Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sofistikovaná akční komedie z dílny scenáristy a režiséra Guye Ritchieho Gentlemani sleduje příběh britského drogového krále Mickeyho Pearsona (Matthew McConaughey), který se snaží prodat svoje impozantní drogové impérium dynastii oklahomských miliardářů. (Vertical Entertainment)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (946)

mzss1 

všechny recenze uživatele

(35%) Neměl jsem v plánu vidět tento nový filmový „gangsterský“ počin GENTLEMANI. Neříkám, některé gangsterky mám rád, ale takové ty novodobé, typicky americké jako je tento film opravdu nemusím. Ospravedlňuji se všem fanouškům režiséra Guy Ritchieho, ale toto mi vážně nesedlo. Neviděl jsem žádný jeho film a asi ani neuvidím. Tato novinka mě trochu nalákala vysokým hodnocením, ve výsledku ale zůstanu nepochopen. Přesto jsem to neodjebal jednou hvězdou jak jsem zamýšlel a to proto, že v hloubi duše cítím, že to jistou KVALITU a ÚROVEŇ mělo. Technická stránka filmu, kamera apod - to zde bylo asi dobré. Občas se tu zastřílelo, ale to nestálo moc za řeč. Bavili mě nejvíc herci McConaughey, Hunnam a Farrell. První půle filmu byla totálně nudná, ta druhá už byla lepší. K tomu to mělo funkční, ale strašně nudné rozuzlení. Nějaké ty nadlehčené scénky zde byly, ale minuly mě. Takže asi tak, víc to okecávat nebudu. Vydržel jsem to až do konce a už další filmy, ani ty předchozí, co natočil Ritchie, neuvidím. Aspoň jsem to zkusil …. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Guy Ritchie se vrací k žánru, který jej proslavil a servíruje ryzí krimi Gangsterku, která má asi nejblíže k Snatch. Film má velmi neortodoxní vyprávění příběhu a občas se to může zdát matoucí a především ze začátku jsem tomu příliš nemohl přijít na chuť, ale někde v polovině už jsem si film vychutnával delikátně a velké dík patří parádním hereckým výkonům. McConaughey a Hunham tradičně výborní, Hugh Grant zřejmě životní role a britský Nacker Collin Farrel si krade všechny scény pro sebe a trhá bránici! You Black cunt! That´s racist. It´s not. You are black and you are a cunt! That´s a fact! Krom hereckých výkonů film táhne nahoru i parádní černo-suchý Britský humor a nečekané zvraty v příběhu. Guy Ritche natočil hravou, stylovou, vtipnou a netradiční gangsterku a lidem se to bude líbit. Velké díky uživateli RUSSELL za odemčení hodnocení, protože čekat téměř měsíc bylo už na pováženou. 7.5/10. ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Další Ritchieho bezchybný zářez. Je neuvěřitelně znát, že jako tvůrce vyzrál a promítá se to i do scénáře a především postav. Stylový posun je markantní, současně ale obsahuje všechny klasické ritchiovské propriety, pracuje s nimi ale zase trochu jinak a výsledkem je neskuteně zábavný, inteligentní a rafinovaný film. Nejplnohodnějtší divácký zážitek v kině za hodně dlouhou dobu. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Bylo velice zajímavé sledovat to v návaznosti na Ritchieho předchozí tvorbu Sbal prachy a vypadni, v podstatě stejný žánr, ale přesto dva zcela odlišné filmy. První Ritchie byl drzý, nelítostný, stylový i vtipný. Uměl si pohrát s hudbou a dělal kouzla s kamerou. Oproti tomu poslední Ritchie působí dospěleji, jeho protagonisti už nejsou vždy o krok pozadu, ale naopak. Možná i proto byl tentokrát tah na branku o něco menší, byť to finále za to furt stálo. Herci si to navíc očividně užívali a styl si Ritchie definitivně zachoval, za mě tudíž velká spokojenost, ještě podpořená překvapivě slizkým Grantem a znovu vynikajícím Hunnamem. Kéž už by ten sympaťák konečně dostal nějaký komerční hit. 8/10 ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Jedno z největších filmových překvapení. Dlouho jsem se v kině takto dobře nebavil. Film táhne vhodně zvolené obsazení, scénář a hlavně výborné dialogy. Nechybí vtip, napětí, chytrost a přestože se ve filmu slov f*ck řekne asi milionkrát, neobsahuje žádné nechutnosti a zbytečné násilí. Nejlepší Guy Ritchie co jsem zatím viděl! 90% ()

Galerie (121)

Zajímavosti (27)

  • Brýle Coache (Colin Farrell) jsou vintage. Štáb je získal od soukromé společnosti na výrobu brýlí. Ray (Charlie Hunnam) nosí brýle značky Persol série 649 PO3201V. (TaNya_)
  • Filmovanie snímky prebiehalo na viacerých miestach vo Veľkej Británii, predovšetkým v metropole Londýn. Futbalový štadión, ktorý je zobrazený vo filme, je domovským stánkom miestneho Arsenalu FC. (MikaelSVK)

Související novinky

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

13.03.2022

Málokdy se stává, aby britský režisér Guy Ritchie (Rozhněvaný muž, Sherlock Holmes) oznamoval spin-off některého ze svých snímků, natož pak aby ho oznamoval takřka ihned po premiéře. Jenže svět… (více)

Reklama

Reklama