Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (126)

plakát

Volání Antarktidy (2023) 

Udělat dokument o přírodě černobílý je docela zvláštní rozhodnutí, které mě moc nepotěšilo, i když na Antarktidě těch barev zas tak moc není (odstíny bílé, černé a modré). Zároveň zpracování dobře navozovalo pocit samoty a vnitřního klidu, ale asi jsem prostě čekal něco trochu jiného. Ten jeden barevný záběr byl nejkrásnější z celého filmu, jinak to působilo dost jednotvárně. Nejvíc se mi na dokumentu asi líbilo, že nám ukázal, jak vlastně vypadá cesta na Antarktidu. Většinou člověk vidí už záběry z nekonečných sněhových plání, ale ta cesta k nim pro mě byla docela neznámá.

plakát

Útěk z Utopie (2023) 

Bylo mi ctí vidět tento dokument v kině. Až si někdo v našich končinách zase bude stěžovat, že je benzín o 20 haléřů dražší než včera nebo že to maso v mekáči bývalo větší, tak se asi neudržím. Krásný dokument, jen tam mohlo být víc vysvětlené například jak si vůbec ten pan Kim dovolí ukázat svůj obličej na kameru a ještě se uvést pravým jménem. Člověk by čekal, že ho hned navštíví nějací tajní severokorejští agenti.

plakát

Terapie pravdou (2023) (seriál) 

Jde poznat, že to je od tvůrcu Ted Lassa, akorát je to ve všem o několik set procent horší. Příběh docela o ničem, drama slabota, akorát sem tam nějaká povedená vtipná scénka nebo vtip. Špatné to určitě není, ale v dnešní "přecontentované" době je hromada lepších seriálů.

plakát

Boj o moc (2018) (seriál) 

Tento seriál je o absurdních postavách a zábavných dialozích. Kdyby v něm bylo i víc reálného příběhu, tak by to bylo na 5*. Ono se toho totiž zase tak moc nestane (na to, že má seriál 40 hodin) a co se stane, tak většinou vyšumí v nic, viz třeba konec první série a i celá druhá i třetí série. Nebojím se říct, že kdyby vůbec nevznikly, tak by to seriál nijak zvlášť neovlivnilo. Potěšil mě však zajímavý konec, kde dokonce vyhrála jedna z mých oblíbených postav :)

plakát

Spielberg (2017) (TV film) 

Steven Spielberg znamená pro film něco jako Wayne Gretzky pro hokej nebo Michael Jordan pro basketbal. Absolutní legenda a neoddiskutovatelný velmistr svého řemesla. Bylo fajn vidět dokument, který ho vyobrazuje v podstatě jako normálního člověka. Hned jsem dostal chuť znova kouknout na Čelisti, Jurský park, Vojína Ryana a další :)

plakát

Metoda Markovič: Hojer (2024) (seriál) 

Od Metanolu z roku 2018 mám pocit, že konečně doháníme Evropskou produkci a Hojerem se to jen potvrdilo. Hrozně se těším na Spartakiádního vraha a jsem zvědavý, který případ bude ve třetí a čtvrté sérii, které jsou údajně taky v plánu.

plakát

Zóna zájmu (2023) 

Je to dobře zpracované a snaží se to být originální, jinak ale knížka Smrt je mým řemeslem (taky o Hössovi) se mi líbila o hodně víc a tuhle povedenou rodinku mi přiblížila mnohem lépe.

plakát

Bastard (2023) 

Dánská variace na "Až na krev" od PTA. Krásně natočený drsný příběh z Dánského království v 18. století. Příběh tvrdých chlapů, kteří si za svými sny jdou přes mrtvoly. Depresivní atmosféra a spousta silných momentů. Líbil se mi příběh, který působí přirozeně a vůbec jsem z něj neslyšel šustění scénáře. 5*

plakát

Saw X (2023) 

Po půl hodině jsem byl nadšený, protože to vypadalo, že místo brutalit a dějových zvratů půjde především o rozvinutí příběhu. Z toho se ale vyklubala klasicky úplná blbost.