Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Dracula

Dracula (1992)

Pro mě rozhodně nejlepší filmové zpracování příběhu o Draculovi. Některé scény jsou spolu s dokonalou hudbou dechberoucí. Herecké obsazení snad nemohlo být lepší, možná bych se obešel bez Winony Ryder, ale pravdou je, že ta mi nesedí ve více filmech. Gary Oldman a Keanu Reeves jsou už zárukou kvalitního filmu. Tom Waits v roli Draculova poskoka je zahrán na výbornou - potrhlý slizoun v jehož očích se po každé šíleně zableskne když kolem proběhne šváb nebo proletí moucha opravdu pobaví. Vřele doporučuji!

Spawn

Spawn (1997)

Ať si říká kdo chce co chce, pro mě je Spawn naprostá srdcovka. Vím, že po trikové stránce je to někdy veliká bída (a neomlouvá ho ani to, že je z roku 1997), ale některé schopnosti spawna (plášť a proměna v kus zdi) a způsob jakým se prezentuje je naprosto stylová. John Leguizamo ve vedlejších rolích všeobecně exceluje a tady to jen potvrzuje. Rozhodně není pro každého, ale já se na něj kdykoliv rád podívám a nikdy mě neomrzí.

Insidious

Insidious (2010)

Výrborná podívaná!!! První hodina byla naprosto parádní a vyvážená, lekavé scény byly originální a ještě dlouhou chvíli po nich jsem měl husí kůži a za to si u mě získal insidious plné hodnocení. U některých hororů si řikáte, tak a teď to příjde, teď na mě něco vyskočí a ono se to tak opravdu stane, ale u insidious je to úplně jinak. Kamera nahlédne do pokoje a vy nahlížíte s ní, v tu chvíli si všimnete stojící postavy za záclonou a je to!!!! žádný výkřik, žádný dramatický zvuk, který by měl navodit pocit strachu, ale jen ticho... a věř te mi to stačí. A takových scén je tu spousty a každá jiná. Na horor zde byl i docela originální příběh o astrálním cestování, i když od počátku seance a příchodu specialistů "duchařů" a jedné sensibilky už mi to přišlo slabší. Stejně jako třeba u snímku The Entity, kde si pro zajímavost zahrála hlavní roli Barbara Hershey, která v insidious hraje matku Joshe, který tu zastává roli realisty, který ničemu nechce věřit (naštěstí tady to nepůsobí tak otravně jako u jiných hororů). Slabší chvilky tu určitě jsou, ale první hodina je naprosto vynahrazuje a konec taky. Co dodat... přál bych si víc takových hororů, fakt vřele doporučuji.