Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (43)

plakát

Hunger Games: Balada o ptácích a hadech (2023) 

Prequel, mapující období, které formovalo prezidenta Snow (nechám v  anglické verzi bez skloňování), byl pro mě velkým překvapením. Očekával jsem slaďárnu s nějakým twistem, a že v kině budu já a x náctiletých slečen, což se díky bohu nepotvrdilo. Dostal jsem poměrně hutný příběh o začátcích Hladových her s překvapivým závěr, který jsem vůbec nečekal. Díky bohu jsem film viděl v originále, tudíž pěkně vynikly dvojmyslné slovní hříčky se slovem “snow”. Líbil se mi náhled na dobu před Hladovými hrami a jejich počátky (vzhledem k tomu, že jsem nečetl původní trilogii ani tuto knihu) všechno mi pěkně zapadlo dohromady a pochopil jsem význam Hladových her. Dále musím vyzdvihnout, že žádný charakter není černobílý a často jsem se přistihl, že Coriolanovi fandím. Oproti původním filmům vidíme průběh Hladových her z druhé strany, což je osvěžující vhled. Co mě naopak neskutečně iritovalo byly songy - jeden, dva ok, ale občas jsem si připadal jako v Superstar. Každopádně potěšila interpretace Hanging tree, která mi zahrála na nostalgickou notu. Kombinaci akce v aréně, romantickou linkou, temné a světlé stránky budoucího prezidenta Snow a twistem na konci, který dal podnět chování Coriolanuse v budoucnu, hodnotím film velmi kladně.

plakát

Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství (2022) 

Jsem z toho jaksi rozpačitej. I když musím uznat, že Mads Mikkelsen jako Grindelwald se mi moc líbi - je takovej reálnější než Deep. Pokud jde o místa, rád bych se podíval i jinam než na berlínské Ministerstvo kouzel a stejně jako v New Yorku nebo v Paříži odhalil další německá magická zákoutí. Ale na druhou stranu skok do Prasinek a Bradavic byl taky fajn. Co zamrzelo je absence některých postav, které se objevili v předchozích dvou filmech, za to některé nové mile překvapily. Magické souboje byly trochu suchopádné, ale že by vyloženě zklamali se říct nedá. Nad čím zaplesá srdéčko každého Potterheada jsou různě šikovně zakomponované odkazy na původní filmovou oktalogii, a že jich není málo. Dějově se nic moc nového nedozvíme, ale přece jen jsou některá tajemství odkryta - i když podtitul je dost zavádějící. Každopádně o dějové lince musím ještě popřemýšlet a v hlavě si to srovnat.

plakát

Uncharted (2022) 

"Nic neočekávat!" To je moje motto.  A... vyplatilo se. Zápletka poměrně jednoduchá, pár twistů, které jsou předvídatelné. Nějaká ta akcička, řešení hlavolamů. Fajn. Pro mě, jakožto hráče se tvůrci trefili do vkusu. Něco takového bych si dokázal představit na psku. Akorát při hraní se můžete více ponořit do příběhu díky haldě doplňujících textů kolem a více si ho vychutnat. Co potěšilo? Nolan North jednoznačně! Jediné co mě chybělo ke štěstí byla pořádná přestřelka v jedoucím voze.... Tom Holland jakožto ústřední postava nevadil, naopak bylo příjemného vidět ho jinak, než spider-man. Zato Mark Wahlberg, mě nesedí obecně, natož tady. Zbytek hereckého ansámblu nijak neurazí, ani neosliní.  Zkrátka jsem příjemně zrelaxoval!

plakát

Robin Hood (2018) 

Robin v novém hávu? Ano prosím! Že zasazení příběhu neodpovídá době? To vůbec nevadí, inovativní přístup ke 100x ohrané látce je rozhodně velké plus. Co se týče kostýmů tak ty doplňují ráz celého filmu a opět žádným způsobem neruší ba naopak. Herecký ansábl je poměrně slušný, i když film láká hlavně na Tartona Egertona či Jamieho Foxxe, ničím zajímavým mě neosilnili. Za to hlavní záporák v podání australana Bena Mendelsohna byl jiné kafe a zaujal mě od prvního okamžiku. I když musím uznat, že šišlání mě překvapilo. Co se týče postav jako takových jsou poměrně ploché a nezajímavé a v průběhu děje je vám úplně fuk co se s nimi stane. Což navazuje na příběh, který obsahuje spoustu zajímavých a nečekaných prvků, ale jeho potenciál není využit na plno. Rozhodně bych přidal více akčních scén, jelikož jsem od tohoto typu filmu očekával šílenou jízdu, která se nedrží při zemi, ale divák se pobaví (největší odvaz je snad vidět v traileru). Humorem snímek taky dvakrát nesrší, pár vtípků se tu vyskytne, ale tak nějak odezní do prázdna. A málem bych zapomněl na Marianu, kterou ztvárnila irka Eve Hewson, ty černé linky jí rozhodně sluší, hlavně když lítá se žlutým kabátkem a červenou šálou po středověkém Nottinghamu. Co rozhodně vítám je otevřený konec nastavený na přímé pokračování. Pokud to srovnám s Králem Artušem je Robin Hood hodně podprůměrným snímkem. Škoda potenciál to mělo.

