Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Steven Spielberg vytvořil během své bezmála padesátileté kariéry nepřekonatelnou sérii průkopnických filmů. Ve snaze zmapovat vývoj této filmařské ikony čerpala oceňovaná dokumentaristka Susan Lacyová z více než třiceti hodin exkluzivních rozhovorů, v nichž se režisér rozpovídal o svém hořkosladkém dětství a celoživotní posedlosti natáčet filmy, o rané televizní kariéře "zázračného dítěte," o raketovém vzestupu ke slávě prostřednictvím neuvěřitelné série kasovních trháků, o pozdějším příklonu k vážnějším dramatickým filmům a také o osobních a profesních vztazích, které si během let vypěstoval. Nedílnou součástí dokumentu Spielberg jsou i příspěvky členů Spielbergovy rodiny, stejně jako jeho přátel a kolegů, a také ukázky i zákulisní záběry z natáčení mnoha jeho přelomových filmů. (HBO Europe)

(více)

Recenze (76)

castor 

všechny recenze uživatele

O tom, že jde o legendu, která stojí za velkými příběhy i technicky revolučními bijáky, se nemusíme vůbec bavit. Úctyhodné je ostatně i přátelství takových režisérských velikánů, kterým je tu věnováno dost času. Filmem byli posedlí, vzájemně se podporovali, radili si a zároveň se každý chtěl před druhými tak trochu vytáhnout. Stěžejní byl i fakt, že si bez obalu říkali, co si o práci toho druhého myslí. I „další“ chvála jeho mistrovství od kolegů nevyznívá přebytečně. Za mě je udivující, že i přes pokročilý věk stále dokáže výtečně pracovat s nejmodernějšími technologiemi, které ale v žádném případě neubližují příběhu. Dotkneme se i bolavějších míst Spielbergovy kariéry. Zajímavé je rovněž ohlédnutí za temnějšími/depresivnějšími tématy na začátku tisíciletí. Jeho kariéra jednoduše buď z osobních, nebo politických důvodů nabrala pesimističtější ráz. Ovlivněný okolnostmi 11. září mnohými scénami evokoval šok, který Američané nosili v sobě, a ztělesňoval po svém problémy dnešního světa. Moc fajn je i připomínka stálých spolupracovníků, se kterými se evidentně cítí jistě a bezpečně. A jsou to opravdu velká jména. Celkově (a logicky) méně kritické, přehledné a chytlavé. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Tybrďo, má to dve hodiny dvadsať, ale ani chvíľku som sa nenudila. Možno občas pri tých oslavných ódach, ale tie už k takýmto dokumentom patria. Dokonca nebolo preódované, a to už je čo povedať. Zameranie na filmy + súkromie a rozprávanie hlavne o tom (a hľadanie súvislostí) robia z tohto filmu skvelý zážitok pre každého, kto Spielberga minimálne uznáva, ak priamo neobdivuje. A to je snáď každý :-) ()

Reklama

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Určitě zajímavé. Je to sice takový ten klasický styl, kdy se jede od prvních po poslední natočené filmy, a ke každému kousku řekne něco sám Steven plus ti, kteří se na tom podíleli plus filmoví kritici. Pro mě bylo docela nové info, jak se ta parta režisérů (Spielberg, Coppola, De Palma, Lucas, Scorsese) dost přátelila i v soukromí a navzájem si pomáhali při svých projektech. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně komplexní, avšak až příliš dlouhý náhled do života režisérského génia. Dokumentární snímek Spielberg mapuje všechny zásadní filmy kariéry Stevena Spielberga, což je proloženo komentáři jeho nejbližších spolupracovníků, rodiny a samozřejmě i herců. Pro fanoušky jeho tvorby naprosto nezbytná "must see" záležitost. ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Nic nového či překvapivého jsem se sice nedozvěděla, ale alespoň jsem si v té monstrstopáži stihla uvědomit, kolikrát mě Spielbergovy filmy ohromily, vyděsily, rozplakaly či rozesmály. Vrátila jsem se zpátky do kina Hradby 64 na Duel, na FFP (to byl, milé děti, Filmový Festival Pracujících) kupodivu na Čelisti, do Alfy na E.T. a do letního kina na prvního Indyho... atd. atd....Takže asi jako jedna z miliónů: děkuju mockrát pane Stevene! ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama