Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Deníček (5)

Konec Glee

Skončila éra pro mě skvělého seriálu. Je spousta věcí, co bych o Glee chtěla říct, ale nějak nevím kde začít. Chci jenom poděkovat tvůrcům, kteří mě přivedli k spoustu novým a skvělým songům, které bych bez Glee neobjevila. Chtěla bych opravdu vypíchnout Leu Michele, která ztvárnila Rachel Berry jednu z mých neoblíbenějších postav všech dob. Je samozřejmě pravda, že kvalita seriálu šla hodně dolů od konce třetí řady a s úmrtím hlavní postavy Coryho Monteitha se divím, že to nezabalili. Ale i tak se objevilo pár momentů, které za to stály a hlavně ty první tři řady za to stály. A konec seriálu? No, přišlo mi to jako splácanina, ale na závěrečný song stálo za to si počkat. 

Oblíbenci: Rachel Berry, Finn Hudson, Blaine Anderson, Will Suester, Sam Evans 

Nikdy nepochopím: Sue Sylvester, Mercedes Jones

 

Being part of something special, makes you special.

The show must go on... all ovet the place... or something.

See the world not as it is, but as it should be.

Konec Glee

Další Broadway Spring Awakening

Další žádost na další broadwayský muzikál- Spring Awakening (obsazení od roku 2006: Lea Michele, Jonathan GroffSkylar AstinJohn Gallagher, Jr.) . Na YouTube sice nějaké záznamy jsou, ale nechci si tou "kvalitou" pokazit první dojem. Za jakékoli informace předem díky :-)

Další Broadway Spring Awakening

Wicked- záznam z Broadwaye

Opravdu dlouho sháním a moc chci vidět záznam z broadwayského muzikálu Wicked  (celým názvem Wicked: The Untold Story of the Witches of Oz) s Idinou MenzelKristin Chenoweth. Pokud někdo ví, kde ho stáhnout, koupit či jakkoli získat, ať se mi prosím ozve do zpráv. Díky :-)

Wicked- záznam z Broadwaye

Walking On Sunshine

Pro všechny muzikálové zbloudilce na mém profilu- nový muzikál Walking on Sunshine je venku!

Vzhledem k tomu, že na ČSFD film ještě nelze hodnotit, jsem si myslela, že ještě ani nešel do kin. Opak je pravdou a musím říct, že se jedná o výbornou oddychovou podívanou. 

Co se mi líbilo:

- písničky z osmdesátých let

- Walking On Sunshine (tenhle song musí jít zvlášť, já ho prostě žeru)

- mnou oblíbená britská angličtina

- je to muzikál!

Co se mi trochu nezdálo:

- hlavní mužská postava neuměla moc zpívat (nebo aspoň moc nezpívala)

- sestry si přehazovaly chlapa jak horkou bramboru a on byl taky dost přelítavej 

 

Celkem dávám 4 hvězdy. Určitě to ještě párkrát uvidím.

Walking On Sunshine

Poslední díl HIMYM

Dnes skončil jeden z mých oblíbených seriálů a to How I Met Your Mother. Po shlédnutí posledního dílu jsem zažila těžký psychický otřes a tak nezbývá než si svoje pocity vylít do deníčku... 


Proč mě poslední díl HIMYM tak zklamal? Kids, I'm gonna to tell you story about how I loved HIMYM. V roce 2008 jsem začala tehdy studentka gymnázia sledovat příběh o Tedovi, snílkovi hledajícím pravou lásku. Musím říct, že jsem tenkrát (v první řadě) ráda všechny postavy. Bohužel postupem času, jak se vyvíjeli vztahy v HIMYM, vyvíjel se i vztah k mým postavám. Brzy jsem poznala, koho mám ráda a koho ne. Theodor Evelyn Mosby je každopádně jedna z mých nejoblíbenějších postav. Jako v mých milovaných Přátelích, i tady jsem si oblíbila dobráka od kosti (v Přátelích u mě samozřejmě vede Ross). Jako další bych vyzdvihla Marshalla a Lilly- kdo by nechtěla po tolika letech pořád zažívat tolik lásky? Opravdu je to pár, který je vzorem. Barney Stinson všemi oblíbený alfa samec se dotkl mého srdce jen v scénách kdy projevoval emoce- a hlavně jsem mu děsně přála, aby skončil s Quinn. A v poslední řadě Robin. Zajímavé je, jak se v jednom seriálu může sejít jedna z nejoblíbenějších postav a jedna z nejméně oblíbených. Robin už od začátku byla zdrojem jakýchkoli Tedových problémů a později i Barneyho. Neměla jsem jí ráda, že Tedovi tolikrát ublížila, že si myslela, že je děsně hustej chlápek, že se později začala jako chlap oblékat (vážně, hubená jak tyčka, vycpávky na ramenou a kalhoty jako když čeká velkou vodu? WTF?) a hlavně nikdy nevěděla co chce. 

