Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Krimi

Recenze (33)

plakát

Osm hor (2022) 

Za mě dobrý...👍Není to jen příběh o horách, ale také o hlubokém přátelství a hledání smyslu života. Formát 4:3 nijak nevadil a dlouhá stopáž také ne. Když člověk čeká míň, tak dostane víc a to platí i u tohohle filmu.

plakát

Nezvaný host (2020) odpad!

Tak jsem si říkal, že si udělám obrázek sám - že to přece nemůže bejt tak špatný. Může!!!!  Takovouhle megaultramegasračku jsem viděl možná tak dvakrát v životě. I filmy od Asylum jsou proti tomuhle filmový umění. A už jsem pochopil, proč Bruce celej film nepřetržitě chlastá z placatky - poněvadž se celý natáčení musel nalejvat jinak by to ani nedotočili - by se poblil každou minutu tohodle filmu. Jo a dokoukáno opravdu do konce - se sebezapřením a možná taky ze studijních důvodů filmofila. Fuj všem takovejm sračkám!!! Ani očkem do smrti smrťoucí o tenhle film nezavaďte. A ještě jednou fuj. Blueeee.....

plakát

Hellraiser (2022) 

Po dokoukání si myslím, že remake se povedl - vlastně to není úplně ořesně remake, protože současnost ve filmu je úplně jiná jak tehdy a bylo nutno trochu pozměnit příběh. Tvůrci se toho zhostili s respektem a s ohlížením k původnímu snímku nepromrhali potenciál příběhu, který by si zcela jistě zasloužil velké plátno a ne jen stream a pod. Začátek začal poměrně klidně, ale napětí je podáváno nejdříve po kapkách a pak hezky graduje. Gore scény jsou dovedeny k dokonalosti, která vyvrcholí nakonec, kdy... ...ale na to se radši podívejte sami 😜👍👏❤️

plakát

Death Zone: Cleaning Mount Everest (2018) 

Dnes jsem zhlédl svým způsobem docela smutný dokument 😒. Mít tu moc, tak bych asi vážně uvažoval o drastickém omezení vstupu na tohle místo. Alespoň trochu si uvědomuji, nebo spíš představuji, jaké tam jsou podmínky a jak je těžké tam dělat cokoli jiného než se starat o to jak přežít - ale tohle je už fakt silný kafe. Nemyslím mrtvá těla - ale ten bordel. Asi stačí... Každopádně velmi obdivuhodný počin a amatérské záběry dávají dokumentu jisté kouzlo navíc 😉👍

plakát

Yakamoz S-245 (2022) (seriál) 

Tak jsem si během sledování počátečních dílů říkal, to je teda vykrádačka Za stínem noci jak vyšitá. To jsem ještě nevěděl jak se bude děj dál vyvíjet. Jak jsem slyšel o letadle do Bruselu - tak mi to docvaklo, protože shodou okolností jsem Za stínem noci shlídnul minulý týden. Takže né vykrádačka... Vcelku zdařilé propojení dvou seriálů! Po tom co to vím, tak jsem ještě napnutější, jak to dopadne. A o to myslím hlavně tvůrcům obou seriálů šlo, ať už při natáčení (či před ním) byli dopředu nějak domluveni... O to, aby se lidi bavili a né aby hledali nějakou logiku nebo jak se v seriálu kdo blbě podíval. Za mě dobrej průměr - nemají se za co stydět ;-)

plakát

Neviňátka (2021) 

Tak tohle se mi bude motat hlavou ještě dlouho. Neskutečně minimalisticky brutální a syrové drama. Je dobře, že to nebylo víc gore, protože těch pár kraťoučkých záběrů v tu pravou chvíli mají daleko větší účinek na divákovu fantazii než potoky krve. Mimo jiné podkresleno excelentním ambientem, který pasuje k tomuhle filmu jak prdel k hrnci. Ze začátku jsem zvědavě očekával jak se to bude vyvíjet a zhruba od prostředka filmu jsem si říkal, že tenhle parchant (kdo viděl - ví) by zasloužil pořádnou "očistu". Severskou filmografii mám velmi rád a tenhle snímek mne v tom ještě více utvrdil. Potvrzuje se, že ze "severu" vane svěží a syrový vítr zároveň a už se těším na další Vogtův počin. Jinak velký respekt představitelce Anny - zahrála jí naprosto skvěle - ostatní taktéž velmi dobří, ale zahrát prostě autistu/tku je trochu jinej level. Doporučuju!

plakát

Old Henry (2021) 

Už pěknejch pár let nikdo nenatočil dobrej western. Až teď. Bez skrupulí tvrdím, že tenhle western jak ze starý školy se řadí k těm lepším za posledních 10 a možná i 20 let. Minimalistické a syrové drama, které má velmi překvapivé rozuzlení na závěr. DOPORUČUJU.

plakát

Ferry (2021) 

Takže - nejdřív jsem si přečetl komentáře, abych věděl na co jdu koukat, na základě toho jsem zjistil, že existuje nějakej seriál Undercover (jó, takovýhle mezery mám - většinou koukám na sci-fi, postapo atd.). A jsem týhle posloupnosti rád, protože mě to docela navnadilo na ten seriál, o kterým se píše vcelku dobře. Tenhle kousek je natočenej hodně dobře, akce docela dost, romantika a nijak přehnanej závěr. Možná by to chtělo trochu lepší muziku, ale na druhou stranu zas nestrhává od děje. Každopádně jsem se u toho nenudil a při scéně na pouti jsem si s chutí zavzpomínal na starý časy. Asi budu zas muset na pouť :-D

plakát

Antariksham 9000 kmph (2018) 

Na to že nejsem fanda Indických filmů, na které koukám, když už si fakt nemůžu nic vybrat, tak tohle nebylo zas tak špatný. O Indii je známo, že jejich filmy prostě jsou vlastenecké a tento není výjimkou, spíš naopak - prostě takový: "Nic než národ". Ale to se dá pochopit, korejské a japonské filmy také mají "svojí" mentalitu. Co se týká realističnosti, moc bych to nerozebíral, protože existuje spousta horších shit filmů než tenhle. Nepřipadá mi, že by to tvůrci nějak moc přeháněli s efekty, ale na druhou stranu, nejsou až tak fantasmagorické. Dost věcí je přestřelených (cesta na měsíc) atd., ale dost jiných docela věrně zobrazuje real. Hudba je kapitola sama pro sebe - podle mne jen podtrhuje nadšení Indických filmů a do hodně situací prostě dobře zapadá. Asi mne indická provenience nezačne zajímat víc než dosud, ale už se nebudu na první pohled na tyhle dílka dívat s despektem. Hlavně si uvědomme, že je to film - ne dokument. Hodnocení typu odpad! - si tenhle film určitě nezaslouží. Na to jsou tu jiní adepti.

plakát

Kovbojové (2020) 

Super film. Bavilo mě to, žádná přepálená stopáž, odpovídající hudba a hodně uvěřitelné charaktery. Sice bylo asi jasný jak to skončí, ale chápavej taťka nedovolil se u filmu nudit. Sem tam malá akcička a hezká příroda okolo. Kvituju to, že herci vypadají vizáží amatérsky a nejsou jak Ken a Barbie - o to je to uvěřitelnější - prostě jak příběh "od vedle". Rozhodně doporučuju. 4*.