Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

El Camino přímo navazuje na seriál Perníkový táta. Jesse Pinkman (Aaron Paul) je na útěku před policií. Jeho plán je utéct ze země a začít nový život. Na to potřebuje spoustu peněz, které nemá. Díky vzpomínkám na staré známé tváře si uvědomí, kde bude moci nějaké peníze najít. Jenomže to nebude tak snadné, jak se zdá. (HonzysKISS)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (333)

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Jde o volné pokračování kultovního Breaking Bad, jednoho z nejúspěšnějších amerických seriálů dekády. Netflix tak znovu představil skvělého Aarona Paula v roli Jesseho Pinkmana, který se snaží vypořádat se svou minulostí. Aby ale vše dávalo smysl, je potřeba se vrátit na úplný začátek. V roce 2008, skvělý režisér Vince Gillian, uvádí seriál, z něhož se stal naprostý kult; drama balancující na hranici černé komedie a kriminálního thrilleru. V městečku Albuquerque se setkávají učitel chemie Walter White a mladý dealer metamfetaminu Jesse Pinkman a vše se od této chvíle rozjíždí v jízdě zvané Breaking Bad. Seriál pak také doplnil prequel Better Call Saul o právníkovi a podvodníkovi jménem Jimmy McGill ještě předtím, než se z něj stal Saul Goodman, který do velké míry ovlivnil hlavní dějovou linku právě BrBa. Ale co tedy přináší El Camino? Epilog za příběhem Jesseho Pinkmana. Ano, Jessie je opravdu zpátky a znovu se setká se svými starými kamarády Skinny Petem a Badgerem. Jizvy po celém těle i trýznivý výraz v očích předznamenává, že jde o další výrazný posun v osudu postavy, která se v průběhu seriálu postupně vyvíjela k nepoznání. Tento film a jeho rozuzlující příběh byl vymyšlen s naprostou bravurností. Tento poslední 'díl' skládačky Breaking Bad se může pyšně zařadit do této výborné série. Je to natočené s grácií, Aaron Paul znovu dokazuje, že je pán herec a kamera potěší. Kéž by více tvůrců mělo stejný cit pro svou tvorbu jako Vince Gilligan. - "I was thinking about that thing you said about the universe. Going where the universe takes you? Right on. It’s a cool philosophy. I was being metaphorical, it’s a terrible philosophy. I’ve gone where the universe takes me my whole life. It’s better to make those decisions for yourself." ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jako upřímně, jestli něco nepotřebuje dvojitej epilog, tak je to rozhodně epickej seriál Breaking Bad, kterej má jedno z nejlepších televizních finále všech dob, a jehož spin off Better Call Saul už tak sám o sobě znamenitě doplňuje nejoblíbenější albuquerqovskej televizní vesmír... Jenže občas vás prostě nostalgie políbí tak nesmlouvavě, že člověk nepřemejšlí nad tím, že se doopravdy nepotřeboval vrátit ke svýmu minulýmu životu, kterej považoval za uzavřenej, ale prostě si ty vzpomínky užívá. Užívá si třídílnej vejlet za oblíbenejma postavama, novou dávku napětí a Gilliganův osobitej scénář a režii, který z perníkovýho univerza udělaly jedno z divácky nejvděčnějších míst k navštívení. Zas a znovu. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Sám osobě je film solidní, dobrá atmosféra, Jesse je drsňák a i když El Camino Perníkovýho tátu nějak zásadně nerozšiřuje a spíš je to taková nalepenina na závěr seriálu, tak pro fanoušky minimálně fajn návrat. Ale sledovat Jesseho Plemonse ve flashbacích situovaných do doby seriálu, kde byl mladíček a teď je z něj starej buřt s milanem, je fakt lehce kontroverzní a navíc děsně chybí Walt a modrej perník, abych byl ochoten to připojit k seriálu. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Aaron Paul si me zrovna dvakrat neziskal svoji ucasti v "I take responsibility" videu ale budiz, soustredil jsem se zde ciste na film a musim rict, ze to nebylo zrovna dle ocekavani (otazkou je, co jsem od El Camina ocekaval? Mozna neco jako road movie za svobodou ve zminenym aute..). Film sestavajici se z poloviny z flashbacku a poloviny z 'post Felina' byl ve finale asi dustojnou teckou za pribehem Jesse Pinkmana. Camea navrativsich postav z BB pusobilo ve finale hodne nostalgicky, akorat ten Plemons, kterej v serialu byl mladej fit klucina, tady beha jako pupkatej tricatnik a pusobilo to fakt divne. PS: film neobsahuje mnoho licencovany hudby, ale to malo co tam bylo se mi libilo. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Epilog deuteragonisty jednoho z nejlepších příběhových seriálů všech dob, který nikdy neztratil pevnou půdu pod nohama a s každou další sérií stoupal do stále větších úrovní skvělosti. Ovšem epilog poněkud zbytečný. El Camino strašně moc zachraňuje brilantní režie a scénář, který si opět vzal pod palec talentovaný Vince Gilligan. Ten film má pěknou atmosféru a styl. Ale pokud nejste opravdu super velikánský fanda a milovník původního seriálu, příliš to s vámi nehne. Breaking Bad považuju za jeden z nejlepších seriálů, co jsem kdy viděl, ale nemám k němu zas tak blízký vztah. El Camino je totiž jednou velkou nostalgií - vizuální odkazy na ikonické scény, flashbacky do minulosti, výskyt starých známých postav... celý to vlastně působí tak trochu dojmem ve stylu: "Ach, pamatujete?" Jesse jako charakter furt výborný, ale člověk by si klidně i vystačil s koncem, který mu byl dán na konci seriálu. Vidět to nutnost není. Ale to pomalé tempo tomu dodává ono podmanivé kouzlo. A musím přiznat, že bylo zase fajn toho ňoumu po letech vidět. Lepší 3* ()

Galerie (34)

Zajímavosti (25)

  • Herečka Krysten Ritter (Jane Margolis) byla při natáčení těhotná, ale díky jejímu kostýmu si toho diváci nevšimli. (dan4815)

Související novinky

Zemřel herec Robert Forster

Zemřel herec Robert Forster

12.10.2019

Ve věku 78 let zemřel vážený herec Robert Forster. Ten byl známý především díky svým charakterovým rolím, včetně té ve snímku Jackie Brown, která mu vynesla dokonce i nominaci na Oscara. Herec… (více)

Reklama

Reklama