Reklama

Reklama

Metoda Markovič: Hojer

(seriál)
  • Česko Hojer (pracovní název) (více)
Trailer
Česko, 2024, 5 h 47 min (Minutáž: 57–62 min)

Režie:

Pavel Soukup

Scénář:

Jaroslav Hruška

Kamera:

Ondřej Belica

Hudba:

Janny Richter

Hrají:

Petr Lněnička, Petr Uhlík, Sarah Haváčová, Václav Neužil ml., Adam Mišík, David Prachař, Michal Isteník, Vojtěch Kotek, Dano Heriban, Petr Reif (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Co se stane, když zlu nastavíte lidskou tvář? Skutečný příběh muže, který se díky své metodě stal kriminalistickou legendou. Seriál podle případů kriminalisty Jiřího Markoviče se zaměřuje především na jeho výjimečný vztah se sériovým vrahem Ladislavem Hojerem. Bez příkras ukazuje reálnou policejní práci v tehdejším ČSSR. Odehrává se v několika časových rovinách a na pozadí nejděsivějších vražd 70. a 80. let. (Voyo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (232)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Bravurní česká odpověď na kultovní Fincherův seriál Mindhunter. True crime pošmak. Na tomhle projektu jsou doslova neuvěřitelné hned dvě věci - že něco takhle kvalitního, řemeslně dokonalého, atmosferického, formálně i obsahově vycizelovaného byla schopna vyprodukovat doposud impotentní komerční TV Nova a za druhé sám fakt, že je tenhle seriál točen podle skutečných událostí a že se něco takového u nás skutečně stalo... Pavel Soukup je opravdu nadaný a schopný režisér a Petr Uhlík neuvěřitelný talent! Nejlepší český seriál od projektu HBO Pustina! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Když jsem si zkušebně předplácel na 3 měsíce Voyo, bylo to spíš ze zvědavosti než že bych oekával, nějakýho filmově seriálovýho ježíška plnýho skvělých diváckých zážítků, ale přišel šok. Nova má na Voyu fakt hodně kvalitní kousky a tenhle seriálek, je jedním z nich. Originalní způsob vyprávění a ještě originálnější postavy. Vlastně celou dobu jsem byl jak v šoku. Z práce Jiřího Markoviče, z případu který se prolínal všemi díly a nejlepší na tom byla ta nenápadná proměna z kriminálky do psychologického dramatu. Pět nemůžu dát, protože na Adama Mišíka mám těžkou alergii a jeho postavu by zahrál i štaflík a špagetka líp o tom že on má herecký talent mě nikdo nikdy nepřesvědčí jedině on, ale to se zatím neděje. Všechno ostatní je však na vysoké úrovni ()

Reklama

Mírouš 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nadprůměrnej seriál, ale na 5 hvězd to není. Uvítal bych pojetí příběhu z pohledu Hojera od jeho dětství a pak jeho činů tak jak šly po sobě, včetně zobrazení činů samotných. Takhle to bylo defakto šest hodin povídání, občas proložených rekonstrukcí a nakouknutím do Markovičovic rodinky. Mě osobně krajně nesympatický, protekční spratek Mišík plnil svou tradiční roli iritujícího, duchaprázdného slizouna. Nechápu, proč ho cpou do každýho seriálu a filmu, navíc do role kriminalisty, ke který má tak blízko, asi jako já k pilotovi vesmírný lodi. Uvidíme, jak se podaří pokračování se Strakou. Jen je škoda, že se premiéry pan Markovič nedožil... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Čakal som českú variáciu na Mindhuntera alebo Black Bird. Ale to je úplne iná liga. Česi znova ukázali, že kvalitatívne nemajú na viac ako variácie Ružových záhrad a podobných seriálov. Plusy: výprava je skvelá a herci sa snažili. Bohužiaľ to celá potápa scenár. Je to neskutočne naťahované. Úplne by stačil dvojhodinový film. Línie s vedľajšími prípadmi úplne zbytočné. Venovali sa im príliš  krátko, aby fungovali sami o sebe a tak len otravovali. Línia s inžinierom bol tiež vlastne naviac a to napriek tomu, že v poslednej časti mala pekné vyústenie a vlastne ma jeho prípad zaujímal viac ako ústredný prípad dementného sériového vraha, ktorý za každú cenu hľadal kamaráta a hlavný vyšetrovateľ mu v tomto ohľade dokonale poslúžil. Piata epizóda, kde Slovákov zase raz vykreslili ako ožranov, bola dno seriálu. Celkovo strašné sklamanie a umelo vyhypovaná záležitosť. P.S: Už behom druhého dielu ma začalo extrémne iritovať jak si tam každú minútu niekto zapáli cigaretu. Snáď len deti tam nefajčili. Divím sa, že sa všetci Česi už dávno neufajčili k smrti. Teda, ak by som mal brať to, čo sa dialo v tomto seriály, vážne. 4/10. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Já se k davovému nadšení úplně přidat nemůžu, ale dobré to bylo. První díl mě teda minul účinkem a ke druhému jsem se dostala zase až asi po 14ti dnech docela s nechutí. Od třetího dílu si mě to už celkem udrželo, ale chyběl mi tam nějaký dějový spád nebo trochu svižnější jízda. Všechno se tu děje tak nějak mimochodem, je to takový moc lážo plážo a nemá to v sobě žádné napětí. Spíš jsem to prostě jen sledovala bez nějakých velkých emocí. Lněnička a Uhlík nepopiratělně nejlepší prvek seriálu, ale Mišík a Kotek se mi tam třeba moc nehodili. Občas to mělo takový moc nova feel a co mi vadilo nejvíc byla asi spíš ta realita toho, že tam s tím Hojerem fakt zacházeli jak s kamarádem, který moc rozumu nepobral a ve finále mi ho ještě mohlo bejt třeba líto, ne? ()

Galerie (35)

Zajímavosti (17)

  • Petr Uhlík (Ladislav Hojer) kvůli roli drasticky zhubnul cca 10 kg a uhnal si psychické problémy. (Karinaa)
  • Jaromír Stahlwerk, kterého hraje Vojtěch Kotek, je skutečná postava. Jeho skutečném jméno však je Vladimír Tekverk. (Bediverecs)
  • Předpremiéru seriálu navštívila i Eva Markovičová, kterou v seriálu ztvárnila Sarah Haváčová. Samotné Markovičové se výkon Haváčové velmi líbil. (Bediverecs)

Reklama

Reklama