Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Díky tomuhle filmu, který jsem sice poprvé viděla asi před 15 lety, jsem si oblíbila Toma Hankse. Pro mě tenhle člověk udělal Foresta Gumpa takového jakého všichni vnímáme. Díky tomuhle filmu jsem si uvědomila, že každý na tomhle světě má šanci být šťastný, ať je na tom mentálně jakkoliv. Režie tomu dala dokonale 100% a proto je to jeden z mých favoritů.

The Runaways

The Runaways (2010)

Biografie, dá se říct první čistě dívčí rockové kapely, která je natočena na motivy knihy, kterou napsala tehdejší zpěvačka Cherie Currie, může působit jako oslava něčeho co už tady bylo vícekrát. Touha po rock´n rollu, probíjení se, vytoužená sláva, pád. Bohužel tohle byl úděl kapely a režíserka to vystihla podle mě výstižně. Obě herečky v hlavní roli jak Stewart tak Faninng stvárnili role na výbornou. Obvzláště Stewart to pasovalo více než v prokletém Stmívání. Pro rockerky dobrá inspirace;-)

The Doors

The Doors (1991)

Tohle byl Val Kilmer?...Přiznávám, že při prvním shlédnutí jsem měla pocit, že tam hraje sám Jim Morrison. Kdybych nevěděla, že už je 20 let po smrti tak bych tomu i věřila. Film je natočen podle knihy Nikdo to tu nepřežije. Samozřejmě nelze všechno nacpat do filmu, ale pokud jste knihu četli tak usoudíte, že se to panu Stoneovi povedlo. Hlavní myšlenka Jimovi filosofie a písní The Doors byla zachycena báječně. Poušť kam Jim chodil tvořit, drogové výlevy, náhodný sex a rock´n roll zapříčinili úpadek jedné z mnoha hvězd. Tohle byly 60. léta, tohle byl rock ´n roll a tohle byl Jim Morrison.

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Teď se dívám, že film je natočen podle předlohy povídky Stephena Kinga, což mi teda do seznamu pana Kinga vůbec nesedí. Nicméně tenhle film miluju. Díky jeho zvratu v závěru, který jsem teda neočekávala, ale tím líp. Tim Robbins to zahrál opravdu vítečně. Role mu dokonale sedla. Samozřejmě můj oblíbenec Morgan Freeman prostě k němu nejde nic vytknout....Myslím, že si tenhle film vskutku zaslouží No.1:)

Útěk do divočiny

Útěk do divočiny (2007)

Myslím, že každý z nás někdy chtěl utéct z tohoto zkorumpovaného světa plného nenávisti někam, kde bude sám a šťastný. Hlavnímu hrdinovi se to povedlo díky jeho odvaze. Miluju tenhle film kvůli tomu, že ho napsal život a obdivuhodný Supertramp. Hirschovi patří velké uznání za dokonalé stvárnění hlavního hrdiny. Díky hudbě Eddieho Veddera se můžeme vžít do děje a do pocitů tuláka. Důležitý prvek v celém filmu jsou komentáře jeho sestry, kdy nám přibližuje více osobnost bratra a co ho k útěku vlastně vedlo. Možná je má náklonost k tomuto filmu poznamenána shodující se filosofií, možná mám s hlavním hrdinou něco společného..kdo ví...každopádně Sean Penn to zvládl na výbornou.

Americký zločin

Americký zločin (2007)

Miluji filmy podle skutečné události. Catherine Keener úžasná psycho paní na hlídání, role jí dokonale sedla. Ellen Page ta sice neměla moc prostoru na dokázání svého hereckého umění, ale i tak mi tam sedla. Konec se mi zdál takový prazvláštní. Divákovi to dá trochu naději, že konečně někdo dostal rozum a pomohl jí k útěku a nakonec to stejně dopadne tak jak si žádný divák nepřeje. Bohužel tak to napsal život a ten je nejlepší scénarista. K samotnému příběhu se vyjadřovat nebudu jelikož je to smutné a ironie lidí bude vládnout dále.