Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Dokumentární
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Pohádka

Recenze (11)

plakát

Upírův pomocník (2009) 

Moje hodnocení je asi z části ovlivněné tím, že jsem celou sérii knih Darrena Shana přečetla a z velké části tím, že tenhle film je prostě špatný. Asi prvních třicet minut mi trvalo než jsem se od sebe naučila rozeznat Steva a Darrena, což je pro film docela rušivé. Nejenže jsou si podobní, ale ani jeden z nich nedokázal ve své roli zrovna oslnit. Nelíbily se mi ani použité efekty a celkově mi přišlo, že po technické stránce je film trochu pozadu. Musím ale uznat, že Johnu Reillymu jeho role seděla pěkně. Pak se mi líbily některé pasáže bojových scén a asi bych se přiklonila k celým dvěma hvězdám. Ale scéna: "Můžu tě políbit?" "No tak, Darrene, vždyť si pil mou krev, jistěže mě můžeš políbit." to celé odrovnala takovým způsobem, že se mi chtělo plakat z toho, co se dá vytvořit z mojí oblíbené knižní série.

plakát

That's Life (2007) 

Fakt hezká písnička je asi jediná věc, které nelze nic vytknout. Nemám potřebu sledovat minutu z tříminutového kraťasu, jak někdo blije. A ten konec...? No, že by byl jó zábavný, nebo nečekaný se mi nezdá.

plakát

Prázdniny (2006) 

Na tenhle film jsem se opět podívala jen protože v něm hraje Jude Law, bez něhož by mě moc nelákal. Ale bohužel ani on to nezachránil, možná kdyby se trochu zkrátila stopáž a vystříhaly se scény, kde se dlouho a zbytečně brečí, běhá a skáče, bylo by to o něco lepší. Nemám nic proti romantickým filmům, ale musí to být s vkusem a tohle bylo poněkud přeslazené. Mám ale pocit, že málokterý romantický film trvající déle než dvě hodiny za něco stojí. Na druhou stranu ale oceňuji některé herecké výkony a kromě toho se mi vážně líbil domek v Surrey.

plakát

Zlatíčko (2004) 

Jak už se tu vyjádřilo mnoho jiných, celý film stojí zejména na vynikajícím herci hlavní role. Obávám se, že kdyby to nebyl Jude Law, film by asi za moc nestál. Ale on tomu rozhodně dodává jisté kouzlo, ráda jsem v jedné z rolí viděla i Omara Eppse, kterého znám především z Dr. House, ale ráda se na něho kouknu i jinde. Původně jsem chtěla dát čtyři hvězdičky, ale konec na mě působil jako příliš velké klišé a ani zaslzený pohled do kamery od Juda to už nezachránil. Chtěla jsem filmu trochu přilepšit, ale nenapadlo mě, co by ho konkrétního vytahovalo z průměru tří hvězdiček. Příběh je tuctový, nudný a otřepaný, Jude výjimečný - průměr :-)

plakát

Malá Miss Sunshine (2006) 

Vlastně nevím proč, ale strašně se mi to líbilo. O tomhle filmu jsem nikdy nic neslyšela, až jsem tady na něj náhodou narazila a zkusila jsem se na něj podívat. A to dívání mě strašně bavilo. Nevím, jak je možné, že jsem ke každé z postav cítila sympatie a v něčem s nimi souhlasila, soucítila. Je tam samozřejmě velká hromada trochu nelogických a nesmyslných věcí nad kterými jsem se pozastavovala, jako například že Dwaynova barvoslepost se objeví až v tolika jeho letech. Ale i přes tyhle nedostatky mě film nějakým způsobem zasáhl. Ovšem nad Oscarem pro Alana Arkina se tedy musím trochu pozastavit, nevím, jestli by nebylo lepší tohle ocenění udělit někomu jinému.

plakát

Black Books (2000) (seriál) 

Tenhle seriál je pro mě velmi nevyvážený a kolísá někde mezi třemi a čtyřmi hvězdami. Na jednu stranu naprosto dokonalý Dylan Moran, který by si sám o sobě zasloužil hvězd aspoň deset. Na druhou stranu už se mi dlouho nestalo, abych se v seriálu setkala s tak nesympatickou postavou jako je tady Fran. Postupem času jsem si na ni zvykla, ale rozhodně se nestala zrovna mou oblíbenkyní. Spíš jsem se s ní tak nějak smířila. Kromě toho se mi zdají velmi nevyvážené i jednotlivé epizody, některé jsem dokoukala s menším sebezapřením a pocitem, že jsem svůj čas mohla věnovat i něčemu lepšímu, jenže hned další díl mi přišel tak geniální, že mi bylo líto, že už skončil. V průměru by to bylo asi spíš na tři hvězdy, ale z průměru tenhle seriál vyzdvihuje úžasný Dylan Moran.

plakát

Pýcha a předsudek (1995) (seriál) 

Myslím si, že tenhle seriál by neměl mít pět hvězdiček, kdybych hodnotila obzvláště objektivně. Přišel mi trochu podivný úsměv filmové Elizabeth, který se v průběhu celého filmu vlastně nemění, jsem radši, když se ukáže více emocí. Za druhé představitelka Jane na mě působila poněkud nesympaticky a stále se tohoto dojmu nemohu zbavit. Je tu ale tolik zásadním věcí, které mě těší! Za prvé, prostě cokoliv, kde se objeví Colin Firth pro mě má své zvláštní kouzlo (byť zrovna v tomto díle mi ani nepřišel tolik vynikající). Za druhé se mi prostě líbí prostředí Anglie této doby a myslím si, že zde je hezky zpracované. A hlavně mně prostě hrozně bavilo se na celé koukat a tak nějak jsem si to oblíbila a bylo by mi líto hodnotit nižším hodnocením.

plakát

Za zvuků hudby (1965) 

Jsem zřejmě filmový barbar, ale málem jsem se při filmu ukousala nudou, možná, kdyby to bylo o hodinku kratší, tak by se to dalo. Ale protože bych zrovna nemusela tenhle film vidět po druhé, nemohu hodnotit vyšším počtem hvězd. Ačkoliv mám docela ráda muzikály a to zejména ty starší, tak tohle tedy není zrovna můj šálek čaje. Nějak jsem se asi nedokázala naladit, ale písničky se mi příliš nelíbily, několikrát jsem se spíš těšila až bude konečně dozpíváno. Co na filmu nejvíce oceňuji, bude asi výkon hlavní herečky.

plakát

Marley a já (2008) 

Film by to byl celkem průměrný, ale jelikož jsem nejprve četla knihu, celkem mě zklamal. Kniha je plná veselých historek týkajících se výhradně hravého pejska, ve filmu se hodně zaobíráme rodinou, což by mi tolik nevadilo. Co ale nemohu je odpustit konec filmu, kdy poslední půl hodinu pes umírá a nás celou dobu připravují na to, abychom si vytáhli kapesníky a začali dojatě popotahovat. Ačkoliv u knížky se mi málem brečet chtělo, filmové zpracování mi přišlo spíš komické. Na druhou stranu mnoha mým známým, kteří knížku nečetli se film líbil, možná je klíčem k úspěchu nezačínat zrovna knihou. Jisté kouzlo se samozřejmě nedá upřít Jennifer Aniston, které fandím už od její role Rachel.