Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (5)

plakát

Do neba a do pekla: Spartak Trnava (2023) (seriál) 

Seriál je určený především pro fanoušky fotbalu. Nahlédneme do zákulisí slovenského prvoligového týmu a důležitosti každého článku z řetězce od uklízečky, kustoda, speakra, hráčů, trenérů až po prezidenta klubu.

plakát

Leegion 1945 (2022) (seriál) 

Klasický nízkorozpočtový seriál. Oceňuji sice snahu tvůrců, přiblížit osud estonských vojáků za druhé světové války, ale bohužel z důvodu viditelných nedostatků (hudba, střelba, střih, kamera atd.) musím hodnotit průměrně.

plakát

Apokalypsa: 2. světová válka (2009) (seriál) 

Tak určitě historický seriál, který obsáhl všechny důležité informace z druhé světové války. Jediné, co mi vadilo bylo, že se některým pasážím dalo věnovat více, např. vylodění v Normandii či koncentračním táborům. Přesto, ale všech 5 hvězdiček.

plakát

Zachraňte vojína Ryana (1998) 

Další výborný film Stevena Spielberga a úžasný herecký výkon Toma Hankse. Už od úvodních minut jsem se nemohl odtrhnout od obrazovky. Každý si alespoň částečně může uvědomit, co se dělo při vylodění v Normandii. Tento film ukazuje, jak to vypadalo ve válce a jak se chovali vojáci. Prostě úžasný, samá chvála...

plakát

Schindlerův seznam (1993) 

Tak tento film patří mezi mé nejoblíbenější. Spielberg je prostě geniální režisér s citem pro detail. U filmu se rozhodně nudit nebudete. Už od prvních minut na Vás dýchne zločinost nacistického holocaustu a neskutečně lidský čin Oskara Schindlera. Zasloužené vítězství sedmi Oskarů. Jen tak dál a více těchto filmů.