Reklama

Reklama

Robin Williams: Mysl na dlani

  • USA Robin Williams: Come Inside My Mind
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokumentární film "Robin Williams: Come Inside My Mind" je zábavný, intimní a srdcervoucí portrét jednoho z nejoblíbenějších a nejvynalézavějších komiků na světě. Filmová pocta, vyprávěná převážně Williamsovými vlastními slovy, oslavuje to, čím obohatil komedii i kulturu jako takovou, od divokých dní konce sedmdesátých let minulého století v L. A. až po jeho smrt v roce 2014. Dokument zkoumá jeho výjimečný život i kariéru a odhaluje, co jej vedlo k tomu, aby vtiskl hlas postavám ve své hlavě. Tento pronikavý snímek, který skrze rozhovory s Williamsem nabízí dosud neslyšené a nespatřené náhledy do jeho tvůrčího procesu, stejně jako domácí videa a záběry z jeviště, obsahuje hluboké rozhovory s těmi, kteří ho znali a milovali, včetně Billyho Crystala, Erica Idleho, Whoopi Goldbergové, Davida Lettermana, Stevea Martina, Pam Dawberové a jeho syna Zaka Williamse. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (33)

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Výtečně zpracovaný dokument o "smutném klaunovi". První část dokumentu se zaměřuje na jeho dětství a začátky jeho úspěšné kariéry. FIlmová část přichází až ve druhé polovině. Rodinné fotky, záběry z natáčení, zkoušet, vystoupeních, které bych asi nikdy sám od sebe neviděl. Jsem rád, že jsem měl možnost dokument vidět a dozvědět se něco více o tomto herci. Něco mě sice nemile překvapilo, ale jinak bych jej rád poznal. Škoda ho... ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Mrzí mě víceméně ignorace Williamsovy filmové kariéry a chyběla mi pevnější struktura snímku, hlavně v druhé polovině. Na druhou stranu odvrácená tvář komikova je vždycky vděčné téma a Robin Williams je určitě zajímavá osobnost. Kdo se chce dozvědet víc faktů, ať zkusí letošní biografii Robin od Davea Itzkoffa. 70% ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Mé pocity z Robina Williamse přesně trefila člověk z jeho okolí v druhé půle dokumentu: Myslím, že se cítil dobře na jevišti, v životě už vůbec. Ukázky z jeho jevištního humoru se mi moc humorné nezdály. Hercovi v životním tempu nestačila ani manžela a rodina se rozpadla. Na dokument je příliš dlouhá stopáž. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Skvely dokument o Robinovi, ktory sa venuje hlavne jeho zaciatkom a sukromnemu zivotu. Filmy tu su obcas spomenute iba, aby oramovali casovu postupnost. Takze sa ocakava, ze aspon jeho najväcsie hity poznate. Ja som do velkej miery dostal to, co som ocakaval od jeho ucasti Inside the Actors Studio, cize nejaky nahlad do jeho profesionalnych zaciatkov a co ho za mlada formovalo, ale Robin to zmenil vo svoju klasicku zabavnu show s minimom informacii. Prva polovica dokumentu je famozna a pre Robinovych fanusikov prinasa mnozstvo zaujimavych informacii z jeho sukromia. V druhej polovici bohuzial strasne absentuje druha Williamsova zena, ktora s nim stravila vyse dvadsat rokov a mala na neho velky vplyv. Jej pohlad na Robina by dokument velmi obohatil. Bohuzial okrem par archivnych zaberov tu nie je. Z deti sa o nom vyjadruje len jeden syn. Co mi pripadalo tiez trochu malo. Skoda ze trochu nerozoberali aky mal na Robina vplyv neuspech jeho filmovej kariery v poslednych rokoch. Celkovo je to velmi dobry dokument aj ked stale je dostatok prazdnych miest, ktore by stali za to zmapovat. 8/10. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Robin Williams nebyl vůbec jednoduchá osobnost. Z různých in memoriam dokumentů, co jsem za tu dobu už viděl, si dokonce myslím, že on byl jedna z těch nejtěžších osobností, co se mi samotný autor pokusil představit. Škoda, že o filmech je řeč až takřka po hodině. První hodina je sice významná dost, ale v rámci stand-up comedy musíte žít v té době, abyste ji pochopili...a tak jsem tu takřka hodinu lacině koukal a čekal, kdy režisérka otevře tu filmovou stránku Robina. Tu následně rozjela a já konečně začínal poslouchat příběhy Billy Crystala nebo Steve Martina, kteří s Robinem pracovali a tak rádi na něj vzpomínali. Vzpomínal jsem i na momenty, kdy jsem poprvé viděl filmy jako jsou Jumanji, Táta v sukni, Dobrý Will Hunting, Jak přicházejí sny (ten obzvlášť) Andrew - člen rodiny nebo Insomnie a Robin mě v nich pokaždé absolutně uhranul. Uhranul svým úsměvným, milým, upřímným a občas i přirozeně lidským vážným přístupem, který jsem z paměti nikdy nevypudil. A zřejmě ani nikdy nevypudím. Po shlédnutí mi bylo hrozně smutno. Měl jsem ho opravdu rád. Naštěstí jeho filmy budou žít věčně. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama