Reklama

Reklama

Wonder Woman

  • USA Wonder Woman (více)
Trailer 2

Ještě než se stala Wonder Woman, podstoupila princezna Amazonek Diana trénink, který z ní udělal neporazitelnou bojovnici. Vyrůstala v chráněném ostrovním ráji až do doby, kdy na jejich pobřeží havaroval americký pilot a vyprávěl jim o masivním konfliktu zuřícím v okolním světě. Diana opouští bezpečí domova s přesvědčením, že dokáže hrozbu zastavit. Diana bojuje po boku mužů ve válce, která má ukončit všechny konflikty, a objevuje plný potenciál svých schopností... a svůj skutečný úděl. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (1 237)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Je nesporné, že Gal Gadot neumí hrát, ale... Ona má až schwarzeneggerovsky conanovský šmrnc, kdy své neherectví a do uší bijící přízvuk přetváří ve svého druhu až z nouze ctnost, kdy Dianina naivita (neplést s hloupostí) díky tomu působí autenticky a roztomile. Ano, úvod na ostrově divoženek mohl (a měl) být kratší. A jediné, co lze pochválit na digibordelovém finále je, že oproti dnešním standardům je aspoň krátké a neroztahané na několik desítek minut. Přesto do zbytku filmu krutě nesedí, je ryze snyderovské a zbytečně devalvuje jinak skvěle koncipovaného záporáka „já nic, já jen poňoukám". Toliko k záporům a výtkám. Zbytek je v zásadě Donerův první Superman ve verzi pro fanoušky Xeny (proč vlastně matku Diany nehraje Lucy Lawless?); tedy nečekaně starosvětské, skvěle balancující na hraně uvolněného škorpení, dobové šestákovky a vážného tónu. S minimem akce (což je klad, ovšem minimálně ta z fronty je luxusní), díky tomu soustředěné na postavy a s vynikajícím soundtrackem. I proto to v ranku mainstreamových velkopopcornových komiksových spektáklů působí až překvapivě sympatickým dojmem. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Mnohem raději bych to viděl natočené na sklonku padesátých let od Richarda Fleischera nebo přímo jako nějaký All Star Comics ze stříbrného věku. Všechnu tu šestákovou naivitu a patos bohužel spolehlivě zabíjí tradičně megalomanská digitální nabubřelost. Zaoceánský hype Patty Jenkins nemůže být víc mimo. ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

