Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi
  • Pohádka

Oblíbené filmy (10)

Hrdý Budžes

Hrdý Budžes (2003)

Nikdo by to nezahrál lépe než Bára Hrzánová! Skvělé jak živě, tak na televizní obrazovce. Jednoznačně nejlepší divadelní inscenace, kterou jsem kdy viděla.

Zelená míle

Zelená míle (1999)

Jeden z nejpůsobivějších filmů, co jsem kdy viděla. Tajemná pohádka o zaostalém obrovi, který koná zázraky, na děsivém pozadí cel smrti. Po zhlédnutí popravy Eduarda Delacroix jsem měla problém usnout. A i když John Coffey byl prostě skvělý, největší dojem na mě udělal veleslizák Percy.

Od soumraku do úsvitu

Od soumraku do úsvitu (1996)

Tak tenhle film pro mě byl při prvním zhlédnutí velkým překvapením. Přitažlivý George Clooney se svým lehce úchylným bratrem podnikají nejlepší kšeft svého života. Vše jde podle plánu a najednou bum – naprostá změna žánru! Z příjemně napínavého thrilleru se stal šílený horor plný slizu, krve a hnusných potvor. Přesně jak se sluší a patří na Roberta Rodrigueze. Třešničkou na dortu je tanec Salmy Hayek na After dark.

Sám doma

Sám doma (1990)

Americká komedie? No a co? Pro mě je to jeden z nejlepších vánočních filmů, které znám a které mám s Vánocemi spojený od dětství stejně jako třeba Tři oříšky pro Popelku. Scénky které z nám nazpaměť, hezká hudba - na tuhle komedii se podívám kdykoli znovu.

Mary a Max

Mary a Max (2009)

Mám ráda, když má příběh vypravěče. Líbí se mi to jak u Zoufalých manželek, tak např. u Amélie z Montmartru. A právě Amélii mi tento film připomněl. Také vypráví příběh podivínů, kteří mají svůj svět. Je laskavý, milý, vtipný. Vlastně velmi vtipný. Tomu ještě navíc přidalo úžasné výtvarné zpracování. Těším se, až se podívám znovu.

Amélie z Montmartru

Amélie z Montmartru (2001)

Film, během jehož sledování vám téměř nezmizí z tváře úsměv a nezmizí ještě nějakou dobu po jeho skončení. Jediný výraz, který mě pro něj napadá je "milé". Spolehlivě způsobí, že máte chuť procházet se po městě a usmívat se na docela cizí lidi. Jedinečné, originální a krásně francouzské.