plakát

Největší showman (2017) 

Moc mě mrzí, že jsem to neviděl na stříbrném plátně. Neuvěřitelně chytlavý songy, sympatické postavy. Děj má spád a ani na okamžik nenudí. Po příběhové stránce slabé, ale primárním cílem bylo upoutat a pobavit, což se rozhodně povedlo.

plakát

Wonder Woman (2017) 

WW opravdu příjemně překvapila. Film je svižný, dynamický a efektově povedený. Co mi trošku vadilo, tak u padouchů jsem měl pocit, že jsou charakterově ploší a nemají žádnou motovaci k dosažení cíle. Naopak oceňuji přiblížení příběhu hlavní hrdinky. Dočkáme se jak lasa pravdy, tak i bojových scén s mečem. Románek mezi ústředními protagonisty je klišé, bez něhož se snad neobejde žádný superhrdinský film.

plakát

Fantastická zvířata a kde je najít (2016) 

S hodnocením jsem si musel dát odstup, abych vše v klidu vstřebal. Film to není špatný, viděli-li jste poslední čtyři filmy s Harrym jde na snímku vidět zřetelný podpis režiséra Davida Yatese, který právě onu Potterovskou atmosféru se do filmu snažil přenést. Co se týče příběhu, ten je tak trochu naivní, občas nelogický (jak poznali onu postavu? proč lektvar ovlivnil jen určité lidi?) a s čím jsme museli počítat je dle mého zbytečná linka s láskou. Avšak vizuál byl opravdu libivý, a ty zvířáta prostě boží. Jelikož jsem zarytý Potter fan, vítám rozšíření kouzelnického světa. Na mě ve filmu bylo příliš málo akce, co se týče používání kouzel. Když si to v hlavně srovnám, tak za mě 4 hvězdičky.

plakát

Inferno (2016) 

Další typická Brownovka, kde nikomu nemůžete věřit. Po Šifře a Andělích to samé v bledě modrém, akorát se trošku obměnily kulisy. Nemůžu říct, že mě příběh do sebe nějak vtáhl, ale jo, něco málo jsem se dozvěděl, ale pořád to byla nějaká tucotová akční honička s návštěvami ne moc slavných míst. Nebyl jsem však nadšený jak u Šifry, abych si okamžitě začal o Dantem googlit první poslední. Co mi hlava nebere je posloupnost filmů, které jsou v návaznosti na knihy seskládaný úplně v jiném pořadí. Ono je to vlastně jedno, stejně nejsou propojeny. Co říct závěrem? Je-li Brown vaše srdcovka, tak to prostě "must see", jinak klidně projdě dál o nic zajímavýho nepřijdete.

plakát

Dead of Summer (2016) (seriál) 

Ze začátku se to tváří jako příjemná duchařina okořeněná špetkou satanismu. V jednotlivých dílech jsou představeny ústřední postavy, což je fajn. V průběhu seriálu však narazíte na nelogičnosti, například někdo zemře za záhadných okolností, ale tábor funguje dál, jako by se nic nedělo. Nejlepší přítel postavy, která umřela, to de facto vůbec neřeší a vše je v pohodě. Někdo vidí ducha, ostatní taky, ale stále si myslí, že to není pravda. Musím však ocenit atmosféru posledních dvou dílů, kdy se příběh řítil do cílové rovinky a opravdu byl děsivý.

plakát

Star Trek: Do neznáma (2016) 

Tento film, resp. série, začíná trpět neduhem dalších dílů. Po skvělé dvojce klesla kvalita, ta příběhová, dějová linka mě vůbec nenadchla a vlastně jsem netušil, proč se na tuto misi posádka vydala. Chyběl mi nějaký tahoun, jako byl ve dvojce geniální Cumberbatch. Herecké výkony nebyly nejhorší, vizuál byl líbivý, přesto jen 3*. Potěšilo mě však milé rozloučení Leonard Nimoyem ke konci filmu.