jak od Dana Browna končí velkolepým finále na zadním sedadle automobilu. Film o tom, jak to dopadne, když se na nás na jeden den domluví Májové, peklo, ilumináti, Macura, Windows Visty a prstové ponožky nesmí chybět v žadné videotéce.

plakát

Šťastný smolař (2012) (TV film) 

tři hvězdy, ale jenom kvůli skvělýmu Trojanovi

plakát

Ztracená brána (2012) (seriál) 

Proč jen 3 hvězdy? Protože jsem od konce čekal přeci jenom něco jiného. První 2 díly hezky navnadily a diváka chtivého mystična dokázaly zaujmout. V posledním však scénáristovi došel dech, ze spojení s tajnou službou se dalo určitě "vytřískat" víc, stejně tak z rotundové scény. Přímé odhalení identity vraha a následný "jedi" pokec trochu pokazil celkovou atmosféru. Největším kladem je hlavní herecké trio, pobaví a skvěle funguje za všech okolností a to i tehdy, když jim scénář místy podsouvá kostrbaté dialogy. Jak už tu bylo řečeno, rozvířit stojaté vody českého seriálového universa takovýmto žánrem, není nic jednoduchého, a právě proto patří Jiřímu Strachovi dík a já už se těším na další triptych.

plakát

Prometheus (2012) 

Místy pěkně zpracované, přesto prázdné a neosobní. V celém filmu není jediná chvíle, která by člověka skutečně vtáhla do děje a zarazila do křesla. Špatně prokreslené postavy, s kterýma se dá jen těžko ztotožnit, přednášejí primitivní scénář. Film tak nějak plyne a pak bez špetky napětí vyšumí do ztracena. Škoda