Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (9)

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Tom Hanks udělal dobře, když dal přednost Forrestu Gumpovi před Vykoupením z věznice Shawshank. Nikdo jiný by to nezahrál lépe. Film o méně inteligentím muži, který se za svůj život setkal s mnoha významnými osobnostmi amerických dějin, prožil různé společenské a kulturní akce, zachraňoval životy ve Vietnamu, s úspěchem lovil krevety, investoval do ovoce :-) , proběhl napříč Ameriku a protože byl milionář, sekal trávník :-) . Při tom všem myslel hlavně na svou životní lásku Jeanny. ... Zemeckisovo vrcholné dílo doprovázeno skvělými hereckými výkony, humornými scénami a úžasnou hudbou Alana Silvestriho. Forresta jsem viděl už mnohokrát a vždy jsem se příjemně pobavil, ale také měl slzy v očích. Pro mne jednoznačně 100%.

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Toto dílo si své první místo určitě zaslouží. Skvěly film o lidské naději, přátelství a genialitě hlavního hrdiny. Věděl jsem, co Andy v závěru udělá, ale úplně mě ohromilo, jak to provedl. Podle mě je 5 hvězdiček málo na to, aby se dala vyjádřit dokonalost tohoto filmu, scénáře, hereckých výkonů a Pana režiséra.

Rivalové

Rivalové (2013)

Srdce (nejen) formulového fanouška zaplesá. ... Shrňme si to - Výborný režisér, výborný scénář, výborný skladatel a naprosto úžasný a silný příběh z prostředí F1. Pokud mám jít někdy do kina, pak právě na něco takového. Filmy jako Apollo 13, Čistá duše, Těžká váha, Duel Frost/Nixon jsou pro Rona Howarda skvělou vizitkou. Ovšem Rushem mě Pan Režisér dostal nejvíce. Po skončení projekce jsem měl nutkání vstát a aplaudovat. Pár historických chyb bych určitě našel, ale celkový dojem to nijak nekazí a v mé TOP 10 budou Rivalové velmi vysoko. ... P.S.: Prosil bych oscara minimálně za režii, scénář, hudbu, zvuk a Daniela Brühla.

Tenkrát na Západě

Tenkrát na Západě (1968)

Sergio Leone věděl, jak natočit western, který upoutá i " newesternové diváky". Navíc když se sejdou takto skvělí herci : krásná Claudia Cardinale, Charles Bronson ve své nejvýznamnější roli a Henry Fonda, který svou jedinou zápornou roli zahrál opravdu skvostně. A aby toho nebylo málo, Ennio Morricone složil hudbu, která mě hned v prvních momentech tak ohromila, že jsem zastavil film a běžel jsem si sehnat soundtrack :) Jeho spolupráce se Sergiem Leonem je považována za nejzdařilejší spolupráci mezi skladatelem filmové hudby a režisérem.

Zelená míle

Zelená míle (1999)

Frank Darabont je v dramatech z vězeňského prostředí jako ryba ve vodě. Podle předlohy Stephena Kinga natočil další nádherný snímek, který při svých 188 minutách rozhodně nenudí. A to také díky hudbě Thomase Newmana a hlavně skvělým hereckým výkonům. Skvělý Tom Hanks v roli Paula Edgecomba, dále jeho kolega v podání skromného Davida Morse a v neposlední řadě výkon M.C. Duncana alias John Coffey (jako kafe, ale psaný jinak :). Tento nespravedlivě odsouzený dvoumetrový vězeň ze mě dostal opravdu mnoho slz. ............... Jeden z mála případů, kdy stavím knihu a film na stejnou úroveň.

Senna

Senna (2010)

Jak řekl Jeremy Clarkson : " Kdybyste viděli jeho pohřeb, věděli byste, že byl víc než jen skvělý pilot F1, který tragicky zahynul." A tento dokument mi to dokazoval celých 162 minut. Jsem fanoušek F1. Na Sennu jsem se strašně moc těšil a chtěl bych tímto poděkovat tvůrcům za naprosto mimořádný filmový zážitek. Dokumentů o takové síle se moc nenatočí a já doufám, že Senna dojme k slzám i případné odpůrce tohoto Sportu.

Dvanáct rozhněvaných mužů

Dvanáct rozhněvaných mužů (1957)

Páni, 96 minut v černobílé místnosti, bez akce či vtipu, a přesto žádná nuda. A to je to už 55 let, co Sidney Lumet natočil tuto svou filmovou prvotinu.Skvělý scénář, režie a parádní herci dělají tento film jedničkou v soudních dramatech.

Maraton

Maraton (2005)

"Jen v Koreji" :-) .... Kinematografie této země mne nikdy nepřestane udivovat.

Kmotr

Kmotr (1972)

I po dodatečném přečtení knihy stále obdivuji tento film, který se knihy drží ve všech detailech. Když se scénáře ujme sám autor knižní předlohy, vznikne většinou velmi kvalitní filmová adaptace a ani zde tomu není jinak. Mario Puzo myslel na Marlona Branda alias Kmotra už při psaní knihy. A není se čemu divit. Marlon zahrál svou životní roli opravdu bravurně. Nutno také zmínit naprosto skvělou režii. Pan Coppola je génius.