Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (7)

plakát

True Blood: Pravá krev (2008) (seriál) 

1. série dobrá a zajímavá, 2. série hodně PODprůměr, ale pokud to člověk překoná (já díky naději, kterou mi poskytly komentáře na čsfd, přislibující povedenější následující série), odměnou mu bude 3. série a ještě lepší série 4., díky kterým jsem se na tomto seriálu stala téměř závislou :) a netrpělivě očekávající 5.!

plakát

The Graham Norton Show (2007) (pořad) 

Skvělá britská talk show. Graham Norton je vtipný, chytrý, pohotový a zábavu udržuje na slušné úrovni. Mezi jeho hosty patří jak největší britské, tak celosvětově uznávané hvězdy nejen z hudební a filmové oblasti.

plakát

Marie Antoinetta (2006) odpad!

Obrovské zklamání. Těšila jsem se na historický film a dostala jsem – nemohu si pomoct – teenagerskou slátaninu bez hlubšího poslání. Bohužel, tento film nezachrání ani krásné kostýmy a skutečnost, že se zabývá reálnou historickou postavou.

plakát

Smrt panen (1999) 

Příběh o mladých sestrách a jejich trápení. Krásné, jemné a lyrické. Stejně jako u Ztraceno v překladu je zde znatelný režisérčin styl. Pěkně natočeno, nicméně pár otazníků mi zůstává u samotného příběhu. Osobně si nemyslím, že reakce dívek na chování jejich rodičů byly odpovídající. Tato skutečnost mi pak trochu kazí pohled na celý film.

plakát

Pumpkin (2002) 

Nerozumím názoru některých uživatelů, kteří tento film označují za povrchní komedii. Přenesla jsem se přes pár scén s typickými americkými prvky, jakožto roztleskávačky, americký fotbal, hoši s běloskvoucím se úsměvem atp. a nabyla jsem dojmu, že toto dílo nebude jen takové, jak se na první pohled zdá být. Pod lacinou slupkou se skrývá opravdu silný a dojemný příběh o lásce, odvaze, cílevědomosti a ironii osudu.

plakát

Requiem za sen (2000) 

Pro mne je tohle dílo naprosto nepřekonatelné. Aronofsky se mi potvrdil jako vynikající režisér a dokonce jsem i přišla na chuť Letovi, kterého jinak příliš nemusím. Skvěle gradující dílo, které mě vždy opravdu hluboce zasáhne a jedno z těch, které nadšeně doporučuji všem svým přátelům a známým. Na něco takového jako Requiem jsou slova málo, tohle se prostě musí vidět.

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011) 

Ať si říká kdo chce, co chce, nikdo nemůže popřít, že tento film rozhodně patří k těm nejlepším v celé sérii. Skvělé efekty, úžasní herci (zejména Alan Rickman), výborná hudba, celkově zvládnuto bravurně - jednotlivé scény (Gringottovi, Snapeovi vzpomínky, bitva o Bradavice apod.) skvělé, opravdu klobouk dolů. Jedinou "chybičku" vidím v naprostém nedostatku emocí na konci filmu. Asi mi zůstane navždy záhadou, proč filmaři dopustili, aby Harryho úsilí o něco, o co usiluje všech sedm knih a osm filmů, bylo tak strašlivě nedoceněno. Jinak skvělé rozloučení s celou ságou ...