Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Komedie
  • Animovaný

Recenze (138)

plakát

Manifest - Season 4 (2022) (série) 

Za mě obrovské zklamání, ve finále nebylo vysvětleno v podstatě vůbec, ale vůbec nic. Na zásadní otázky typu "proč?", "jak?", či "co?" nejenže nebylo zodpovězeno, ale vlastně se dělalo, jak kdyby ani nebyly. Neskutečné množství logických kiksů, kdy si seriál posledním dílem protiřečil s tím, co se odehrálo v předchozích sériích. Tím, co se stalo v závěru seriálu, se pak vlastně stalo zbytečným úplně vše, co se stalo v předchozích třech sériích. Byl to pokus o happy end, který však happy endem v žádném případě není, je dost pravděpodobné, že pasažéři letu 828 budou v jejich "nové" realitě zažívat hon podobný tomu z předchozí reality, protože tentokrát sice nezmizelo letadlo, ale zmizelo 11 cestujících, takže se opět rozběhne vyšetřování, opět se budou zkoumat a vyšetřovat pasažéři atd atd. Ben a jeho rodina už nikdy neuvidí svou dceru Eden, protože i když Eden a Grace budou mít nové dítě, nikdy to nebude úplně to stejné dítě, bude to holž už jiné dítě, ať už by to byla holka nebo kluk. Cal opět bude mít problémy s rakovinou a nezapomeňme, že definitivně jej "vyléčilo" a zahcránilo mu život až to, co udělal Zeke, což už se ale tentokrát nestane. Otázkou je, co se vlastně stalo s tou předchozí realitou, ve které už byla z oken letadla vidět aktivní sopka chrlící lávu. Tato realita tedy nikdy neexistovala? Černý kouř v podobě "smrtky" na palubě pak bylo neskutečné fiasko, když už se nechtěli pouštět do vysvětlování zásadních otázek, tak si tohle mohli odpustit úplně. Btw doporučuji k tomu poslednímu dílu tohle výborné redditové vlákno. Čtvrté sérii Manifestu bych dal tři hvězdičky, ale kvůli tomu, jakým způsobem byl seriál ukončen, dávám pouze dvě hvězdy.

plakát

Manifest - Poslední nástup (2023) (epizoda) 

Za mě obrovské zklamání, ve finále nebylo vysvětleno v podstatě vůbec, ale vůbec nic. Na zásadní otázky typu "proč?", "jak?", či "co?" nejenže nebylo zodpovězeno, ale vlastně se dělalo, jak kdyby ani nebyly. Neskutečné množství logických kiksů, kdy si seriál posledním dílem protiřečil s tím, co se odehrálo v předchozích sériích. Tím, co se stalo v závěru seriálu, se pak vlastně stalo zbytečným úplně vše, co se stalo v předchozích třech sériích. Byl to pokus o happy end, který však happy endem v žádném případě není, je dost pravděpodobné, že pasažéři letu 828 budou v jejich "nové" realitě zažívat hon podobný tomu z předchozí reality, protože tentokrát sice nezmizelo letadlo, ale zmizelo 11 cestujících, takže se opět rozběhne vyšetřování, opět se budou zkoumat a vyšetřovat pasažéři atd atd. Ben a jeho rodina už nikdy neuvidí svou dceru Eden, protože i když Eden a Grace budou mít nové dítě, nikdy to nebude úplně to stejné dítě, bude to holž už jiné dítě, ať už by to byla holka nebo kluk. Cal opět bude mít problémy s rakovinou a nezapomeňme, že definitivně jej "vyléčilo" a zahcránilo mu život až to, co udělal Zeke, což už se ale tentokrát nestane. Otázkou je, co se vlastně stalo s tou předchozí realitou, ve které už byla z oken letadla vidět aktivní sopka chrlící lávu. Tato realita tedy nikdy neexistovala? Černý kouř v podobě "smrtky" na palubě pak bylo neskutečné fiasko, když už se nechtěli pouštět do vysvětlování zásadních otázek, tak si tohle mohli odpustit úplně. Btw doporučuji k tomu poslednímu dílu tohle výborné redditové vlákno.

plakát

Rod Draka - Série 1 (2022) (série) 

První polovina série mi přišla slabší, ale ta druhá byla naprosto fenomenální. Zvláště pak poslední čtyři díly první série si zaslouží naprosté absolutorium.

plakát

Volejte Saulovi - Série 4 (2018) (série) 

První série bez Chucka a za mě zároveň doposud nejlepší série. A sledovat Jonathana Bankse, to je opravdu pastva pro oči (ve smyslu hereckého výkonu a celého konceptu té postavy).

plakát

Městečko Twin Peaks - Obr s Tebou (1990) (epizoda) 

Jednotlivé díly sice obvykle nehodnotím, ale tady musím udělat výjimku. Tento díl je vážně skvost, tady bylo snad úplně všechno. Stoprocentní Lynch.

plakát

El Camino: Film podle seriálu Perníkový táta (2019) 

