Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (11 810)

plakát

Černá kočka (1968) 

Nebudu tvrdit, že ve své pointě je japonský snímek „Černá kočka“ jakkoli překvapivý, to ani ne, pokud už máte něco nakoukáno, dojde vám, už po první scéně, o co tam asi půjde, ale to vůbec nevadí, protože důležité není, že odhalíte, jak to dopadne, ale důležité je, jak je to celé provedeno. A provedení je něco, co mě uhranulo. Snímek „Černá kočka“ je pro mě dalším hororovým pokladem.

plakát

Slunovrat (2019) 

Ari Aster po snímku „Děsivé dědictví“ přišel s dalším filmem, který jen dokazuje, že je to muž na svém místě a že jeho filmy vás rozhodně nenechají chladnými. Americko-švédský film „Slunovrat“ je děsivou ukázkou toho, jak je možné spojit vizuální krásu s gradujícím napětím, u něhož si nejste jistí, jestli je to čiré šílenství, či nikoli. Jedinečný a silný filmový zážitek.

plakát

Děsivé dědictví (2018) 

Americký horor „Děsivé dědictví“ v sobě obsahuje scény, které mě dovedly naprosto odrovnat. Film není originální svým příběhem, ale právě v tom, s jakými scénami dovede přijít a jak je tvůrci dovedli nasnímat. To je místy naprosto neskutečné, co se zde děje a jak je to provedeno. Tohle je snímek, který rozhodně stojí za pozornost, protože něco podobného hned tak neuvidíte.

plakát

Hotel Bagdad (1987) 

Jeden z těch filmů, co vás pohladí po duši.

plakát

Ohnivé ulice (1984) 

Tak tohle je pecka! Skvělý nádech osmdesátek, parádní hudba, která mě dostala hned a do toho Michael Paré a Willem Dafoe v jedinečné formě!

plakát

Ostrov v ohni (1969) 

Úchvatně výpravný film s neskutečnou kamerou a skvělou hudbou. A pak je zde ještě Marlon Brando, který jen každou rolí prokazoval své dechberoucí herecké umění, kterému se vyrovná jen málokdo, pokud vůbec někdo.

plakát

Quackbusters kačera Daffyho (1988) 

Jako dítě jsem tenhle film se "strašidelnými" scénkami prostě miloval. A ta nostalgie je krásná.