Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Podfu(c)k

Podfu(c)k (2000)

Lock, stock and two smoking barrels jsem viděl až po shlédnutí Snatch a možná i proto se mi tento kousek líbí více. Je to film nabitý pravým britským humorem a jednou akcí za druhou.U mě jednoznačně kraluje Pitt jako ukecanej cikán s velmi, ale velmi zvláštním přízvukem, co rozdává psy, je ,,pokérovanej,, a dává neuvěřitelný rány v ringu. Příběh skvělý a až do konce jsem čekal, jak ten ,,složitej bordel,, vlastně dopadne. Kdo milujue british english, kriminálníky a akci, nesmí tenhle brilantní kousek propásnout. 5*.

Prokletý ostrov

Prokletý ostrov (2010)

Tenhle typ filmů není zrovna můj šálek kávy. A tak jsem k tomu i přistupoval. První cca. polovina filmu se vlekla- nesmyslé sny, prolínaní reality s halucinacemi, bla bla bla. NUDA. Ale pak, když se přiběh začal rozmotávat a vše začalo dávat smysl, nestačil jsem se divit ! Po závěru jsem hledal čelist po zemi protože to bylo prostě neuvěřitelný ! Chtělo by to vidět ještě jednou pro úplně pochopení. Ale to zas jindy. Dávám naprosto zasloužené 4*. P.S.-stejně si myslím, že to na něj nahráli aby se ho zbavili:-D

Habermannův mlýn

Habermannův mlýn (2010)

Silný. První slovo, které se mi vybavilo po shlédnutí filmu. Tak silný ČESKÝ film jsem snad ještě neviděl. Film o nenávisti a válce, o přátelství a lásce v obyčejné české osadě. Popisující hrůznosti jak na české, tak německé straně. Povinná ,,četba,, pro každého našince. Tohle prostě musíte vidět. Na filmu se také krásně vyjímá ,,ta naše zlatá povaha česká,,. Věřím, že takhle se to mohlo stát(nebudu soudit jestli to ve filmu je nebo není pravda, to nevíme nikdo). A o to víc se mi dělá nevolno. Tak kvalitně natočený český film o národní historii si nezaslouží nic menšího než 5*. ,,Válka vykřeše z lidí buď to nejlepší, nebo to nejhorší,, paascha-super komentář:-)

Gran Torino

Gran Torino (2008)

Přemýšlím, jak zhodnotit film, jak popsat atmosféru, jak vyjádřit pocity, které se ve mně vzbouzely při sledování tohoto mistrovského díla...jak popsat Gran Torino ? Mám plýtvat superlativy nebo tvořit úvahy o filozofii snímku ? Staří v kontrastu s mládím, touha nesklonit hlavu, nebýt jen ovce ve stádu. Možná mi tam něco malinko chybělo, možná by se našla místa, kde by se dal děj vylepšit, kde by mohla být atmosféra ještě hustší. Ale na tom nezáleží, Clint Eastwood je borec a 5*je zaslouženo.(chci v 80 vypadat taky jako clint-to klobouk dolů !!!)

Všemocný

Všemocný (2011)

Dlouho jsem neviděl nic podobného. Film který mi perfektně sedl a nebudu mít problém si ho zopakovat znova. Po všech stránkách bez chyby. 5*