Těžká nostalgie. K El Caminu asi nelze dodat nic víc výstižnějšího. Breaking Bad je a ještě asi dlouhou bude jedním z nejlepších seriálů všech dob. Při sledování El Camina jsem si říkal, jak dlouho asi ještě bude trvat, než se zase objeví seriál takové úrovně, jakou měl Breaking Bad. Bylo příjemné po letech potkat některé postavy, včetně "Jeho". Dějově se posunula linka Jessieho, konec konců, jaká jiná linka by se vůbec měla někam posouvat? Jak někdo napsal v komentáři přede mnou, El Camino je "ukázkový fan-servis".

plakát

Narcos: Mexiko (2018) (seriál) 

Dobrou zprávou je, že Narcos: Mexico si uchovává jedinečnou atmosféru původních Narcos a proto vlastně není žádným překvapením, že se Mexico vydává ve stopách původního seriálu. A je to vlastně dobře, vypravěčský styl s prostřihy dobových záběrů dodává celému seriálu skvělou přidanou hodnotu a na Mexico se jednoduše dobře kouká. Asi nemá cenu se tu rozepisovat o hereckých výkonech, ty jsou jednoduše skvělé. Nejsem z těch, kterým by třetí řada původních Narcos připadala horší než ty původní dvě s Escobarem, přesto ale musím říct, že Mexicu do kvalit všech třech řad původních Narcos něco málo chybí, těžko říct, co přesně to je. Komentář píšu po první sérii.

plakát

Jack Ryan (2018) (seriál) 

Jakožto velký fanoušek literárního díla Toma Clancyho jsem Jacka Ryana musel zkusit a mohu říct, že výsledek je solidní. Bylo by naivní čekat od Jacka Ryana druhý Homeland, to se bohužel nekoná (otázkou je, kdy se něco takového vůbec konat bude), ale fanoušci mezinárodních vztahů a politiky si rozhodně přijdou na své. Některé díly slabší, jinak příjemná oddechovka. Až bude, tak se na třetí sérii určitě podívám.

plakát

Gotham (2014) (seriál) 

No, ačkoliv se určitě nejednalo o nějaký top seriál (pět hvězdiček jsem s přimhouřením oka udělil jen dle mě nejlepší čtvrté řadě), musím říct, že mi to celé tak nějak přirostlo k srdci. Gotham jako město, atmosféra, postavy. A to i přesto, že už se některé motivy víceméně opakovaly. Možná ten seriál mohl mít klidně deset sezón, ale chtělo to nějaký nový impulz. Že v tomto seriálu smrt některé z postav neznamenala zhola nic nemá cenu řešit. Gotham je typ seriálu, kterému to nejenže lze prominout, ale prostě to k němu patří. Je to, proboha, komiksová adaptace, ne pokus o ztvárnění reality. Tučňák a Ed Nygma alias Hádankář mi budou chybět hodně, dobře se na ně dívalo, dobře se je poslouchalo. Asi bych se na to vydržel dívat klidně dalších pět sezón. Nebo deset. Pokud by si to udrželo úroveň, která by odpovídala průměrné úrovni všech pěti řad, tak proč ne. Budu doufat, že se brzy objeví něco podobného či navazujícího. Jo a vlastně jednu výtku bych měl. Proč pak úplně zazdili Harveyho Denta? Jasně, Two-Face to před Batmanem být nemohl, ale Harvey Dent jako Harvey Dent tam klidně mohl být i nadále.

plakát

Wentworth - Season 7 (2019) (série) 

Šestá série byla na poměry Wentworthu trošičku slabší, takže jsem se začal bát, jestli nenastává úpadek, přeci jenom za sebou měl Wentworth pět skvělých řad a poté, co seriál opustila Bea Smith, Joan Ferguson a pomalu také Franky, se začalo tvořit jakési vakuum, které muselo být něčím vyplněno. Nové postavy, tedy především Marie a Rita, se však staly plnohodnotnými členkami a sedmá séria byla chvílemi opravdu kulervoucí. Řekl bych, že seriálu zřejmě pomohlo snížení počtu dílu o dva na celkových deset. Poslední dva díly, vlastně to byl poprvé v historii seriálu takový dvojdíl s názvem Under Siege 1 a 2, byly vynikající. Na závěr zemřela jedna z postav, která v seriálu byla celých sedm sezón a počet postav, které jsou v seriálu od začátku, se tak opět smrskl na o něco menší číslo. Odchod této postavy byl neskutečně emotivní a přiznám se bez mučení, že slza ukápla, u této postavy to snad ani jinak nešlo. Co říct závěrem? Nemůžu se dočkat osmé a potažmo deváté série (obě byly potvrzeny), jelikož Australené prostě umí a sedmou sezónou to opět ukázali. No, a ten úplný závěr finálového dílu? To byl přesně jeden z těch seriálových momentů, které Vám doslova vyrazí dech a kvůli kterým seriály tolik milujeme :) Jedna Hráčka totiž ještě neřekla své poslední slovo.