Seriál už v osmé sérii byl neskutečný brak a zachránila to jen poslední scéna- scéna kdy byla odhalena Matka. Teď už vím konečně i to jméno, který se k ní moc nehodí podle mě- Tracy. Celá devátá série pro mě byla těžkým utrpením, vzhledem k nenávisti k Robin, ale když se objevila Matka, díl dostal najednou grády. Hrozně rychle mi přirostla k srdci a hned jsem poznala, proč jí Ted miluje. Dohromady tvořili skvělý pár. Ale teď bych ráda shrnula dějové linie, aneb co všechno scénáristi podělali...

V první řadě, naprosto zničili Barneyho, který ušel asi nejdelší cestu ze všech a dokázal, že může milovat jedinou ženu a vzít si jí. Změnil se v dokonalého gentlemana se stále dobrým smyslem pro humor, který pro tu pravou udělal první poslední. A tím měl skončit. Ano, malá Ellie Stinson a scéna s ní byla nádherná, ale k dítěti Barney mohl přijít i jinak.

Jako druhou bych zhodnotila Robin. Robin byla vždycky nerozhodná workoholička a citově nepřístupná, dokud nepotkala Barneyho a jeden druhého zjemnil.  Pomlouvat bych jí mohla dlouho a kvůli spoustě věcem, ale nakonec se ukázala jako ještě horší, když si vybrala práci a ne muže, který jí miloval do poslední chvíle (i bez dětí a to víme, že Barney chtěl). Nejhorší na tom, že celá devátá řada byla naprosto zbytečná (rozvod jsem fakt nečekala).

Pauzu v pomlouvání si dám u dějové linie mezi Marshallem a Lilly. Tři děti, Marshal soudce, nakonec byli v té Itálii. Jejich sny se jim splnily a pořád se milovali. Aspoň tohle mi nezničili. Ale zpátky k tě hrůzám...

Můj milovaný Tedík... Byl zlatej, sice občas naivka a romantik, ale oni zničili i jeho! Jeho dojemné vyprávění se zvrhlo v žádost dětí, aby mohl chodit zase s Robin? Jako vážně? Já vím, že Tracy doopravdy miloval, ale nemohl si najít někoho jinýho? A to neberu v potaz to, že je to Barneyho ex a porušil Brocode.

Jako jednu z posledních věcí bych chtěla zmínit, jak nedůstojně se scénaristé zachovali k postavě Matky. V posledním díle jí naprosto šoupli na vedlejší kolej, většinou tam ani nebyla, svatba v baru, ani se nevyfotila.... Navíc já si myslím, že jí taky muselo pěkně žrát, že den před tím než se poznala se svojí osudovou láskou, tak ještě miloval Robin. A ejhle, fakt s ní skončil. Vůbec tam nezmínili její smrt, pohřeb.... Čtu názory, jak je to aspoň reálné. Tak proč nemohla umřít Robin? Stejně nechtěla ani děti, ani Teda (vždyť říkala, že už nikdy víc)- Tracy tak díky tomu vypadá, že tam byla jen kvůli porodu dětí. 

V neposlední řadě mě naprosto zklamaly děti- Penny a Luke. Ted jim vypráví příběh o tom, jak poznal jejich teď už mrtvou matku a oni jsou většinu času naprosto otrávení- co trochu úcty? A nakonec řeknou "My víme, že si nám to vyprávěl, jen abys nám řekl, jak je pro tebe Robin důležitá. Vidíme, jak jsi do ní pořád zabouchlej. Tak jdi do ní." Jasný, je fajn, že jsou vyzrálý a všechno. Ale HIMYM a Ted byli optimistický seriál plný naděje a některé části byli opravdu tak šíleně přeslazené, že nechápu proč by bylo "nerálné" kdyby Ted a Tracy žili happily ever after.

Děkuji, že jsi mě vyslechl, deníčku. Opravdu mi tento konec pokazil den. Je mi líto, že 9 let seriálu, který byl někdy lepší a někdy horší, byl nakonec zničen během 40 minut. A chtěla bych zapomenout onen příšerný konec, bohužel to nejde a proto dlouhou dobu nechci vidět ani jeden díl HIMYM.

And that's, kids, how I loved HIMYM. Until this day...

Poslední díl HIMYM