To je krafka, co? Naprosto se mi ekluje, totálně jí pomrdám! Kromě Golgotky (se kterou bych se, na rozdíl od některých kolegů komentátorů, dokázal rozdělit o spacák) bliják nabízí již jen negativa. Absurdní nasazení pichny do děje, pokurvení celého smyslu první světové potyčky - a Krispín. Sympatický je zde tak, jako deseticentimetrový mokvající vřed, strategicky umístěný přes kulky, a to odzadu až ku kořenu. Ba co více, zjevně se hodlá rozšiřovat i na stěžeň. Takové práce to muselo dát, a přitom taková blbost? Pravda, ,,děj" nijak zvlášť nevybočuje z celého vesmíru, plného Pavoukomužů, Vodomužů, Rychlomužů nebo debilů s křidýlkama místo uší. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Warneři konečně s DC univerzem najeli na tu správnou vlnu a doufám, že už to tam budou sekat bez průšvihů...nerad bych další rebooty a odklady. Nicméně tu máme další z řady mých neoblíbených originů, ne nepodobný Kapitánu Amerikovi se standardním dějem, který fanoušky animované verze zřejmě ničím nepřekvapí, ale na tom vlastně ani tak nezáleží. Bylo tu již několik verzí, ale konečně přichází ta hollywoodská první liga, která tuto postavu představuje širokému publiku...a že se je tedy na co koukat. Jelikož už o postavě z různých jiných než komiksových zdrojů a zejména animáků mám určité povědomí, tak zdaleka nejlepšími momenty pro mě byly akční sekvence, které jsem si, až na některé až moc přepálené momenty, užíval (kostel) a ačkoliv jsou válečné vřavy tři, ve 140 minutové stopáži bych si možná představoval ještě jednu navíc. Narozdíl od mnoha kolegů jsem ale s finální stopáží spokojen (ačkoliv bych přesně věděl, jaké scény bych vystřihl), dle mého se lze na tempo filmu řádně naladit a nechat se naplno seznámit s Gal Gadot, kterou jsem dříve nemohl vystát, ale v jejím prvním působení v roli Amazonky mě loni velmi příjemně překvapila a na blockbuster je určitě dobrá volba (i když by si to geeci asi představovali jinak) a její sekání mečem rozhodně dokáže navodit pocit husí kůže. Záporák je klasicky u komiksových spektáklů poslední dobou slabinou filmu, ale beru to jako záminku k temné finální snyderovské digitální vřavě, která tentokrát není tak megalomanská jako když jí točí sám Snyder, ale v mnoha ohledech připomíná první třístovku. Feministky určitě potěší, že šestký komiksový snímek s hlavní ženskou hrdinkou, ovšem první s řádnými ambicemi točí žena a Patty Jenkins rozhodně dokázala řádně naladit na další průběh DCEU...7,5/10 ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Když Kapitán Homokokot konečně podlehne genderovým přetlakům a nechá si přišít kundu, změní se v mimořádně nesympatickou prkennou Židozonku s tak dokonalým šišoidem na krku, až má jeden při pohledu na něj neodolatelnou chuť šoupnout ho zadákovi do mlýnu a pokládat pětky. Takže jediným trochu seksy rozptýlením je první dvacetiminutovka, kdy může divák, znechucený zajisté urputně depilovanou Icákou Rabínovou, alespoň úchylně přemítat nad kapku prošlým, ale pořád jedlým sendvičem, obloženým Bobinou Piš a Mrs. Nýlsenovou. A pak už následuje jen obvyklá pícnina pro dementy, řecká mytologie pro zvláštní školy a Kapitán Homokokot ryloudyt s androgynně feministickým poselstvím pro škaredé týnejdžerky s kníry, nezletilé pokojové masturbanty a otylé chovatelky koček za zenitem. Sice s fokusem na Velkobrity a asi proto méně patetické, nicméně pořád anemické, mentálně nestravitelné a zdravotně závadné. Ono sledovat totálně koženou vypleštěnou izraelskou štěrbinu, jak v neušpinitelném plážovém outfitu zajišťuje klid na Západní frontě, potírajíc světelným bitchíkem a kanálovým poklopem kulometná hnízda císařské armády, to je něco, jako čumět v nekomediálním spektáklu na Miče Bjůkenena, kterak v těch svých červených trenkách a s kovovými předloketníky mlátí na pobřeží v Palm Bitch třeba Godzilu a se seriózním výrazem u toho dělá na povislých kozách TA-BLE-TY. A u takovéto sofistikované podívané se buď můžete v záchvatu huronského smíchu poprskat lahváčem, anebo si samým napětím retardovaně cucat palec v klecovém lůžku a polámanýma pastelkama s mohutným přetahováním kompulzivně vybarvovat omalovánky se Supergejem. ()

Galerie (140)

Zajímavosti (43)

  • Gal Gadot je první neamerická herečka, která ztvárnila Wonder Woman. Byla vybrána mimo jiné i díky svým vojenským zkušenostem, protože dva roky sloužila v izraelské armádě. (BloodMax)
  • Gal Gadot (Diana) musela pred nakrúcaním absolvovať náročný tréning. Každý deň strávila dve hodiny v posilňovni, potom zopár hodín jazdila na koni a na ďalšie dve hodiny sa vrátila do fitness centra na tréning bojového umenia. To sa opakovalo šesť dní do týždňa. (krasomama)

Související novinky

DC oznámilo velké plány

DC oznámilo velké plány

31.01.2023

James Gunn již před koncem roku sliboval, že v lednu oznámí první projekty ve svém chystaném rebootu DC univerza, na kterém se podílí coby nový šéf DC Studios ještě spolu s producentem Peterem… (více)

Superman se nevrací

Superman se nevrací

15.12.2022

Jak již jsme avizovali v jedné starší zprávě, velký restart u DC probíhá ať už se to fanouškům líbí, nebo ne. Poté, co se tento týden k situaci vyjádřila režisérka Patty Jenkins, která fanouškům… (více)

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

04.06.2022

Nový šéf společnosti Warner Bros. Discovery David Zaslav už nějaký ten pátek pracuje na zásadních změnách, kterými by chtěl přispět k nové éře nejen na poli filmů, ale i seriálů, her, a celkově… (více)

Jak vypadá budoucnost DC filmů?

Jak vypadá budoucnost DC filmů?

16.04.2022

Studio Warner Bros. a společnost DC Entertainment čekají v následujících měsících drastické změny. Má to za následek fúze konglomerátu Discovery právě s Warnery, kteří nad sebou tak nyní mají nového… (více)

Reklama

Reklama