Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Krimi

Zajímavosti k filmům (4)

Gentlemani

Gentlemani (2019)

Partička dětských výtržníků otravuje Rayova parťáka hlídajícího auto. Kdosi pochválí jeho hodinky a prohodí: „Kolik je hodin, pane Wolfe?“ Jde o narážku na film Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994), konkrétně postavu Winstona Wolfa (Harvey Keitel), jenž si zakládal na své dokonalé přesnosti a dochvilnosti.

Le Mans '66

Le Mans '66 (2019)

Henry Ford II. nechtěl, aby Ken vyhrál v Le Mans. Chtěl si v pondělí přečíst v novinách: „Ford vyhrál v Le Mans“ a ne: „Ken Miles je prvním jezdcem, který vyhrál v Daytoně, Sebringu i v Le Mans.“

Le Mans '66

Le Mans '66 (2019)

Ve skutečnosti se o možné nevýhře Milese z důvodu kratší ujeté trati ovlivněné startovní pozicí spekulovalo už při rozhodnutí o společném projetí cíle. Diskuzím nakonec učinil přítrž McLaren, který těsně před šachovnicovou vlajkou přidal a s náskokem několika metrů vyhrál.

Návrat do budoucnosti III

Návrat do budoucnosti III (1990)

Skrytá reklama na ropnou společnost Texaco, která se objeví v každé části trilogie, je v tomto filmu zastoupena prodejcem ostnatého drátu Johnem Warnem Gatesem, zakladatelem společnosti. Ten původně začínal jako podomní prodejce ostnatého drátu.

Reklama