Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (49)

plakát

The Encounter (2010) 

Rozumím tomu pokud se přes tenhle film někdo nepřekouše. Občas jsem i já pohan trochu skřípal zubama, ale ty hlavní myšlenky jsou čisté a krásné, takže nemohu dát jinak než plný počet. Asi ze všech hereckých výkonů mi připadal nejlepší Devil a ten jeho ďábelských úsměv. Bohužel přes nekonečné kvanta reklam, zástupy komerčních sračkových pořadů a kravaťáků hrajících si bohy se ženeme bláznivě do rakve aniž by jsme udělali to, co opravdu všichni chceme a to je vykonávat dobro a dělat věci dle svého nejlepšího svědomí a uvážení.

plakát

Hořký měsíc (1992) 

Filmy tohoto žánru mě nepřestávají udivovat. Obecně se lidská sexualita bere, jako ohromné tabu. Nikdo o tom nechce moc mluvit ani natáčet žádné filmy. Polanski je ovšem mistr tohoto žánru. Jak je možné, že jsou lidé tak sexuálně nenasytní, že se nám to oblíbené partnerovo tělo jednoduše okouká. Zní to fádně, ale je to vlastně pravý důvod většiny světových rozchodů. Polanski to umí ještě u toho inteligentně zamotat a zajímavě podat. Takže si vlastně během filmu nedodejte ani pro pití, aby Vám něco neuteklo :-)

plakát

Zkurvená noc (2003) 

Není to příběh pro Hollywood, ale přesto na tom příběhu něco je. Kdybych to vymýšlel já, tak to tolik nekomplikuji. Filmy ovšem mají tendenci přehánět a proto se dá přimhouřit oko a užít si spleť šílenství. Snímek poukazuje na mou oblíbenou myšlenku. To co je pro mě dnes důležité, správné, pravdivé nebo rozumné, tak pro ostatní, kteří prožili něco jiného, to může být stejně například nesprávné a špatné. Záleží na úhlu pohledu a na tom, že to co my samotní upřednostňujeme dnes,nemusíme upřednostňovat v jiné etapě našeho života a o tom je celý život. Všechno se neustále mění a vyvíjí. Priority, názory, pravda, řešení.

plakát

Masaryk (2016) 

Bezvadný český film, který objasní mladším generacím jejich ve škole dostatečně nenaučenou historii. Mnohem víc bych rozebíral v dějepisu novodobé dějiny, které jsou mnohem zajímavější. Naši občané by dobře a dopodrobna pochopili pravé dějiny našeho národu. Hlavně že všichni ví o prvním klacku s názvem pazourek nebo o bezcenné Mezopotámii. Olda i Karel geniálně vykreslili hodně těžké historické postavy. Ale ani jeden z nich mi během shlédnutí nedal šanci pochybovat, že je Beneš respektive Jan Masaryk.

plakát

Rozpolcený (2016) 

To nejlepší, co jsem za poslední dobu viděl. Každý člověk dokáže přepínat mezi různými charaktery. A sám na sobě jsem byl teď schopen pozorovat, že při kritické situaci se v mém těle a duši najednou probudil neskutečný obranný mechanismus. Na delší dobu mě přešla chuť k jídlu, trápila mě nespavost, ale normálně a poctivě jsem chodil do práce, hrál fotbal, bowling a ještě denně cvičil. Není ze mě Beast, ale probudil se rozhodně nejlepší, nejchytřejší a nejsilnější charakter v mém těle. Doufám, že nebude následovat Hedwig :-D

plakát

E.A. Poe: Podivný experiment (2014) 

Vypněte film před příjezdem pravého doktora a máte ideální film. Závěrečný scénka se z Vas snaží udělat pitomce. Mám rád zajímave příběhy, ale jen na za předpokladu pokud jsou realne.

plakát

Spojenec (2006) odpad!

Proč odpad? 1) když vejde zakuklený malíř do banky v plném provozu, neujde bez legitimace ani 5 kroků od dveří. 2)štěnice v tabuli- nezkontrolovat obsah čehokoli od zločinců je pro policii nemožné (zvlášť pokud zločinci vyhrožují semtexem) 3)ženská s velkýma kozama- hned by bylo možné zjistit jaká z těch dvou to byla, nehledě na to že dokonalý plán zločinců počítá s tím, že přijde do banky další ženská s velkýma kozama. 4)ukončení případu- nesmysl, tenhle případ je už z hlediska veřejnosti nemožné uzavřít, teda pokud nemáte pachatele. 5) detekce hlasu, už podle hlasu můžete dnes zcela jednoznačně poznat, kdo byl a nebyl zločinec. Zvlášť když s Vámi neustále debatuje. 6) k dispozici jsou ve filmu záznamy kamer před zločinem. Stačilo se na ně podívat a vidíte, kdo přišel jako malíř a kdo jako civilista. 7) falešná zeď- dnes má policie k dispozici tepelná čidla, která rozeznají jestli je něco za zdí. Nehledě na to, že by si zaměstnanci týden nevšimli, že jedna místnost v bance je menší. 8) nikdo z profesionálních policistů si nevšimne, že zbraně jsou atrapy i když se pohybují v jejich těsné blízkosti. Horší bankovní loupež jsem neviděl. Ten plán by nevyšel ani v roce 1950

plakát

Kawasakiho růže (2009) 

Film začne pomalým vstupem do děje, postupně však nabere potřebné obrátky. Dílo pak nabídne pohledy všech postav na danou problematiku. Tyto pohledy mají svůj smysl a dokazují jak si ta či daná osoba v danou chvíli počínala. Myslím, že tento film dokázal okořenit kinematografii a nabídl úplně nový formát. Kawasakiho růže mě upozornila na to že 99% filmů chce ukázat všechny postavy bílé nebo černé, dobré nebo špatné, chytré nebo hloupé. V realitě se ukazuje, že lidé jsou nejčastěji černobílý, neutrální a průměrní. Jenže točit filmy o těchto lidech se nevyplácí, protože lidé mají rádi extrémy, nové zážitky a skutečnosti.

plakát

Dobrý ročník (2006) 

trochu chyba v charakteristice hlavní postavy. Těžko by snob dělal číšníka v restauraci, to by bylo pod jeho úroveň. Film nejvíce poutá trefnými hláškami a slušnými hereckými výkony. Já osobně nemusím tyhle příběhy zbohatlých lidí, kteří ztratili přehled o reálném světě.

plakát

Grandhotel Budapešť (2014) 

originalita filmových nápadů byla úžasná, ale film měl bohužel sestupnou tendenci. Nesmyslné zabíjení temné rodinky, honička na saních a trapný útěk z vězení. Pro mě film, který začne odvážně, plynule a srozumitelně se nemůže z ničeho nic změnit v takovou slepeninu fantasy hovadin. Ke konci mi to připomínalo dětskou fantazii nebo ještě lépe plácání každé myšlenky, která filmaře napadla...Škoda vypadalo to ze začátku opravdu slibně.